Без намордник и без стопанин – питбул уби друго куче

Инцидентът е станал в софийския квартал „Сухата река“
9 окт 2024 08:40, Елка Василева
42
Без намордник и без стопанин – питбул уби друго куче
Снимка: архив, БГНЕС

Поредно нападение от питбул - в неделя около 10.30 часа сутринта, докато Жанета Драгойчева разхожда кучето си порода йоркширски териер в градинката пред входа ѝ в София, ги напада питбул. Той е без каишка, без намордник и без стопанин на място.

Малкото куче по-късно е починало във ветеринарна клиника, където са се опитвали да го спасят. Случаят е от софийския квартал „Сухата река”. По думите на стопанката агресивното животно размятало домашния ѝ любимец повече от 15 минути.

На помощ пръв се притича Стефан, който е съсед на Жанета. „Видях от терасата какво се случва и слязох. Опитах се да го избутам с няколко ритника, но това беше диво животно, не беше нормално куче. Не се разсейваше от външна намеса. Посегнах няколко пъти с пръчка към него и питбулът избяга”, разказа той пред Нова тв.

Синът на Жанета - Иван Драгойчев, дошъл на място, позвънил на 112, но кучето не било открито. Потърпевшото семейство е подало жалба до прокуратурата.

Във Facebook групата на квартал „Сухата река” друга жена написала пост по-рано през деня, че съпругът ѝ и кучето им също се натъкнали на сивия питбул. Кучето опитало да нападне и техния домашен любимец от порода померан.

От Столичната община заявиха, че сигнал до тях не е достигнал. От там допълниха, че когато това се случи, ще извършат проверка по случая.

„Към момента за случая в кв. „Сухата река“, при който питбул напада малко кученце порода йорки, не е постъпвал сигнал. След постъпване на сигнал ще се предприемат необходимите действия за проверка на собственика и обстоятелствата на инцидента и ще бъде съставен акт за нарушение. През месец септември екипите на Столичен инспекторат са направили близо 150 проверки на собственици на домашни любимци.  Проверките са извършени в градски паркове и зелени площи, където се разхожда домашни кучета. Установени са нарушения в паркове „Надежда“, „Гео Милев“ и „Южен парк“. Съставени са 5 акта за водене на куче без повод. По постъпили жалби и сигнали са съставени 7 акта за нарушения, които са за установени инциденти с кучета и хора. Инспекторите извършват проверки както по график, така и след жалби на граждани за проблеми при разходките на кучетата. Проверява се за наличието на паспорт и микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, както и за разхождане на определените от кметовете на райони места, почистване след животното”, посочват от СО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: кучепитбулнападение
Още от Общество
Столичният градски транспорт на протест за по-добро заплащане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Зоран за дръжавата /7/ Имаш ли представа каква е там таксата за котка, отглеждана в апартамент и дали се разрешава отделни шантавелки да имат по 5-6, дори 10 и повече котки в апартамента си? Ние в съседство имаме такъв проблем, но според сегашните разпоредби няма законово ограничение за броя на котараните, които живеят в апартаменти. На стълбищната площадка пред апартамента на комшийката мирише лошо, а през размножителния период ставаме луди от котешки "серенади".
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Зоран за дръжавата - Значи, преизчислено в български лева, удоволствието да имаш куче, което да отглеждаш в апартамент, в Германия струва около 610 лв месечно (като се раздели на три тримесечната такса за кучешкия паспорт плюс месечната такса за това, че кучето живее в апартамент)?
23
0
 
1
 
! Отговори
До 2 и 4 преди 1 седмица
Пожелавам ти още тази вечер среща с фенове на ФК "Левски". Кажи им какво си написал тук и се разберете по мъжки.
22
0
 
1
 
! Отговори
Кучезащитник преди 1 седмица
До Анонимен 16 По този въпрос съм напълно съгласен с теб.
21
1
 
4
 
! Отговори
Питбулът избягал, преди 1 седмица
когато мъж неколкократно посегнал към него с пръчка. Значи изводът е, че който разхожда кученца от дребни породи в този район трябва да носи по-солидна тояга и да не посяга с нея, а направо да я стоварва с все сила върху главата и гръбнака на пуснатото без надзор агресивно куче. Защото е само въпрос на време това псе да докопа и някое малко бебе, измъквайки го от количката му пред погледа на майката. Отделно мъжете от този район да се организират и да направят "мечка" на стопанина на питбула.
20
0
 
4
 
! Отговори
хюго капет преди 1 седмица
От столична община заявили, че сигнал про тях не бил постъпил и щели да се задействат като постъпи. А публично разпространявана информация не е ли сигнал бе? Да дойдат с бонбони и уиски ли чакате? Какви гнусну чиновници, нямам думи.
19
0
 
4
 
! Отговори
Кучев преди 1 седмица
Дишам дълбоко и си повтарям: "Няма лоши породи, няма лоши породи..." и така - 100 пъти.
18
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
След това имаше обиди, крясъци, ревове... Едвам ги укротиха. Но собственикът си е за бой според мене, идва от далечен блок и си пуска бултериера свободно, без намордник. Във всеки случай започна да избягва района на нашия блок. Виждам го рядко вече. Но пак го пуска свободно, без намордник. Е такива трябва да бъдат наказани!
17
3
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Хората се делят на хора, обичащи кучета, и мразещи кучета. Няма допирни точки между тях. Кучетата усещат кой ги мрази и почват да го лаят. В нашия квартал бях свидетел на бой между собственик на куче и кучемразец (бивш военен). Кучемразецът се развика: Не го пускай този nомияp до мене, ще го застрелям! Собственикът изкрещя: Какво ми се перчиш, бе да tи eva mайкаtа? Кучемразецът изкрещя: Ти ли ще ми ставаш баща, бе? И се счепкаха, а кучето се разлая бясно. Имаше други хора наоколо, разтърваха ги.
16
2
 
2
 
! Отговори
9999 преди 1 седмица
Дааа, откачалките пак обясняваха в групата колко е добро кученцето, и как лошите хора искат да звънят на Екото..
15
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Не ви ли прави впечатление, че почти всички собственици на такива грамадни агресивни кучета са яки, млади мъже, мускулести, високи (около 1 и 90) и като им направиш забележка за кучето, са готови да налетят на бой? Винаги съм се чудел комплекси ли избиват с тези кучета.
14
1
 
9
 
! Отговори
мен преди 1 седмица
В така наречения кучешки парк постоянно има кучета без повод, не знам къде ги правят тия проверки но 5 акта ще направят точно за 30 секунди там.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам колко и какви проверки са извършвани. Всеки ден съм в Борисовата градина и в градския транспорт. Само за половин - един час виждам много повече нарушители, отколкото са хванати при въпросните проверки.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има един див селянин пак от там с подобно куче ходи с пухенка и шапка-каппутка. Понякога насъсква кучето си срещу непознати хора за забавление и за да направи впечатление на дивата *** която очевидно сваля. Веднъж го насъска срещу приятелката ми бях принуден да извадя ножът си и да застана между нея и нападащото куче. Когато видя острието дивият селянин си прибра животното. Е тва им е лошо на дивите селяни че с тях винаги трябва да се стига до крайности. Никога с тях нищо не е нормално.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Патрулните полицаи трябва най-сетне да започнат да глобяват всички собственици на кучета по улиците, за липса на намордници и неизчистени фъ*кии и то с по-солени глоби.
10
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Хубаво навремето ловните дружинки обикаляха отвреме навреме по кварталите и такива кучета без стопанин се отстрелваха.Сега София се превърна в огромен кучкарник.
9
1
 
20
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Станали сме кучешка държава.И не, аз също обичам животните и имам куче и котки, но ми писна всеки да си разхожда кучето в парка без каишка, да не говорим за наморник.Ами мен ме е страх,децата ми също, и не думите ,, то не хапе" не решават проблема. Лошото става бързо....после няма връщане назад.Няма по-важно от човешкият живот.Да не говорим за бездомните кучета и колко са агресивни...Но и те имат защитници, разбира се...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А гладкокосместият белгийски грифон на снимката как е замесен в историята?
7
0
 
15
 
! Отговори
mery преди 1 седмица
Истината е, че българинът не е свикнал да спазва закони и наредби когато е в България. Когато е в чужбина е по нисък от тревата и само казва - Ама знаеш там какви са глобите? Проблемът в България е, че има закони и наредби но те не се прилагат защото назначените служители си стоят зад бюрата. В България има чувство за безнаказаност, всеки си прави каквото си иска и основно се разсчита на съвеста и морала на хората.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо пръскаш кучетос лютив сорей против мечки и после като извадиш ножката правиш 5-6 прободни рани в кучето, избърсваш ножа в собственика и си тръгваш като му благодариш за емоцията, с пожелание за хубав и успешен ден!