Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите

Хората очаквали работещи решения и продължаване на реформите
22 фев 2024 12:12, Елка Василева
87
Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите
Снимка: БГНЕС

"Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, с много емоции и усещане за безизходица. Но също така е нормално след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цел". Това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Още по темата
По думите на министър-председателя хората очакват да се намерят работещи решения и да се продължи напред с реформите.

Почти девет месеца това правителство работи и има резултати заради факта, че всички показахме, че можем да водим диалог, отбеляза още Денков.

Показахме, че можем да намираме решения в полза на хората, заяви той. Премиерът даде и примери. Днес ще одобрим бюджета на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 млрд. лв. тази година. Ще одобрим трансфера на средствата в размер на 93 млн. лв. за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 млн. лв. за изпълнение на планирана инвестиционна програма на общините. На база на предложения от нас бюджет преди няколко дни ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) постигна съгласие с лекарските съюзи да бъдат увеличени значително парите за извънболнична помощ и за диагностична дейност. Ще има много по-лесен достъп до ядрено- магнитен резонанс и до други процедури, които ще отменят необходимостта да бъдат хоспитализирани пациенти, обясни Денков.

Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно, каза още министър-председателят.

Няма да подпиша т.нар. меморандум, каза от своя страна вчера вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на пресконференция. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата, коментира външният министър. Позицията ѝ дойде, след като от "Продължаваме промяната - Демократична България" предложиха на ГЕРБ-СДС меморандум за управление. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Ползвала държавата ни за лична изгода, "нашата" Мария,събра очите на непросветените мои сънародници,като се изтъпани пред тях,за да си развие пружината,натегната в две посолства,които изобще не ги е ененя за съдбата на българите.Какво даде ти на държавата си,на народа си,че трябва да вменяваш на всички,какво е желанието на американците,по кой път да върви България.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обикновено да, така става .... Освен ако целия свят не започне да налива оръжия в конфликта, тогава не може да се получи и евентуално се стига до пълно изтребление на едната страна във този конфликт. Но Америка е заела твирда позиция ще се бият до пълно изтребление на Украинците.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слаботелесен и невзрачен тип, който не става за политик= Денков. Нищо лично.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко долно и низко е нормално за теб, rнидo изсъхнала! 9х18 в тила!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денко, и кво викаш, пътува ти се, а.....ех, завалията....
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да , ама на масата се виждат далаверите , а ПОД масата си е по-добре , и така ЩЕ си продължи !
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дАА , за сега само са , ПОД МАСАТА , време е за над масата !
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нормално ПП да изнудват ГЕРБ чрез БСП и волята на Лена!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е да й се бие шута на Габриел. Нищо не направила зжа България... ВЪН!
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС им показаха на ПП, че първо трябва да се учат, да бъдат чираци в политиката, а после да седят по министерски кресла.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е каквото е договаряно това да стане сега! Казана дума, хвърлен камък. Какви са тези глупости от ПП и Денков.
59
0
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Ники иска да пътува към вкъщи довиждане Ники
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков, язък, че си академик. Кой се бие преди преговори, ако е надценил възможностите си и го е страх от разгром на външния и вътрешния фронт.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Циркаджии...
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ ДПС са проклятие за България! Аз не бих преговарял с тях. След като Буци се *** на Радев стана съвсем ненужен и протрит.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа молец и всичко жжендърье и лгбт за 3 г. ни върнаха с 20 назад. Само едноклетъчните им избиратели (дето половината са в корупционни схеми) продъжават да агитират за тия миижитурки
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не става, после ще кажете, че пак не са ви разбрали, от ПП,ДБ. Баста! Избори, несадърници!
53
2
 
14
 
! Отговори
коле сапунджията преди 1 месец
вече нищо не е нормално. плъховте счупиха държавата
52
1
 
14
 
! Отговори
2 преди 1 месец
На югозапад от Работино руските бойци разшириха зоната на контрол. Позиционните боеве се водят по цялата ЛБС в Ореховския сектор. Авдеевско направление. ВС на РФ атакуват позиции на зомбитата в село Ласточкино, югозападно от Авдеевка. Все още не е възможно да се поеме пълен контрол над него. Боевете продължават и на северния и южния фланг. Има лек напредък на юг в района на Первомайски.
51
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Направление Запорожие. Високоскоростен пробив от ВС на РФ на отбраната на зомбитата на киевската хунта в този сектор не успя. Не беше възможно да се вземе Работино веднага. Като цяло ВС на РФ има напредък, но той е сравнително скромен, тъй като зомбакнацистишена беше добре подготвен в тази област и неговият морал не беше сломен от падането на Авдеевка. ВС на РФ се приближиха до Работино от юг и запад, но не успяха да освободят селището.