Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге

Вината за катастрофите – не само на КАТ, а на всички институции
240
Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге
Снимка: МВР

Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по възможно най-бързия начин, каза президентът Румен Радев, след като посети пострадалите от жестоката катастрофа с автобус край Своге в "Пирогов“.

Още по темата
Държавният глава беше в болницата, където е разговарял с една от пострадалите, която е контактна и в добро състояние.

"Голям професионализъм, хора с големи сърца", каза Радев за лекарите от спешния център.

"Пирогов“ не е просто болница, това е институция", заяви президентът и призова за повече инвестиции в лечебното заведение.

Според Радев, когато се случват инциденти на пътя, обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, но КАТ само регистрира .

"Необходимо е адекватно и пълно разбиране на проблема – не само в МВР, тук е и МРРБ, транспортното министерство, МОН, всички институции, които отговарят за цялата система от обучението на водачите до движението по пътищата", посочи Радев.

"Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки адекватни мерки", призова държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
На българските селяни прости демокрацията им е виновна за всичко! Няма толкова малък, изчезващ , но болезнено *** народ! Демокрацията им донесе мощни западни автомобили с които да се трепят по пътищата.Снощи бях в ресторант Сомбреро в Пловдив - излязохме за кратко да изпратим приятелско семейство до колата им.Какво видях - 3 *** селяни с BMW...FIat, и Ауди си правеха гонка до братската могила...изпреварване отдясно ...*** газ и спирачки...КАТ и държавата са виновни, че селяните са прости!!!!
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манталитета ни е такъв.Все някой друг ни е виновен-Манталитета на полу-руснака изс ранв България е такъв, да. За разлика от вас, нормалните хора си дават сметка, че в живота има и малшанс.
43
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да вземе да свърши нещо полезно, а не да си прави евтин ПР на гърба на жертвите и пострадалите. Лигльо. Да взема една катаджийска униформа и да ходи да регулира движението.
42
18
 
15
 
! Отговори
Арсений преди 6 години
Гнусното червено президентче и автомобилен експерт се оказва:))))))))))))
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми вината е на КАТ, че не санкционират лудостта по пътищата. А Радев за втори мандат ли се готви вече?
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знае ли се вече причината за трагедията, та да се вземат мерки? Другаря Радев пак си прави ПиАр акцийки по софийските болници и раздава съвети и указания на правителството.
39
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До италянецаГлавния виновник сме ние шИфьорите защото все още не можем да разталкуваме понятието "съобразена скорост".На този път няма дупки ремонтиран е и сега търсим вина в това как е ремонтиран.Манталитета ни е такъв.Все някой друг ни е виновен
38
11
 
15
 
! Отговори
Демократичнакакафони преди 6 години
Трябва да има промяна. Тази псевдо демокрация затрива България. Трупове, кражби, емиграция и ниско заплащане, това ли искаме? Отговорът е НЕ!! Да се смени системата и да се спре разрухата! Българи за това мислете, да се обединим и да си направим страната по хубава! Като начало смяна на системата и съд за,, преватизаторите"! Вярвайте след 5 години ще се почувства положителната промяна! Между другото е починал един враг български, сенатор Маккейн!
37
13
 
10
 
! Отговори
Сати преди 6 години
Ако на всеки завой теябва да строим железобетонов улей, висок 3 метра, дълъг 100м и дебел 30-40 см, това значи следващите 100 години да се занимаваме само със строежи на бетонни улеи. Вас, полуруснаците, всички със скачане по корема ли са ви вадили? Гледам, все умни предложения давате?
36
10
 
18
 
! Отговори
Италянеца преди 6 години
Сега малко по сериозно, главния виновник от над 50% от ПТП в България е държавата след нея са фирмите който подържат и ремонтират пътищата. Колко асвалт се слага, височината на мантинелите (в БГ дори не съм виждал ниски мантинели за мотористи), Или няма пътна маркировка а акоя има тя на фарове едвам се вижда. Какво имат да проверяват? Търговския регистър и Олимпик и там какво става? Управляващата партия трябва да поеме отговорност най-накрая или да се прави огромна чистка или смяна на власт.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мир на праха им
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами пращаме още днес двама с рулетки, да взимат мерки. Ха-ха!Тоя другар много дразни с тия *** изказвания бе! Обаждаме се от високата си камбанария, правителството да вземе мерки за това и онова, защото не се харесва на Нашата Височайша Особа.
33
4
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До размисли на гласНе размишлявай защото не ти е силата.При президентска република пак има парламент ама то там на село какви ли не си ги обсъждате
32
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водачът е заспал
31
12
 
12
 
! Отговори
До преди 6 години
Румба,по добре ,акъл не давай,а виж родата да не бута инвалидите!Виждаш ли какво става ,когато от мухата ,се прави слон!Този похват е присъщ на вас с Корнелка!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ограничителните системи (мантинелите) имат различна степен на задържане. Но такова място би трябвало да има поставен адекватен ограничител - по-висок и способен да задържи по-тежки превозни средства.
29
12
 
22
 
! Отговори
Размисли на глас преди 6 години
Ако станем президентска република един ще носи отговорност. С 250 ще станат големите крадци по-малко. Много от тях в централния и конфискация на имуществото. Да, мисля че бих подкрепил Радев.
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** на България нищо не е давала. Само е избивала българските патриоти по всякакъв начин. И освен това по времето, за което говориш, е имало СССР
27
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев вместо да умува сега, да беше застанал вчера на подходящото място и да тури едно рамо на автобуса, като тръгва към пропастта. Щеше да спаси 16 човека.
26
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 33Хайде престани с глупостите си......Хората /в това число и аз/ живяха в една прекрасна система. Русия даваше на България всичко и бяхме на 25 място в света по стандарт. Главата ти е *** на теб, ясно ли ти е. Хората знаят кое е хубаво и кое не. ГЕРБ е отрова и заплаха за България. С ГЕРБ вървим към тотална пропаст.