След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби

Не противодействали ефективно срещу руското влияние
148
След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В позиция по повод смъртта на Алексей Навални от Националния съвет на „Да, България“ отбелязват необходимостта  от прилагане на комплекс от политики за повишаване на съпротивителните способности на българските институции срещу заплахите от Кремъл. „Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, в която да наложи своя модел на управление. България трябва да засили отговора си срещу тези кроежи на всички равнища“, смятат от партията.

„Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за сигурност. Особено обезпокоителни са сигналите, че българските служби не оказват ефективно противодействие на руското влияние и проникване у нас, включително и в самите институции от сектор "Сигурност", посочват още от „Да, България“. От партията призовават парламентът да започне разглеждането на законопроектите, „отнасящи се до нужните трансформации в сектора“. От формацията обръщат внимание и на ситуацията в Украйна. „Успехът на Украйна е от жизнен национален интерес за страната ни“, казват от партията.

„Време е да се ускорят усилията на нашите институции в изпълнение на съответните решения на парламента и от декларации да преминем към бързи действия. Очакваме Министерството на отбраната да отчете дейността си в тази насока пред Народното събрание“, се казва още в позицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: службинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 86,87. дрънкаш глупости на поразия а ? Копипейст копипейст копипейст
76
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Утре Христо може да каже, че иска промени в Конституцията - България да се казва Навалная. Айде, чупка на Христо към Сараите!!!!
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българските магистрати са некомпетентни и корумпирани. Възпитаници на съветската правна школа. Някои от тях говорят с изявен руски акцент, а главния съдия на републиката е рускиня. Баща й преподаваше право в СУ на руски език?! Службите са пробити и служат на руските интереси. Президента е путинист. От което следва, че трябва да се проведе "основно почистване" в тези институции. Това ще се отрази благоприятно на МВР и на цялата държава.
74
2
 
3
 
! Отговори
До 81.Да те разсходя преди 6 месеца
В Родопите и те излекувам а АК-47 и те заровя в сфинска тор за кокален че,за нищо не ставаш.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички от Дай България трябва задължително да се ваксинират с поне 5 бустъра срещу ковид-19.Такива велики титани на мисълта трябва да бъдат опазени от най-коварната болест ковид-19 и да дадат светъл пример на всички евроатлантици като застанат рамо до рамо с Лой Остин и принц Чарлз III.Когато ходят в страни,в които бушуват войни е редно задължително бустър да получат,защото там хигиенните условия са на ниско ниво и рискуват много!
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пинокио нали се търкаляше по търбух на плажа на Росенец? Е, и? Сега се прегръща с Пеевски. По делата ще ги познаете, не по думите.
71
0
 
11
 
! Отговори
Ристьо-ХАНЪМА преди 6 месеца
Всички европейски проекти за развитие и подпомагане на РБЪЛГАРИЯ за нейният народ,заминаха за Турция!Или гледаш като ПУЙКА?
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 75. Едва ли имаш акъл в главата щом повтаряш като папагал . Защо е заплаха за целия свят и без дървена философия ?
69
0
 
14
 
! Отговори
А бе,Ристьо? преди 6 месеца
Ти,беше ли на КПП-РОСТЕНЕЦ?СПУКА ЛИ СЕ ЛОДКАТА?
68
0
 
12
 
! Отговори
Реформите са ви преди 6 месеца
Схеми,одупене,порции,алъш-вериш,тука има-тука нема и КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА???
67
1
 
16
 
! Отговори
aa1820 преди 6 месеца
Всеки е специалист по Русия, вместо да си гледа в собствената бърлога ...незнам кое е по-жалко - тоталитаризъм, който мачка показно всяка опозиция в зародиш или безгръбначна държава с правителство директно назначено от запад без грам национално достойнство. И въпросния господин е един от тях.
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки русофил е потенциален предател и враг на Родината ни .Да обичаш руския народ повече от своя, не се вмества в човешките стандарти.Родината и народът ти стои над всичко В сегашния момент руския народ или поне част от него воюва и води завоевателна война .В която руския народ е жертва на собствената си държава .Съпричастност с руския народ , но не и държава Долу Путин!.
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А кой финансира Христо Иванов и партийката му след като няма нито един ден трудов стаж?
64
1
 
16
 
! Отговори
Слава на масмедиите преди 6 месеца
Западни медии: Навални, Навални, Навални, Навални, Навални, Навални, Навални, Навални, Навални.............и така до безкрай.
63
0
 
18
 
! Отговори
ристьо гнома и мирче преди 6 месеца
Ристьо беше " опозиция " на Буци , разбирам загрижеността му за сигурността .
62
2
 
20
 
! Отговори
4 преди 6 месеца
Готвят ни фашизоидите ново ЗЗД!Забранено ще е пак да се говори и мисли различно ,осбено за Русия!Обаче това ще роди нов Гео Милев!?
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ици Риформата се захванал поредната Риформа и така от тук до края на света
60
1
 
22
 
! Отговори
Ристьо,спомняш преди 6 месеца
Ли си през коя година за последно сте ходили на Шипка че,не могат да ви изкарат от джамията.
59
2
 
14
 
! Отговори
Ангелина преди 6 месеца
А дали , "противодействат" ефективно срещу българската политико- икономическа мафия?! Нека започнем от "вътре- навън" и от НС ,през висшите и нисшите етажи на институциите и до всеки обикновен български гражданин.Ако не преобладаваха такива индивиди с личностните характеристики на Христо Иванов- лицемерни ветропоказатели ,не би било възможно съществуването в страната на каквото и да било "чуждо влияние". Фиксацията само върху едно "влияние" показва безпринципност и наличие на друго "влияние"
58
1
 
15
 
! Отговори
Ристьо,питай бочко преди 6 месеца
За 50г.самолети,пердон,чайници за 3 милярда долара че,овехтя мат'ряла до като ги домъкнат до България.