Златните деца на България, които ни представят на международни състезания

Как се подготвят за състезания разказват Баян Гечев и Здравко Иванов
22 май 2024 15:40, Инна Ангелова
7

“България сутирн” среща зрителите с талантливи ученици, които представят страната ни на олимпиади и международни форуми по химия, физика, информатика, природни науки и други.

Баян Гечев е златен медалист от Международната олимпиада по астрофизика, а Здравко Иванов е най-успешният състезател по лингвистика в България, като дори името му е "Залата на славата”.

Пред Bulgaria ON AIR Баян разказва, че подготовката тече постоянно. "Непосредствено преди състезанието е хубаво 2-3 седмици човек да се готви интензивно. В състезанието се изисква време", каза още младият учен.

Здравко Иванов сподели, че се е явявал 5 пъти на Международната Олимпиада по лингвистика, като 3 пъти си е тръгвал със златото. "По този начин с времето постиженията се натрупаха. Не е необходима специална предварителна подготовка, задачите са направени така, че да могат да се решат с логическа мисъл, но ако човек има предварителна подготовка, някои неща се правят по-бързо и резултатът е по-добър", сподели още състезателят, като самият той вече преподава на ученици.

А за "Залата на славата" се гледат постигнатите резултати, но тя е статистика на изкараните медали.

"Матурите минаха добре, в тази по БЕЛ имаше въпроси за мислене. Но ще продължавам да се занимавам с астрофизика и най-вероятно ще е в чужбина", призна Баян Гечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Образование
Предпразнично в университетите: Всички заплати скачат с още 290 лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Златните деца на БГ не намират поприще и топлина в тази държав а и бягат в чужбина.
5
1
 
1
 
! Отговори
Язе преди 3 седмици
Напълно добре съм. Нещо неверно да съм написал?
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1,2 преди 3 седмици
Добре ли сте?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А имахме Знаме на Мира, което умишлено го разтуриха, а беше пилон около който можеше и може и сега да се гради и обединява, но да трябват спонсори, не само държавата.
2
2
 
2
 
! Отговори
Язе преди 3 седмици
От отдавна в България нито Интернета е най-бърз, нито програмистите ни са най-добрите, да не говорим за това, че и жените ни са далеч от най-хубавите. Всичко е за да може баба Мара от първия коментар и аверките и да цъкат със зъби и да се радват. Реалността е друга и повод за радост няма.
1
4
 
2
 
! Отговори
Язе преди 3 седмици
Всичко е лъжем та те мажем и преди да сте ми нашили минусите, ще ви обясня - да има умни деца в България, да взимат медали по международни олимпиади, но знаете ли колко всъщност деца взимат медали на тези олимпиади - НАД ПОЛОВИНАТА от участниците! Човек като чуе медал и си мисли, че спечелилия го е сред първите трима, това определено не е така в тези състезания. Българските участници се представят съвсем посредствено, точно както и спортистите ни.