Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите

Хората очаквали работещи решения и продължаване на реформите
22 фев 2024 12:12, Елка Василева
87
Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите
Снимка: БГНЕС

"Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, с много емоции и усещане за безизходица. Но също така е нормално след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цел". Това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Още по темата
По думите на министър-председателя хората очакват да се намерят работещи решения и да се продължи напред с реформите.

Почти девет месеца това правителство работи и има резултати заради факта, че всички показахме, че можем да водим диалог, отбеляза още Денков.

Показахме, че можем да намираме решения в полза на хората, заяви той. Премиерът даде и примери. Днес ще одобрим бюджета на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 млрд. лв. тази година. Ще одобрим трансфера на средствата в размер на 93 млн. лв. за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 млн. лв. за изпълнение на планирана инвестиционна програма на общините. На база на предложения от нас бюджет преди няколко дни ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) постигна съгласие с лекарските съюзи да бъдат увеличени значително парите за извънболнична помощ и за диагностична дейност. Ще има много по-лесен достъп до ядрено- магнитен резонанс и до други процедури, които ще отменят необходимостта да бъдат хоспитализирани пациенти, обясни Денков.

Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно, каза още министър-председателят.

Няма да подпиша т.нар. меморандум, каза от своя страна вчера вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на пресконференция. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата, коментира външният министър. Позицията ѝ дойде, след като от "Продължаваме промяната - Демократична България" предложиха на ГЕРБ-СДС меморандум за управление. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обяснете на селянина Боко какво е ротация. Това е Денков и Габриел да си сменят местата, щото след 9 месеца дай боже отново може да има ротация. Боко си мисли че ротация е назначаване на нови калинки на големи постове.
29
1
 
8
 
! Отговори
Костя преди 6 месеца
Вчера Киро се изтъпанчи, че ако не подпишат отиваме на избори. Днес вече са диалогични хихи
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мария Г.какво даде ти на държавата птицо лекокрила,че искаш да определяш посоката на моя народ!? С навита пружина от чуждите посолства,ти се изтъпани и с назидателен тон,ломотиш какво трябва да се случи в обърканата ни държава.Народа ще каже, кой и как трябва да го управлява.Ти си чужда за държавата ни,както и тя е чужда за теб.
27
1
 
8
 
! Отговори
Денку Вашингтонски преди 6 месеца
иска да може да Продължи с Екскурзиите си!
26
3
 
7
 
! Отговори
Денку Трепери преди 6 месеца
Страха се Усеща!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За вице премиерското място ще преговаряте ли , или то ти се полага по некомпетентност и невзрачност ?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човека свикна да командва ,сега му е зор ,чудя се на Борисов да остави министрите от ПП още девет месеца
23
3
 
9
 
! Отговори
До:ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБ преди 6 месеца
" драскаш небивалици Габриел е европейски политик доказан 1"...........Какъв "европейки политик" еКу хата лейка гаргамел??? Тя едно изречение самостоятелно не може да каже, ако не са листчетата,от които чете, написани от някой друг!
22
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
не се ли усещате колко сте нещастни един измислен академик и една помакиня отг делчев подаваите си оставките и нови избори с нови лица не ставате за нищозащо губите времето на хората нищо не върви в българия бюрокрация и корупция
21
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 месеца
Денко, преглътни го най-накрая, външен министър няма да бъдеш! Подавай оставка на 6 март и заминавай на майсториш някой нов ***, пък дано се прочуем, ако не с друго, то поне със сапуна на Денко!
20
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 20 Некадърните и неграмотни про'с'таци се разпознавате по това, че все търсите някой да ви управлява. Факт.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами не, не е нормално. Говори точно за изтъргуване на интереси. Ако работехте в интерес на народа нямаше да има такова разминаване в разбиранията ви за добре свършена работа.
18
1
 
5
 
! Отговори
До Нане преди 6 месеца
Че за къв им е българският народ, че да го мислят? И днес Божанков каза, че са на правия път - евроатлантизъм, шенген, Украйна и едва ли не се чуди що Герб така се държат. Няма такъв народ за тях, стига им тоя мижав процент, дето ги вкарва във властта. От там нататък те си знаят, сглобки, договорки, преговорки, кой кого да мине и се натъкми. Задълго са се наканили да останат. Ама, не се знае знае ли се.
17
0
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Мила , алфи. Само да не ми бутнеш евроg ен дъристката Сглобка, че ми правиш работа. Време е да спрете " пиците" , все още имаме надежди за уср. Има за предаване.
16
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Ако видиш, че другият е неадекватен про'с'так, въобще не е нормално.
15
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Аз ако бях на Баце, избори и да си ***. В следващият парламент няма и да влезнат.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срамувам се да слушам и гледам слугата Денков.Той е срам за всички, които работят в университети и институти. Той е пример за падение!
13
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Денков преди 6 месеца
Туй заприлича на вица "за три дни ще превземем Киев". Та и тия - за три дни ще се споразумеят "кой" каква част от държавата да вземе - за кого ще е е прокуратурата, за кого външно , ДАНС и службите, за кого енергетиката. Вчера Баце прати войника си Габриел да уведоми Денков, че е стигнал до Бахмут т.е. ножът е вече в него..... днес дядо Денков като обграден пират развя бялото знаме викайки "Преговори".
12
0
 
3
 
! Отговори
Стар Уорс преди 6 месеца
Нашия Палпатин служи на тъмните сили. Също като във филма, цели унищожението на републиката. Много умело работи да разтури джедаите от Възраждане. Съюзил се е с краля на хътяните - Джаба Пеевски, Джар Джар Бинкс Петков и банкянската Себулба. Пряк ученик на Дарт Сорос!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ракийка нещо сипахте ли си,че на празна маса не се стои