Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В нейно лице разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, посочи той
13 май 2023 10:10, Красимир Ангелов
271
Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе "не" от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП, заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел".

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той. 

По думите му кандидатът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо различно от очакваното от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило много добро впечатления.

"Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я обвиняваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, но може би точно затова имаше някакво европейско поведение", посочи Петков. По думите му има пълно съгласие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси, по които една такава дискусия трябва да стане".

Първа реална стъпка към малко доверие е, ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков.

По темата за евентуалната смяна на главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, "но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава".

"Частно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам "не", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", 65 глави мислят по-добре от една", заяви лидерът.

След края на срещата в петък следобед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят.

Ако не им кажат, още днес ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
7
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 1 година
Каквото и да кажа, няма да е достатъчно за да изразя погнусата си от тези жалки същества- без.род.ници, непознаващи историята, поради което станали прислужници и превърнали се в българоубийци, непризнаващи морал,нямащи съвест , изкормили Българя, окрали народа и продали Родината ни на западните си господари.Дано има Господ, който да го съди !Анатема , до девето!
166
1
 
3
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 1 година
Каквото и да кажа, няма да е достатъчно за да изразя погнусата си от тези жалки същества- ***, непознаващи историята, поради което станали прислужници и превърнали се в българоубийци, непризнаващи морал,нямащи съвест , изкормили Българя, окрали народа и продали Родината ни на западните си господари.Дано има Господ, който да го съди !Анатема , до девето!
165
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е лесен Кирчо.. Покажеш му някоя слабичка брюнетка, която говори за европейски ценности и той веднага забравя за какво е тръгнал и започва да си мисли за паpапети. Какво очакват избирателите на "промяната" от такъв? Една мадама му даваш и е готов. Евтина работа.
164
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама ти си Никой бре ***,ти не можеш да решаваш какво и да е,ти просто си една пеперуда еднодневка!
163
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работете роби! Пълнете чекмеджетата!
162
2
 
7
 
! Отговори
Упс преди 1 година
РАБОТЕТЕ, ОМРЪЗНА НИ ОТ ПРИКАЗКИ И ЛАФОВЕ!!!
161
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ трябва да са си загубили ума, за да подкрепят мутрите.
160
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори отидете и гласувайте за някоя партия. Негласуващите провалят България.
159
8
 
4
 
! Отговори
До 163 преди 1 година
Няма да е правителство на ГЕРБ!!! ВЪТРЕ ЩЕ СА ПОВЕЧЕТО МИНИСТРИ НА ПП.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това Про100то човече вече е напълно излишно,също и Мравояда Ристю,новият наместник на метрополията у нас Кенет Мартен явно не си поплюва и работи по коренно различен начин от кюрдката Херо Мустафа,за по малко от месец сложи нещата в "ред"намерихме подходящият удобен премиер в лицето на Габриел,главата на Гешев е на дръвника!
157
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрите пак искат да крадат стотици милиарди и да пълнят чекмеджетата.
156
2
 
3
 
! Отговори
Работете преди 1 година
...ЗА БЪЛГАРИЯ!!! НЕ ЗА ЛИЧНИЯ СИ ДЖОБ! СЕГА БГ ИМА НУЖДА ОТ ПРАВИТЕЛСТВО!!! ПОНЕ ЗА 2 ГОД. ИНАЧЕ - ИЗБОРИ АВГУСТ. И ОЩЕ. ЕДНИ ОКТОМВРИ. ***.ЛО.У.МИЕ!
155
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е за правителство на ГЕРБ, е против България. Факт!
154
7
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Който е ПРОТИВ правителство СЕГА - Е ПРОТИВ БГ В ЕС И НАТО!!! ВНИМАВАЙТЕ МНОГО!
153
1
 
6
 
! Отговори
Супер Селтак преди 1 година
заформя се нов парапетен романс
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След привикването в щатите, плановете се промениха... И някой да не си помисли, че САЩ се намесват в управлението на държавата? Не, това е просто приятелски съвет, който ако не приемем ще се озовем под чертата, ще започнат бурни протести и пак ще ни назначат правилните хора. Защо изобщо си играем на избори? Няма смисъл да се демонстрира демокрация. Все пак живеем в демократична диктатура, доминирана от САЩ и прилагана от придатъка им, наричан ЕС.
151
3
 
9
 
! Отговори
АСЕНЧОВИ РАБОТИ. преди 1 година
БУЛКАТА ПП-ДБ СЕ ДЪРПА, ДЪРПА ПА НАКРАЯ ВДИГНА КРАКАТА!
150
4
 
15
 
! Отговори
УРА ДРУГАРИ! преди 1 година
ЧЕСТИТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС!
149
6
 
6
 
! Отговори
public enemies преди 1 година
Кирето убавец, ленчето е бременна и има опастност за плода, никакво правителство няма да прави с тая, иска да я мине веднъж.
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе до кога тоя народ ще стои със затворени очи да го управляват всякакви краварски подметки деуто могат само да изпълняват поръчките които са им написали- те винаги са във вреда на българия