Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В нейно лице разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, посочи той
13 май 2023 10:10, Красимир Ангелов
271
Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе "не" от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП, заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел".

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той. 

По думите му кандидатът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо различно от очакваното от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило много добро впечатления.

"Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я обвиняваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, но може би точно затова имаше някакво европейско поведение", посочи Петков. По думите му има пълно съгласие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси, по които една такава дискусия трябва да стане".

Първа реална стъпка към малко доверие е, ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков.

По темата за евентуалната смяна на главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, "но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава".

"Частно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам "не", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", 65 глави мислят по-добре от една", заяви лидерът.

След края на срещата в петък следобед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят.

Ако не им кажат, още днес ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
11
 
! Отговори
УМНИ И КРАСИВИ преди 1 година
ПП-ТАТА ЗДРАВО СЕ ХВАНАХА ЗА ПАРАПЕТА НА БОЙКО!
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кико Петков е готов да поеме Боковия "парапет".И е излишно да занимават гражданите с милиардите евра от ЕС по ПВУ, защото хората не се интересуват от пари, които нито виждат, нито помирисват. Те са за крадене.Това беше "промяната", драги зрители и слушатели на политическото порно, което започна през 2021 г.Христо Иванов и Атанас Атанасов, който се точи за службите, са също със свалени кюлоти за "парапета" и са готови да го поемат до последния етаж.
205
1
 
12
 
! Отговори
КИРО ТЪПОТО преди 1 година
КИРО ТАКА СЕ ВПЕЧАТЛИЛ ОТ МИЧЕТО, ЧЕ НЕУСЕТНО СЕ ПУСНАЛ ПО ПАРАПЕТА НА БОЙКО?
204
0
 
7
 
! Отговори
разгонен канадец преди 1 година
Киро! Що не я праснеш и тая?! Мммм?? М'чи кво!..
203
2
 
5
 
! Отговори
ВПЕЧАТЛЕН преди 1 година
ОТ ДЪРЖАНКА И МАНИПУЛАТОРКАКЪТ КЪТ КЪТ МЕНТОРА СИ БИБИ. КИРО КИРЕ ДО СЕГА НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ СИ ПРО@..с, НО АКО Е ВЯРНО ТОВА КОЕТО ПИШАТ. КИРЕ КИРЧО ПРО@&)с СИ.
202
2
 
2
 
! Отговори
ВПЕЧАТЛЕН преди 1 година
ОТ ДЪРЖАНКА И МАНИПУЛАТОРКАКЪТ МЕНТОРА СИ БИБИ. КИРО КИРЕ ДО СЕГА НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ СИ ***, НО АКО Е ВЯРНО ТОВА КОЕТО ПИШАТ. КИРЕ КИРЧО *** СИ
201
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега,Айдеееее пътя,Киреее"истината"беше дотук!
200
2
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 205 Принципно Борисов може да е т*п, но има добри съветници. Ще купи Копейкин, като последният ще поведе протеста срещу евроатлантическия "враг". Хората мразят Копейкин и няма да излязат на улицата. Повече от летните протести на Борисов не му трябват и д**** ще даде на Копейкин да не се случват, а не се вижда кой общественик ще поведе народа на надпартиен протест.
199
5
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Кире, за държавата трябва да се мисли с горната глава. Не можеш да имаш добра приказка с нкоя мома с дълги крака и да забравиш чия марионетка е. Нека си правят правителство с БСП и ДПС и плешивеца и това ще е края на герб. Ако вие се съберете с тех това ще е вашият край. Имай в предвид , че след местните избори вече няма да контролират огромна част от гласовете, защото губят всички градове, в които има масово хора със средно и по-високо образование.
198
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простичкото се наигра(начагърка)сега,пътя,Кеца,раница играница!
197
2
 
2
 
! Отговори
До 202 преди 1 година
Няма да го направят.Иначе излизаме на улицата и жална им майка на всички.
196
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ти не залостиш вратата,те ще залостят твоята.Само стой,та гледай.Помисли за патриотите,винкела,Марешки и др.
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков впечатлен от Габриел! Ще я прасне ли и нея в някоя квартира този палавник от длечна Канада?...
194
0
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету ще погълне и ПП, така както направи с РЗС на Яни Янев, с Атака, с ВМРО, с НФСБ, с Реформаторсия блок . Дойде ред и на ПП да пристанат на Винету. Ще има сватба. Евроатлантиците ще се цуункат с партията ударена от закона Магнитски. Горчиво!
193
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Киро лъжата пак си точи меча, за нови битки. Кире, овладей половият си нагон и мисли с горната глава. Наивниците ти повярваха, че може да поведеш война срещу мафията, но единствено видяха как шляпаш Ленчето отзад.
192
1
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Със заядливо махленско плямпане, като това на Дуловската Десислава и на Хасковския Делян, политика не се прави. Джентълменските споразумения задължително се спазват ! Ако иска парламентарна подкрепа за работата на негово правителство, ГЕРБ трябва да преотстъпи на ПП-ДБ, освен правната комисия, и други ключови парламентарни комисии, за да има опозицията по-голям контрол. Това е решението !
191
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото ,единпрост въпрос:..-С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ли е въпросната Габриел?...Защото е омъжена за французин,или белгиец,или..там некой си ..А Навсякъде по света съпругите приемат ПО ПРАВО гражданството на съпрузите си ...Та?...Знаете колко бракове ЗА придобиване на ГРАЖДАНСТВО се осъществяват всяка година..?
190
0
 
0
 
! Отговори
до 168 преди 1 година
Що бе, гласувалите докъде я докарахте а? Да си правят профсъюзи всичките айдуци, дето ги вкатахте в парламента.
189
0
 
1
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Спрете да плюете не виждате ли че ключът за бараката е в нас
188
0
 
3
 
! Отговори
Ойнк Ойнк преди 1 година
Съблечете ги голи да клякат всичките там! Може и по един тест за наркотици!