След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби

Не противодействали ефективно срещу руското влияние
148
След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В позиция по повод смъртта на Алексей Навални от Националния съвет на „Да, България“ отбелязват необходимостта  от прилагане на комплекс от политики за повишаване на съпротивителните способности на българските институции срещу заплахите от Кремъл. „Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, в която да наложи своя модел на управление. България трябва да засили отговора си срещу тези кроежи на всички равнища“, смятат от партията.

„Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за сигурност. Особено обезпокоителни са сигналите, че българските служби не оказват ефективно противодействие на руското влияние и проникване у нас, включително и в самите институции от сектор "Сигурност", посочват още от „Да, България“. От партията призовават парламентът да започне разглеждането на законопроектите, „отнасящи се до нужните трансформации в сектора“. От формацията обръщат внимание и на ситуацията в Украйна. „Успехът на Украйна е от жизнен национален интерес за страната ни“, казват от партията.

„Време е да се ускорят усилията на нашите институции в изпълнение на съответните решения на парламента и от декларации да преминем към бързи действия. Очакваме Министерството на отбраната да отчете дейността си в тази насока пред Народното събрание“, се казва още в позицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: службинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
И тая плюнkа се изказа неподготвен.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дб ПП Днес честваме паметта на Левски ,не на навални !!
95
0
 
3
 
! Отговори
КАК, КАК преди 6 месеца
И какво от това, като човешкия материал в Прокуратурата и съдилищата е един и същ! Не става по този начин! Трябва избор на съдии от районите в които живеят! Хората ги познават и знаят кой е с морал и почтеност!!!!!!!
94
0
 
3
 
! Отговори
Джоко преди 6 месеца
След като за кмет на София сложихте човек от Държавна Сигурност , сега нищо не ви пречи да върнете с всичка сила комунизма като назначите генералът от ДС Атанасов за шеф на службите
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А народа зове тия да бъдат освидетелствани като психично не стабилни! Простащината им е безкрайна както гъзолизането!
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този депутатин първо да се научи да не си бърка в носа на публично място, после да дава акъл.
91
1
 
7
 
! Отговори
роднинитеСЛУЖБИкъмДБ преди 6 месеца
Наебалний нас не ни интересува...ДБ да се реформира сама-започнете от гнома Ананас Ананасов ....
90
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Да България - са американски марионетки и шпиони и нищо нямат право да казват ! За България е изгодно да няма война никъде ! В текущата ситуация за България е изгодно Украйна да загуби на 100% ! Украйна е една черна дупка, която смуче пари и средства от всички и заплашва да запали война по целия свят. Затова най-изгодно за нас Украйна да спре да съществува и никой никъде да не я приема и никой нищо да не и дава! Ако иска някой нещо дава, да го праща на България !
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой за каквото и да приказва, а киирливия за баня! Тези си правеха сметка да овладеят спецслужбите и правораздавателната система, за да могат да си я яздят, както им изнася. Нещо успяха, друго не и хоп - намериха повод да включат пак латерната с любимата им мелодия...
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въй въй, някой си е припомнил старата българска поговорка, че ако мечката играе в двора на съседа, вероятно ще дойде и в твоя двор. Сега американската агентура у нас е нацапала катализаторите от страх кой ще ги пази когато мецата доди! Нямат доверие на службите, че ще ги пази, защото съдят по себе си предателите.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хр. Иванов зачита ли закона Магнитски, който също е за борба с корупцията по високите етажи на властта и за погазване на човешките права?
86
1
 
9
 
! Отговори
Ала бала преди 6 месеца
Ех лодкарю, лодкарю......
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Агентът на ЦРУ Грозев го прати в лапите на Путин. За да може да онакова жена му и да харчи парите на Навални от Запада. Грозев каза, че най-после Путин е убил Навални. Много чакаха за това.
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом прочетете "ДБ зове за спешна промяна ..." на закон или някакви мерки за сигурност, значи някакво фалшиво, измислено събитие, произшествие се е "случило". Смъртта на Навални дали не е такова?
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз имам въпрос към партията ДБ,каква е връзката на нашите родни служби със смъртта на Навални,че трябва да се реформират?Както е написано заглавието човек остава а впечатление,че нашите служби са го убили и трябва да се реформират поради тази причина...
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна защити Брендо - издирван и осъден в 3 страни от Европейския съюз. Европейското бъдеще на Украйна е заплаха за националната ни сигурност. Престъпността, корупцията, неонацизма, наркотиците от Украйна ще ни унищожат. Българските служби трябва да работят срещу неонацизма на Украйна, корупцията на Украйна.
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна ни залива с яйца, пшеница, пилета, слънчоглед. Но това не е всичко. Ще ни залива с наркотици, канабис.
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зеленски стана дилър на наркотици за цялата Украйна. По-далече от тази наркоманска държава. Слуховете и майтапите за наркомана Зеленски се оказаха истина, подписана със закон.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ицеее,късно е момко!Ше ви избият като пилци тия руснаци!Има да падате от високи етажи уж сами.Има да ви тровят с нови човеци и т.н.
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Некадърникът Христо Иванов няма нито едно спечелено дело, ама тръгнал да дава акъли за реформи. Гледайте го, бре! Гледайте го- ще му се пръсне сакото. Пълно с тъpтеи шарлатани.