"Софийски музикални седмици" ще събере различни стилове

Елизабет Поуп и Виктория Василенко ще се представят заедно
Обновена: 27 юни 2024 13:51 | 27 юни 2024 13:46, Анисия Иванова
0

В рамките на фестивала "Софийски музикални седмици" ще видим вокален рецитал Solta teu canto на Елизабет Поуп – сопран и Виктория Василенко – пиано. Той ще е на 2 юли 2024 от 19 ч. – Камерна зала "България".

"Това е първата ни съвместна работа. Подготвили сме разнообразна програма с най-различни стилове музика - ще има оперни арии, солово изпълнение от мен, а тя ще изпълни две български песни", сподели пианистът Виктория Василенко в студиото на "България сутрин".

Елизабет Поуп е за първи път в България.

"За мен София е много чаровен град, хората много ми харесват, гостоприемни са. От първата ни репетиция се чувствам удобно да работим заедно с Виктория", каза сопраното.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя определи Валентин Пейчинов, с когото работи, като най-добрият преподавател по пеене в света.

Пейчинов преподава в САЩ и други страни, работи с изпълнители от всички жанрове - поп, джаз, рап, класическа музика, мюзикъл.

"След Ковид пандемията имам два курса в България. Бих искал повече млади таланти от България да обучавам. Като обявя курса, повече чужденци се записват", сподели Пейчинов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Музика
"Най-щастливото турне" на Графа стартира в Стара Загора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари