Зачестиха инцидентите с тротинетки в страната

Един мъж загина
23 юни 2024 14:35, Нели Христова
53
Зачестиха инцидентите с тротинетки в страната
Снимка: БГНЕС

Зачестиха инцидентите с електрически тротинетки. В четвъртък в Русе мъж с тротинетка беше ударен от кола. По-късно стана ясно, че 46-годишният мъж е починал в болница. По първоначална информация е пресичал с тротинетката си оживен булевард в разрез с правилата. Полицията разследва случая.

В редица градове на страната само през тази седмица са регистрирани сериозни произшествия с тротинетки, а в Бургаско за ден пострадаха двама. Заради честите произшествия в Русе общинските съветници взеха решение да забранят движението на тротинетки по всички пешеходни зони.

Зачестяват и сигналите на граждани заради това, че в местата за разходка покрай тях профучават тротинетки с доста висока скорост. Това стана и причина в Русе движението на електрическите превозни средства да бъде забранено абсолютно навсякъде, с изключение на велоалеите и улиците за обществен транспорт. Контролът се осъществява от общинска полиция. Въпреки това правилата не се спазват.

"Извършени са 16 произшествия, има 19 ранени", каза пред NOVA Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред и сигурност“ в Община Русе. "Съставени са 50 акта - те са указани в наредбата от 10 до 300 лева за гражданите и от 20 до 500 лева за юридическите лица", добави той.

В Средец 29-годишен мъж с тротинетка е с опасност за живота, след като катастрофира сам. В Бургас с тежки травми е 32-годишен мъж, в село Топчийско 11-годишно дете е със сериозни наранявания след падане от тротинетка. На пътя за Карнобат 59-годишен се преобръща сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Общество
Горещи дни: Как да се справим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Трябва да се организират ловни дружини за отстрелване на тротинеткаджии и да се правят изложби с трофеи - главите им на колове. Така и учениците през ваканциите ще има къде да се упражняват по рисуване.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз я продадох, но после си взех нова е няма такъв кеф само да не се пребия иначе има много загубени и заблудени които изкачат на велоаля или на пътя пресичайки без да гледат и после ние сми били виновни, ами не това е естествен подбор.
39
0
 
4
 
! Отговори
Тротинеткаджиите преди 4 дни
всички до един бяха оня ден на парада.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Народът съвсем изперка...
37
2
 
4
 
! Отговори
Бонев и Терзиев преди 4 дни
се гордеят с направеното от ПП ДБ СС в София......Съсипаха София само за 3 месеца
36
2
 
15
 
! Отговори
ТТомов преди 4 дни
Тротинетките трябва да бъдат забранени в градините и парковете а келемета да ги карат на къра и в гората и да се трепат на воля там.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Жендерите изпушват коза, спайса и се меткат на тортонетката за Прайда на Спаси София.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всичко, което е с мотор на улицата, велосипедите също на улицата. Тротоарът е за пешеходци, а не за ППС.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Електрическите тротинетки и ел колелета трябва да бъдат третирани като мотори и да се издава книжка за тях и да спазват правилата за движение. Днес видях ел тротинетки на магистралата. Тия машини вдигат 120-130 километра в час и ускоряват за секунди. Същите се карат на тротоара, не спират на светофарите и могат да нанесат тежки телесни повреди при удар с пешеходец. И всеки пиян и друсан *** скача на тротинетката или ел колелото, влиза в движението абсолютно безнаказано и то трябва да се промен
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Трябва си да има специални текстове в Закона за движение по пътищата и тротинетките да се определят като МПС каквито да с всички изисквания за МПС и за водача - шофьорска книжка, застраховки, данъци, шофиране само по улиците и т.н.
31
1
 
16
 
! Отговори
доктор преди 4 дни
Проблема Е в тротинетките. Малки колелца, висок център на тежестта, висока скорост. Достатъчна е малка неравност на пътя и се просваш на физиономия с пълна скорост. Травматолозите се радват! Стоматолозите ликуват! Дарвин раздава награди!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българин с тротинетка е като маЕмун с Калашник:):):)
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пълна забрана на тротинетките и на тротинедкаджийте.
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Проблемът не е в тротинетките а в тези които карат тротинетки. Дай сега да забраним и велосипедите щото има произшествия и с тях. Регулации трябват.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Едно девойче пресече кръстовище на диагонал срещу колите, с 25км, нема каска нема правила . ..
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако оставим настрана че хората карат тротинетка както дойде и където дойде те са опасни сами по себе си. Гумите им са малки, центъра на тежеста е висок и се преобръщат от най-малки неравности
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това има ли нещо с гейпарада?
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не струват тия тротинетки
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия, дето карат тротинетки у нас, си го търсят. Това са най-обикновени донори на органи. Просто, защото смятат , че са безсмъртни и правилата за движение не важат за тях.
22
5
 
17
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 дни
Взеха ми книжката за алкохол и сега карам пиян тротинетка 2000W мощност. Много съм доволен защото пиян с колата мога да убия хора а сега мога да навредя само на себе си. Освен това 3 пъти по бързо се предвижвам и ми остава повече време за пиене.