Зачестиха инцидентите с тротинетки в страната

Един мъж загина
23 юни 2024 14:35, Нели Христова
53
Зачестиха инцидентите с тротинетки в страната
Снимка: БГНЕС

Зачестиха инцидентите с електрически тротинетки. В четвъртък в Русе мъж с тротинетка беше ударен от кола. По-късно стана ясно, че 46-годишният мъж е починал в болница. По първоначална информация е пресичал с тротинетката си оживен булевард в разрез с правилата. Полицията разследва случая.

В редица градове на страната само през тази седмица са регистрирани сериозни произшествия с тротинетки, а в Бургаско за ден пострадаха двама. Заради честите произшествия в Русе общинските съветници взеха решение да забранят движението на тротинетки по всички пешеходни зони.

Зачестяват и сигналите на граждани заради това, че в местата за разходка покрай тях профучават тротинетки с доста висока скорост. Това стана и причина в Русе движението на електрическите превозни средства да бъде забранено абсолютно навсякъде, с изключение на велоалеите и улиците за обществен транспорт. Контролът се осъществява от общинска полиция. Въпреки това правилата не се спазват.

"Извършени са 16 произшествия, има 19 ранени", каза пред NOVA Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред и сигурност“ в Община Русе. "Съставени са 50 акта - те са указани в наредбата от 10 до 300 лева за гражданите и от 20 до 500 лева за юридическите лица", добави той.

В Средец 29-годишен мъж с тротинетка е с опасност за живота, след като катастрофира сам. В Бургас с тежки травми е 32-годишен мъж, в село Топчийско 11-годишно дете е със сериозни наранявания след падане от тротинетка. На пътя за Карнобат 59-годишен се преобръща сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Общество
Горещи дни: Как да се справим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
30
 
! Отговори
Кольо преди 1 седмица
Свръх опасни са. Минават като стрела и то на пешеходна пътека. Ние шофьорите сме винаги нащрек.,Това не е нормално. Защо им се позволи???
20
1
 
27
 
! Отговори
Пирогов преди 1 седмица
Новитв донори, е-донори, може да се каже - дигитални. Да ги вкарват в регулацията, води се МПС, има двигател, к'во като е на ток. Е-диванета.
19
1
 
23
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
За начало депутатите да приемат забрана за движението им в пешеходни зони в цялата страна,а не да дават право на общините да решават този въпрос,както и да вдигнат глобите на 500 лева.
18
2
 
27
 
! Отговори
Лудостта по пътя преди 1 седмица
Тези "тротинетки" са моторни превозни средства, следователно трябва да спазват Закона за движение по пътищата. Не би трябвало и да се приравняват на велосипеди. Би трябвало да се употребяват само от лица над 16 (или 18) години, да не се вози повече от един човек, да не вдигат повече от 25 км/ч, и да нямат право да се движат по тротоарите.
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди много години се смеехме в Африка като видим как по 3-4 цветнокожи легнали един върху друг на мотор се возят. Е, доживях да видя че и в Бг манталитета стана на цветнокожи.
16
1
 
32
 
! Отговори
Без значение преди 1 седмица
тротинетка или триколка,млад или стар,мъж или жена,ЩОМ е на пътното платно е УЧАСТНИК в ДВИЖЕНИЕТО,за когото също важат Закона за движение по-пътищата и Правилника за неговото приложение!!!И КАТ,както следят,контролират и санкционират нас,водачите на МПС,така и тях!!!Да,вярно е,че от тях "келепирът" ще е по-малък,глобите по-малки и хазната по- празна,НО нали всички сме равни пред закона!!!
15
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко евроатлантическо
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И по двама на тротинетка съм виждал, както и родител, който вози детето си изправено пред него. Пълно безумие.
13
2
 
29
 
! Отговори
Йо преди 1 седмица
Пробвайте да минете по тротоара на бул. България от НДК в посока Бояна да видим на колко места дори и да искате няма начин да не ходите по нарисуваната "велоалея". Това е абсурдно да сложат на тротоар такова нещо, че и да разрешат Ел. Тротинетки, че е някакви скутери се появиха. Много са неприятни. Да изградят нова инфраструктура! Какво е това една боя, хората не могат да се разминат, а отстрани бръмчат електрически превозни средства.
12
3
 
32
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 седмица
Тротинетката е част от пособията за намаляване на електората;))) Замества мотора;)))
11
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи за кола искат шофьорска книжка, но за тротинетка която може да вдигне даже 120 км/ч от дете не??? WTF????
10
8
 
38
 
! Отговори
Айнщайн преди 1 седмица
Пак ще го кажа: Който е измислил тази глупост тротинетката е за затвора! Има две безкрайни неща в този свят.....знаете нататък.
9
2
 
27
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
В София, където велоалеите са буквално на тротоарите е ужасно с тези тротинетки! На супер много места няма как да не се пресече т.нар велоалея от пешеходците, а те там летят с много висока скорост като за тротоар. Например на бул. България и бул. Гоце Делчев като се излезе от подлеза е физически невъзможно да се заобиколи велоалеята, освен ако не се прелети над нея. Все пак по тротоарите се движат и малки деца. В същия този подлез велоалеята е споделен маршрут за тротинетки и майки с колички.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
прайда беше вчера все пак,
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало НС нали започнахте да "работите",вземете измислете нещо за регулация на това безумие.В провинцията всички р*о*м*и летят като обезумели по пътищата.Като знаем колко са учили (в демокрацията им подарявате дипломи)и колко са възспитани,сещате ли се какво ще се случва....А дъртите са с триколки,нищо че не знаят ляво и дясно....Та размърдайте едната си тънка и измислете нещо...
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Онзи ден едно 15 годишно "самокатастрофиса" на предния ми капак. Огъна капака и пукна десния мигач. Имале десетина шева и извадено рамо, ама се отърва леко. Тива на паркира кола.
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера бе, вчера както се връщам от магазина и едно момиче на 10 годинки някъде профуча край мен с тротинетка. Сигурно караше с 40 км/ч. Изкрещях й, а един отсреща ми вика: Що й крещиш бе? Беше много по-едър от мен иначе да бях му разбил зъбите. Това е идиотска история с тия тротинетки.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руската Дума разработва Правилник за движението на ел. тротинетките.
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съболезнования за мъжа.
2
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забранете я тая глупост! Нашетецът не е дорасъл да кара тротинетка. Мисли си, че като се качи и вече е безсмъртен, може да гази хората по тротоара, да се състезава с трамвая и даже да се провира между колите на Цариградско. Просто IQ не му стига за да кара безопасно и по правилата. А и като прибавим фактът, че не се изисква книжка за да го караш и става още по-страшно, защото всеки тийнеджър може да си прави каквото реши с тротинетката и после става страшно.За съжаление Емилиту не е изключение.