Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР

Имало некомпетентни хора на много важни места
85
Радулов: В служите все още има хора, които са свързани със СССР
Снимка: БГНЕС

"От началото на демократизирането на обществото имаше състезание между партиите, които идваха на власт, да поставят колкото се може свои хора в управлението на службите. С всяка следваща промяна на властта управленската система беше обезкървена и сега имаме некомпетентни хора на много важни места, от които зависи вътрешната и външната сигурност на България". Това заяви пред БНР Николай Радулов от ИТН.

Според негог в специалните служби има остатъци от хората, които по една или друга причина са били свързани с бившия Съветски съюз.

„Проблемът обаче е в това, че дълги години хората, които би трябвало да са подготвени за управление на специалните служби, са заменяни с удобни хора без възможности да изпълняват компетенциите, които мястото ги задължав“а, отбеляза той.

Службите ни не са добре финансирани. Балансът във финансирането на службите е нарушен.

"Видя се, че когато разузнаването не е добре финансирано, резултатите са очевидни - управлението не може да взима съответните решения", категоричен е Радулов.
Русия разполага с много сериозни инструменти като например качване цената на газа. Ако Европа иска да

получава руски газ, тя трябва да го плаща. Икономически и финансово Русия не е съвсем затворена, смята Николай Радулов.

Той изтъкна, че освен това става въпрос за страна с невероятни ресурси - тя разполага с около 50 тона злато, а когато парите не могат да бъдат в употреба, всичко може да се купува със злато. В исторически план това вече се е случвало.

По думите на Радулов по-решителните мерки на ЕС, на НАТО, на САЩ, които иска Зеленски, е желание да се разпали световна война, а това е много опасно.

Като част от НАТО, България е длъжна да се съобразява със стратегията и тактиката, която избере Алиансът. "В този конфликт и в тази ситуация, в която сме поставени, ние нямаме самостоятелна воля", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: службирадулов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
България е единствената държава в ЕС от бившия източен блок, която не проведе чистка на соцкадрите. България е държавата в ЕС с най-много русофили на глава от население. България е най-бедната държава в ЕС. Откривате ли взаимовръзката и съответно решението на проблема?
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто за България би било разпадането и унищожението на руската държава, подобно на Югославия.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Радев Радулов. Роден на 20 март 1919 г. в село Яна, София. Завършил е "Право" в Софийския университет през 1943 г. Прокурор от 1945 г. в София. Член на БКП от 1948 г. Народен представител (1960 - 1965). Адвокат от 1967 г. Почива на 28 май 2010 г.
36
7
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 19, преди 2 години
"Ало, нямали сме самостоятелна воля. Моля? Каква е тази робска психика. Аз не се чувствам роб на ЕС и НАТО!" - - - Нопмално е да не се чувстваш - робът рядко осъзнава положението си. Затъпели са му сетивата и мисленето.
35
1
 
15
 
! Отговори
Всичко преди 2 години
...хубаво Радулов, ама какво търсиш при Чалгата, който също е "свързан" с бившите структури! Обществена тайна е , че е поръчков и знаем в чий хор пее! Или вече се е събудил и е станал "патриот"?
34
2
 
4
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Ще бъде задължителна ваксината Някой изобщо интересува ли го това ! Глупав народ
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бях асистент в СУ през 1987-*** година, ама моят научен ръководител ме беше извикал един ден и ми вика - защо все още не подавам молба за прием в БКП, понеже него тормозили, заради моето бавене, казах му, че нямам желание и той ми вика -тогава ще те уволня, щото така аз ще пострадам, а пък всеки си варди хляба. Ем, хубаво, напуснах...
32
2
 
2
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Глупав народ давайте негативни коментари вярвайте в каквото си щете заради такива като вас ще сме лишени от свобода
31
1
 
5
 
! Отговори
и ..? преди 2 години
Аз който съм завършил преди 40 години в СССР в областта на земеделието и мен ли трябва да че изгонят от работа? Специализирал съм в доста, доста учебни заведени на бивши Съветски съюз и се смятам за един добър специалист. И така, какво правим? А може би да не признаваме и немските постижения поради факта, че Германия в 30-40 години е управлявана от националсоциалисти? А може би и да вземем да пренапишем историята поради действията на Путин и бездействията на Света около войната в Украйна? Питам
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само със САЩ ли трябва да са свързани?
29
2
 
1
 
! Отговори
не са преди 2 години
До Анонимен 2 Средна възраст около 45-55 години!
28
13
 
3
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Вън от ЕС!! Ще бъдем лишени от свобода ако не сме ваксинирани !!!!
27
4
 
24
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Абе СеСеСерето се срина но на негово място изникна путинският олигархичен капитализъм със старият имперски комплекс и пъпната връв на нашенските *** и отцепродавци си остана свързана с него ... !!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
След 30 юни 2022г. : Европейският съвет измени резолюция 2361 и вече не възразява срещу задължителната ваксинация. От 1 юли 2022г. ЕС обяви законодателството за задължителните сертификати на ЕС за COVID 19, които ви лишават от всякакви свободи, ако нямате QR covid сертификат. Ако има мнозинство от страните членки, които подпишат законодателството, ще бъде въведена задължителна ваксинация!
25
1
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
А армията. Тези 'експерти' за какво са там. И тук да напомня на онези безделници от военна полиция да не ми се занимават с кокошкарски дейности, ами да си вършат работата. Че и там са едни кахъри.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятели защо критикувате човека, та и рода му?! Нима не помните, че, за да просперираш в ония години, да имаш хубава кариера, трябваше да си член на БКП, дори агент на ДС. То беше задължение! Иначе нямаше да видиш израстване. И няма как, трябваше да се впуснеш, колкото и неприятно да ти беше.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този себе си ли визира?
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То СССР няма, те хората били свързани с него.
21
3
 
16
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Сигурен съм, че Радулов има приходи от Изток и от Запад. "Бивш" агент на ДС и сегашен на ЦРУ. Точка.
20
11
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
И в армията ни също ги има, генерали като радеФ и янеФ, които са се клели във вярност на Родината по времето на СИВ и Варшавският договор и кълнейки се са имали предвид Матушката си на североизток, която тогава е била обсебила цялата им военна доктрина ... да после са се титулували и за "натовски офицери" но винаги при споменаване на сакралната за тях думичка рассия, лазят толкова ниско че чак минават под килима ... На практика това са троянските коне на путин в организациите на ЕС и НАТО .....