МВнР: Още българи искат евакуация от Ливан

Правителството в готовност за евакуация и от Иран
5 окт 2024 09:13, Инна Ангелова
26
МВнР: Още българи искат евакуация от Ливан
Снимка: БГНЕС

Евакуацията на българите, желаещи да се приберат в родината продължава. Днес се очаква да се приберат още 25 наши сънародници, но този път те няма да летят с правителствения самолет, а с общ полет до Истанбул, а след това до България с автомобили.

Правителството е в готовност за евакуация и на български граждани от Иран. Засега обаче от там няма подадени сигнали за желаещи да се приберат, съобщава БНТ.

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ.

МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите сънародници и членовете на техните семейства за своевременното им завръщане в България. Установена е връзка с потърсилите съдействие, като се използват всички възможности за безопасното им прибиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Близък Изток
Лидер на "Хамас" е убит при израелски удар в Северен Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Груйчо Дочев преди 19 минути
Плъзнали по целия свят наши "родолюбци",искат да ги извозваме с най скъпия си самолет.Кой ще плаща разходите алчни печелбари? Когато сте тръгнали по света,никой не ви е чул,днес ревете за помощ.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
и ако поискат да отмъстят на евреите в България, вече има нападения на израелски посолства, това е бомба със закъснител, но пука му на главчев, той е временно
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да живеят САЩ и Израел, защитниците на свободата за истинските хора по земята. А, руския нацист Путин, поканил на среща талибаните, за преговори. По скоро да я приключват гнусна русия
22
1
 
4
 
! Отговори
защо преди 1 час
В полетите за екакуация съобщават за 80 до 90 пътника. Защо? Един самолет от този тип събира около 200 пътника. Защо летят полу празни, на отиване съвсем празен, на връщане пълен по-малко от половината? Евакуираните спят на по 3 седалки?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ти върви живей в Иран или Ливан. Тия са тотално изтрещели.
20
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 час
Vnos na chujdi spioni s partizanski imena. Ne e novost. ----//----- Именно. В такава мърна вода е най-лесно да се внедряват всякакви вражески елементи.
19
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 час
Какви са тия толкова българи в Ливан? Ще се напълним с кафеви българи-дюнерджии.Ае стига толкова!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ливан беше много модерна и хубавадържава, а Берут са го сравнявали с Париж. Да не говорим за историческите забележителности. Също и Сирия. В Ливан евреите разрушиха най-стария християнски храм. Не се чу някой да се възмущава. Имам чувството, че историята на човечеството умишлено се заличава. Препрограмират ни, а вие се радватае даже.
17
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 час
бънди и главата раздадоха наградите, ако искат да искат и баба си.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Заменяйте русофилите в България с такива правилни българи. И пет русофила не правят един ливански българин
15
1
 
0
 
! Отговори
Нормални не пишат преди 1 час
Полицейски сайт на мафията!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ам къде спаха при първите два полета? Полупразни самолети се връщаха два пъти. Събира 160-180 човека този самолет, на втория май бяха само 80. Никой не е длъжен да ги прибира.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Браво на правителството, дано ги докарат невредими хората.
12
0
 
4
 
! Отговори
аноним преди 1 час
А ти ,,,анонимен''араб-дето не знае български а пише на латиница-престани да ръсиш ,,бисери'' и лъжи.Сам вярваш ли на тях,или си се промъкнал тук,като ония-по-долу описани от друг приятел!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Vnos na chujdi spioni s partizanski imena. Ne e novost.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Sofiiski bg sluginaj non stop fake news.
9
0
 
7
 
! Отговори
а преди 1 час
Всеки,с тъмно минало о т там,вече си е направил сметката,подготвил документи,и е готов да бяга,както направиха доста терористи-пробягаха през тунели към Сирия.Приемайки тук доста ,със семействата им,дават ли си сметка,че между тях има поддръжници на убийците от хизбула,които се пращат тук да продължат черните си,пъклени дела!Те се готвят от десетки години,да превземат Европа и света-за да установят Халифат!И сега им се удава случай!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ot tran, ta na glog...ot de da znaiat horata, che v bg parlament izraelski zakoni proizvejdat s turski i ruski spioni...
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ама какво означава, че ще им пращат автомобили.От Истанбул има автобуси редовни до много градове в България. И ЖП връзка има. А от 11 октомври ще има и катамаран. Защо ще им пращат безплатни коли.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
E kak da saobstiat na danakoplatcite, che vargiat offshorna targovia s orajia, droga, alkohol...koi znai kolko bulgarski rakia im e nujda da si izchistiat vlakovete, korabite, samoletite, mahlite na horata....