Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР

Имало некомпетентни хора на много важни места
85
Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР
Снимка: БГНЕС

"От началото на демократизирането на обществото имаше състезание между партиите, които идваха на власт, да поставят колкото се може свои хора в управлението на службите. С всяка следваща промяна на властта управленската система беше обезкървена и сега имаме некомпетентни хора на много важни места, от които зависи вътрешната и външната сигурност на България". Това заяви пред БНР Николай Радулов от ИТН.

Според негог в специалните служби има остатъци от хората, които по една или друга причина са били свързани с бившия Съветски съюз.

„Проблемът обаче е в това, че дълги години хората, които би трябвало да са подготвени за управление на специалните служби, са заменяни с удобни хора без възможности да изпълняват компетенциите, които мястото ги задължав“а, отбеляза той.

Службите ни не са добре финансирани. Балансът във финансирането на службите е нарушен.

"Видя се, че когато разузнаването не е добре финансирано, резултатите са очевидни - управлението не може да взима съответните решения", категоричен е Радулов.
Русия разполага с много сериозни инструменти като например качване цената на газа. Ако Европа иска да

получава руски газ, тя трябва да го плаща. Икономически и финансово Русия не е съвсем затворена, смята Николай Радулов.

Той изтъкна, че освен това става въпрос за страна с невероятни ресурси - тя разполага с около 50 тона злато, а когато парите не могат да бъдат в употреба, всичко може да се купува със злато. В исторически план това вече се е случвало.

По думите на Радулов по-решителните мерки на ЕС, на НАТО, на САЩ, които иска Зеленски, е желание да се разпали световна война, а това е много опасно.

Като част от НАТО, България е длъжна да се съобразява със стратегията и тактиката, която избере Алиансът. "В този конфликт и в тази ситуация, в която сме поставени, ние нямаме самостоятелна воля", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: службирадулов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Ъ! преди 2 години
Брей този Радулов голям демократ! А ще разкаже ли кой фаултет в школата на МВР е завършил?
78
1
 
3
 
! Отговори
До Радулов преди 2 години
Повечето ви колеги минаха веднага към САЩ и НАТО! Проблемът ви е, че искате да станете милионери на държавна служба! Стига с този СССР, от 30 години го няма! Намислете други причини, но не са ви спуснали други опорки.
77
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
начи свържете ги с нато, къф ви проблема
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Европа иска да получава руски газ, тя трябва да го плаща - ГЕНИАЛНО ПРОЗРЕНИЕ!!! Аз например искам германски мерцедес и американско уиски - трябва ли да ги плащам или ще ми ги подарят???
75
3
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Това ,че в службите все още има хора ,които са свързани със СССР не е най-страшното ,а по -вредното са страната ни е ,че има хора ,които са свързани с мафията.
74
0
 
6
 
! Отговори
ДЕБИЛ преди 2 години
Язък, че си професор !
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами професоре тя Русия не е като България и всяакви западни мошеници да ползват полезните изкопаеми без да плащат и друго Русия не е колония на запада и ако запада иска нещо ще трябва да плаща искат или не...___________________________ Към 70% от икономиката е в руски ръце, вкл. през подставени, наши лица. В енергетиката - над 90%. Та, на кого продължаваме да сме колония, вече 78 години?!
72
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
А бе тоя не беше ли кадър на ДС...???? Я го попитайте случайно да не е още свързан с КГБ????
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във службите през последните години се напълни с калинки , със връзкари, партиини протежета и .... много малко професионалисти , много началници и малко вожд. Всичко е в областните градове от там от разстояние се разузнава.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тъпо изказване скоро не бях чел значи така нареченият професор казва "Ако Европа иска да получава Руски газ тя трябва да го плаща" .Ами професоре тя Русия не е като България и всяакви западни мошеници да ползват полезните изкопаеми без да плащат и друго Русия не е колония на запада и ако запада иска нещо ще трябва да плаща искат или не...
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В службите са хора, които не знаят нищо за причинно-следствените връзки, не знаят нищо прогнозиране и планиране и съответно резултатите са такива. Въпреки, че за войната, трудно може да се предскаже лудостта на Путин.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Службите са гола вода пълно с наши хора, които са там само заради заплатата. Все по-трудно ще е с кадрите, бъдете сигурни, с това образование резултати ще са плачевни най вече в държавния сектор.
67
6
 
8
 
! Отговори
Обидно преди 2 години
Обидно е да се слушат подобни глупости, а да се разпространяват по официалните канали си е инфантилна и престъпна журналистика. Какъв СССР, в службите са се настанили американците и мангизите!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В службите няма хора, които да не са свързани с някой!!!!!! Хайде по-сериозно
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кипи от БКПта още от 1944та година!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плочкаджии, футболисти, комунисти. Все лапачи на народни пари за нищо. Да си лентяй в България е предимство.
63
3
 
12
 
! Отговори
Биг Г преди 2 години
Прав е все още има такива обвързани с СССР ,а останалите са обвързани с Америка.колко жалко и мъчно
62
5
 
6
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
Всички клетвени листи за вярност към СССР подписани стоят на съхранение в архивите на МВР много лесно може да се разбере кои са предателите и по пенсиите им също който има пенсия над 600 лв е бил сътрудник на ДС за да клепа роднини и приятели.
61
6
 
8
 
! Отговори
Долу ДС мафията преди 2 години
Дойде време за лустрация и присъди след 30 години крадене на болшевишките гадове крайно време е!
60
0
 
10
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Той (Радулов) изтъкна, че освен това става въпрос за страна с невероятни ресурси - тя разполага с около 50 тона злато, а когато парите не могат да бъдат в употреба, всичко може да се купува със злато. +++ Много е компетентен Радулов, няма що. България разполага с 40 тона злато, а Русия имала само 50 тона злато. В нета пише, че Русия има 2292 тона злато....