Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60

При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален
22 май 2024 11:45, Петър Бойчев
124
Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60
Снимка БГНЕС

Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч. Така коментира пътният експерт Ивайло Желязков фаталната катастрофа с автомобил на НСО с Кирил Петков край Аксаково. При нея загина 60-годишен мъж.

"Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО бе карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв жесток сблъсък", каза експертът пред NOVA.

Още по темата
"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг", коментира още той.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

"Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива са нашите Бг-''атлантици'' , хвани единият , удари другият !
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 35 - Фемокрацията не задължава никого, да му пука за когото и да е, нито държи непукистите отгворни :)
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поглеждаш надясно - няма кола. Дори и да изкочи, след като тръгнел да завиваш, ако се движи със 60 км/ч, двамата ще имат по 5-6 секудби да реагирате. Хем ти ще можеш да набереш до 40-50 км/ч, хем другия има възможност да намали най-спокойно. Ама ако другия е със 130 км/ч, двамта имате по 2.4-2.5 секунди време за реакция. Нито единия може да вшзе и да вдигне 120 км/ч нито другия може да реагира и да спре със 130 км/ч.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Крайно време- В този случай не са виновни "гавазите" !
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Простото е наредил да се асвалтира,за да се скрият следите е направо за затвора
29
0
 
27
 
! Отговори
Случаят е преди 1 месец
симптоматичен. Показва на практика колко им пука на пачкаджиите за хората. Те даже не го крият. Демокрация ли? Няма демокрация, батенца. Който има пари, той коли и беси. А тебе да ти брулне някой колата може да се оплачеш на арменския поп.Няма такава държава!
28
0
 
12
 
! Отговори
Само в Бг --34г. ! преди 1 месец
Или по-точно , " ТУКА Е ТАКА '' , както каЗА и Баце !Виновни ПАК НеМА , НеМА И ДА ИМА !Айде всички в кошарата !
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз помня един такъв "експерт" как показваше че един асфалт е много гладък, като си търкаше обувката в него. Само си чешат езиците - колата на НСО със сигурност е била с GPS, по телефоните на пътуващите се и как са се превключвали клетките на мобилните оператори също може да се хване скоростта. Да не говорим, че при такова ПТП обикновено срелката на километража спира на скоростта, с която последно е карано.
26
1
 
16
 
! Отговори
дядядя преди 1 месец
затваряйте я тая служба
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наьо Тицин е ''голям творец'' , но само държавата му изкупува ''творенията '' , и ги унищожава , за да му дават някакви стотинки , иначе ще бъде на улицата , но иначе вади голямо ЕГО !
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
интересно как Килър Петков не е усетил че карат с много превишена скорост,или може би лъже?
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова. " - Защо? Те ли са карали със 130 в завоя?
22
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо асфалтираха много бързо , за да не може да се измери спирачният път ЛИ ?
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колата на НСО има GPS,има камери на пункта на КАТ и на автомивката.Отдавна се знае скороста и че е с много превишена.Крие се и се опитва случая да се потули
20
3
 
37
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
че е било с много висока скорост, а досега мънкаха и чакаха ако мине номера. Е да, но не мина. Причината е единствено във високата скорост и нищо друго, а про100то да го закопчеят за умишлено убийство. Ще види сега кампания и власт.
19
1
 
29
 
! Отговори
Крайно време преди 1 месец
е тази паразитна структура, наследила и доразвила в N-та степен арогантността, безнаказаността, бруталността и келипирджилъка на слугинажа от бившето УБО-ДС да бъде закрита, а гавазите й ако искат да служат да заминават в Охранителна или в Жандармерията.
18
0
 
28
 
! Отговори
waze преди 1 месец
Този "експерт" може ли да разясни - като ми пратят честитка за превишена скорост мога ли да пиша възражение, че по навигация е давало примерно 90км./ч. и да ми падне глобата? Или пък да пиша възражение - "ама той уейза не каза че е докладвана полиция, значи не е имало" :)
17
0
 
29
 
! Отговори
У преди 1 месец
Реванолът в аптечката на потърпевшия е с изтекъл срок на годност, което напълно оневинява шофьора на НСО, който си е гледал навигацията, на която ограничението е било 130.
16
1
 
41
 
! Отговори
Алоо преди 1 месец
Цяла България разбра,че НСО и Киро убиха човека,една седмица ни занимавате с различни тези да изкарате човечеца виновен.спрете се вече, оставете го да почива в мир.
15
0
 
37
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 месец
Ама това беше ясно още тогава всеки, който е заставал зад волана ще ви каже, че онова keлеме е летял като изтребител по пътя. Въпроса е някой дали изобщо ще ПОЕМЕ вина, или ще изкарат само покойника виновен?!?