Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В нейно лице разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, посочи той
13 май 2023 10:10, Красимир Ангелов
271
Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе "не" от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП, заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел".

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той. 

По думите му кандидатът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо различно от очакваното от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило много добро впечатления.

"Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я обвиняваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, но може би точно затова имаше някакво европейско поведение", посочи Петков. По думите му има пълно съгласие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси, по които една такава дискусия трябва да стане".

Първа реална стъпка към малко доверие е, ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков.

По темата за евентуалната смяна на главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, "но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава".

"Частно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам "не", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", 65 глави мислят по-добре от една", заяви лидерът.

След края на срещата в петък следобед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят.

Ако не им кажат, още днес ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
3
 
! Отговори
Бачи Кико преди 1 година
Спри да шибаш бачи Кико.Май пак е имало специална закуска.. ;-))
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кики отново лъже, блъфире. Основната цел на ППДБ е да попречат да се реализира първия мандат и са готови на всичко, дори на лъжливи обещания, за да го постигнат, дори на това, да се изсулят в най-последния момент.
185
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ганди Къде видя ум в тая? Седи, хили се като рeпа и повтаря две-три заучени фрази като робот. Почти като Кирчо, ама по-зле. А и тя е сложена на това място точно с цел да привлече Киро. За това не се искат качества като ум. И ето вече си изпълнява предназначението.
184
5
 
5
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Тоя герой изпусна Лена парапета,и сега точи лиги по Габриел,само че тая има ум в главата ,не е като оная задр ъстената
183
4
 
2
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
ей идиоте,само така мога да нарека един *** който сутринта по телевизията се опитваше да ни обясни как ще ставаме още по големи евроатлантици,как военните ни заводи произвеждат 122мм и 152мм снаряди които трябват на украйна,абе *** мазен ти не си виждал пушка бе ,имам една нисия зад грница,отслужил съм 2г. в армията,а има и хора които са дали 3г. ,военен от запаса съм,не разбрахте ли,че европа е пред трета световна война и вие ни водите натам,ей *** ,ти кокорчо,боко ,атанасов вън от тук
182
4
 
8
 
! Отговори
Бpex, ми cя? преди 1 година
Лeнчeтo cиryp фъpra kъчoвe...
181
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
бре,тоя Кирилчо!..Много впечатлителен са оказа...Види ли грозотия с фуста и веднага,както се изразява кептин Берторели,сърцето му почва да прави бум тити бум тити бум..Още не приключил с Ленините вълнения и вече са ориентира за нещо ново..Разтропано е момчето,нема две мнения..
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 186 "Киро ментата и Асен скъсания чорап, не са на нивото на Мария Габриел. Факт." Да, на срещата изглеждаха по-интелигентни от нея, което си е трагично. Имало и по-просто нещо от просто Киро на този свят...
179
2
 
9
 
! Отговори
КирчУ : преди 1 година
"Ще я подпра на парапета,охххх,котьооооУ!"
178
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
182 Лена и Габриел са на двата полюса, просто неможе да се сравняват. Киро ментата и Асен скъсания чорап, не са на нивото на Мария Габриел. Факт.
177
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е Кирил Петков, че да се впечатлява от комисарката Габриел? Един некадърник, провален политик и съпруг. Назначил в сваленото правителство на ПП, шуробаджанаци, роднини и любовници.
176
3
 
10
 
! Отговори
Хабиби преди 1 година
Про100 Киро, на лена лесната прилича малко . Ти колко си долен, искаш да и пипаш парапета май?
175
4
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Киерто такива на парапета ги подпира
174
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Впечатлен съм, смътно ми напомня лена, минус 15 сантиметра врат.
173
3
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Да обобщим - бяха на военен инструктаж и днес бочан не им е толкова невъзможен. Защото ги облъчили , че трябва повече помощ за укр. Да. Истанбулската чака. Взеха се. Нищо , че ще е самоубийствено за пластик фантастик ппдбл*
172
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, ти само за портиер ставаш.
171
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПП се коалират с ГЕРБ, значи закривай!
170
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И СЕГА ПЛАЩАТ НА АРМИЯ ПИСАЧИ ДА ПРОПАГАНДИРАТ КАК ЭАПАДА ГИ Е ОГРАБИЛ. ТЕЭИ, КОИТО ИМ ВЯРВАТ (А ТЕ СА МНОГО) ИЛИ ИМ Е СЛАБА ПАМЕТТА, ИЛИ ИМАТ СЕРИОЭЕН ПРОБЛЕМ С МИСЛЕНЕТО
169
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек избирателите на ПП след тия думи на Киро (ако ги е казал наистина) вече ще постъпват като избирателите на ИТН когато се издрусаха върху метеното.
168
1
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
Кире , и тази ли под ножа? Ха ха ха