Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР

Имало некомпетентни хора на много важни места
85
Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР
Снимка: БГНЕС

"От началото на демократизирането на обществото имаше състезание между партиите, които идваха на власт, да поставят колкото се може свои хора в управлението на службите. С всяка следваща промяна на властта управленската система беше обезкървена и сега имаме некомпетентни хора на много важни места, от които зависи вътрешната и външната сигурност на България". Това заяви пред БНР Николай Радулов от ИТН.

Според негог в специалните служби има остатъци от хората, които по една или друга причина са били свързани с бившия Съветски съюз.

„Проблемът обаче е в това, че дълги години хората, които би трябвало да са подготвени за управление на специалните служби, са заменяни с удобни хора без възможности да изпълняват компетенциите, които мястото ги задължав“а, отбеляза той.

Службите ни не са добре финансирани. Балансът във финансирането на службите е нарушен.

"Видя се, че когато разузнаването не е добре финансирано, резултатите са очевидни - управлението не може да взима съответните решения", категоричен е Радулов.
Русия разполага с много сериозни инструменти като например качване цената на газа. Ако Европа иска да

получава руски газ, тя трябва да го плаща. Икономически и финансово Русия не е съвсем затворена, смята Николай Радулов.

Той изтъкна, че освен това става въпрос за страна с невероятни ресурси - тя разполага с около 50 тона злато, а когато парите не могат да бъдат в употреба, всичко може да се купува със злато. В исторически план това вече се е случвало.

По думите на Радулов по-решителните мерки на ЕС, на НАТО, на САЩ, които иска Зеленски, е желание да се разпали световна война, а това е много опасно.

Като част от НАТО, България е длъжна да се съобразява със стратегията и тактиката, която избере Алиансът. "В този конфликт и в тази ситуация, в която сме поставени, ние нямаме самостоятелна воля", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: службирадулов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
И ПРОСКУБАНИЯТ ПОЛУУМРЕЛЯК " РАЗДУХЛОВ"- Е СВЪРЗАН С КГБ -ПО ПРЕЗУМПЦИЯ !!!!!! РАБОТИХ В МВР ДО 2010 ГОДИНА --- ТАКИВА КАТО НЕГО БЯХА ХИЛЯДИ ПО ЕТАЖИТЕ --- ИЗЗ ПЕРКТИ ПО КАКВО ЛИ НЕ ---ИЗПЕРКТ НЕЕДЕН !!!!!!!!!!!
58
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
И не само в службите а и в администрацията, министерствата, президентството и почти всички партии. Затова сме на този хал.
57
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото трябваше всичко свързано с ссср и русия да бъде изгонено , уволнено , смачкано и изхвърлено на бунището , затова сега берем плодовете на московската пропаганда , която май е по-силна от тая на Гьобелс.
56
9
 
16
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Много добре се знае кои са служителите , но нищо не се прави! И стига сте защитавали Русия и Путин който уж за помощ за двете републики , завладява цяла Украйна и действа срещу мирни граждани и обекти и срещу бени и деца!
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав сте , другарю Радулов , по себе си го знаете ...
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли поне един русофил с деца русофили?
53
0
 
19
 
! Отговори
Това е той преди 2 години
Радулов е завършил школата на МВР-факултет ДС. От 1981 година е полицай , щатен служител на Държавна сигурност !Стига до чин капитан през1988 и след 1989 .......до днес????
52
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки българин знае, че русофилите са свързани с СССР и Русия. Знае се , че не стана лустрация тридесет години и страдат обикновенните хора , а те са в производството , продуктите , услугите. Те са работещите бедни. Ченгесарите са на лека и догодина, корумпирана работа. Затова сме и бедни . Коня е поставен зад каруцата.
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе сериозно ли ,а "случайно " изпуснати реплики Крим е руски?
50
2
 
7
 
! Отговори
Пропаганда преди 2 години
Поканете го в БТВ или в НОВА, нека има по широк фронт на изява. Пък и от Ембарасито ще капне некой долар.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той за себе си говори.
48
0
 
20
 
! Отговори
Кой си ти Радулов преди 2 години
От къде се взе и ти бре "разбирач" ? Преди 89та сто процента си бил с партийна книжка, но сега както и всяка друга безгръбначна твар си евроатлантик. Само че съм сигурен : Днес лаеш против несъществуващата СССР, но утре ако се наложи ще си показваш пред медиите членската книжка в БКП.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е в служите
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радулов на вас не ви ли е известно че цела Българие в това число и вие като офицер от ДС бехте свързани със СССР. Защо сего се въртите ? за да на некой угодите?Услушайте се. ,
45
2
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Безродник и предател!
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен промяна ще има,когато лицето Бойко Василев окончателно бъде изгонен от БНТ.Толкова злоба,манипулативност,псевдо журналистика,не съм виждал никъде.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начина по който говори тоя "другар" показва че е част от хората в Бг свързани със СССР.
42
0
 
2
 
! Отговори
Русопсихика преди 2 години
До Истината Взаимовръзката е ясна, макар че точно поради реалността "решението" ще се случи само, ако Русия изгърми. Няма друг вариант, защото става за напълно поробени индивиди, които ще търсят "закрилата" на поробителите си дори ако те започнат да се сгромолясват: като животни отрасли в зоопарк, които, пуснати на свобода, разбират, че в света трябва да имаш качества да се оправяш сам, и тъй като ги нямат, се връщат обратно в отворените клетки, с надеждата да им ги затворят и да ги "защитят".
41
0
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
А като го гледам тоз бай Радулов и той е остатък от СССР защото се е издигнал през социализъма и комунизъма с тогава да станеш ченгесар не можеше всеки а трябва да си от проверена и лоялна към комунизъма комунистическа династия!Как пък всички комунисти се пребоядисаха във върли антикомунисти!Както едно време сигурно баща му и дядо му на тоя от фашисти на 9 септември 44г се пребоядисаха на първи комунисти за да са с новата власт!
40
5
 
8
 
! Отговори
Анти- преди 2 години
Moже и да има хора на службите на Русия и е най-вероятно така! Въпроса има ли хора, които защитават БГ интереса или са само на Козяк? Нашите служби само руски агенти "намират', а турски американски израелски? Или се превърнахме на територия на Козяк управлявана от Мустафата