Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60

При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален
22 май 2024 11:45, Петър Бойчев
124
Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60
Снимка БГНЕС

Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч. Така коментира пътният експерт Ивайло Желязков фаталната катастрофа с автомобил на НСО с Кирил Петков край Аксаково. При нея загина 60-годишен мъж.

"Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО бе карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв жесток сблъсък", каза експертът пред NOVA.

Още по темата
"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг", коментира още той.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

"Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По навигация ограничението било 90. Кирил Петков обещава ако го изберат пак да преговаря с Гугъл да ъпдейтват картата, за да се избегнат такива инциденти в бъдещето.
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НСО, което е на подчинение на президента и разни ГЕРБ-ДПС 'ари да си подбират кадрите...
72
0
 
9
 
! Отговори
асмо преди 1 месец
БГ експерти смешници корумпирани до нямай къде.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия лайн#ри като вдигат глобите(без резултат) си мислят ,че на тях не може дасе случи.Господ си знае работата!
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че е имал малко време за реакция НСО шофьорът. Пък ако беше карал с 200 още по-малко щеше да е.
69
1
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Водачът на НСО,когато е видял излизащото Ауди,вместо да намали и да го пропусне,поради самонадеяност и арогантност е тръгнал да го заобикаля през насрещното с висока скорост.Спирачен път липсва.Именно за това се направи спешното асфалтиране.
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах по телевизията,Кирил Петков съвсем спокойно да обяснява,че оня запис бил манипулиран.Браво бързо се съвзе от шока.И както беше казал един герой,човек и в нужник да падне,само трябва да се оближе и да продължи.Такива ли трябва да ни управляват,целите в ***.
67
1
 
22
 
! Отговори
връща се преди 1 месец
Каквото и да казват експертите връщане назад няма - факт е ,че загина невинен човек ,а кико тъ пото и в танк .да го возят е все тая ,едва ли някой иска да го убие ,но да го набие и нарита по празната кратуна опашката от желаещи магистралата до Варна няма да стигне .Не го чух да исказва съжаление ,но то от човек без съвест и морал нищо не не се очаква .
66
2
 
27
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Всъщност, това май е единствената ремонтна дейност по републиканската пътна мрежа, откакто Сглобката взе властта.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с асфалтирането на пътя работата стана сериозна, властта във Варна е на ПП-ДБ, вече се видя кой иска да заличи следите, липса на записи по камерите, не работели, петков водел някакъв разговор, подло се опита да стовари всичко на шофьора и да избяга от отговорност
64
1
 
25
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Убиха наш съгражданин с нашите пари и с автомобил на данъкоплатците!
63
1
 
41
 
! Отговори
Гол охлюв преди 1 месец
Скоростта на НСО ясно че е била в пъти над ограничението, но скоростта на преасфалтиране е направо плашеща.
62
0
 
17
 
! Отговори
ДО 64 ОТ 60 преди 1 месец
НЕ СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО. КОМЕНТАРИТЕ 59 и 60 "БЕЗ КОМЕНТАР" СА СВЪРЗАНИ И ПОКАЗВАТ РЕГУЛЯРНАТА ПРАКТИКА НА КОРТЕЖИТЕ НА НСО ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО СВИДЕТЕЛСТВО НА ГЕН. ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ - БИВШ НАЧАЛНИК НА НСО ПРЕД БНР. ТАЗИ ПРАКТИКА НЕПРЕКЪСНАТО СЪЗДАВА ИНЦИДЕНТИ ВЕРОЯТНО ДО 200 ГОДИШНО!!! ВЪПРОСЪТ Е ИМА ЛИ "НЕГЛАСНО ПРАВИЛО" ДА СЕ ПОСТАВЯТ НЯКОИ НАД ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА???!!!
61
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е дал заповед веднага да се асфалтира пътя ,кви експертизи правят ))
60
8
 
3
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
До Груюнема нужда да обясняваш, преди 1 час и аз това им писах, ама ората са озлобели, с пълно право, срещи джигитите и не можеш да говориш нормално. Трябва само да анатемосваш :D Иначе удара и да е станал със 70-80, ония ако са набили спирачки значи са карали със 120+ и разбира се не виждам някой пътник каква вина има. Все едно аз като карам някой зад мен да ми дава зор и после ако се ударя той е виновен. Ама...това ни е обществото, началника им го каза, че са прости.
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И при 60 и при 130 от РПГ-то не можеш да избягаш. Не са решили не са го думнали. Независимо с колко бронирана кола се фука.
58
19
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 1 месец
"Има едно негласно правило, че когато има знак, скоростта не се намалява до отбелязаната, защото някой може да има намерение да извърши атентат срещу автомобила с охраняемото лице. Това се практикува по цял свят".
57
2
 
7
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 1 месец
"При 50-60 км/ч автомобилът на НСО става уязвим. Може да има 20-30 километра бонификация от гледна точка на сигурността на охраняемото лице". Това обясни пред БНР ген. Димитър Владимиров, бивш началник на НСО, по повод катастрофата край Аксаково с кола на НСО, в която се е возил лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.
56
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега се чудят как да изкарат човека виновен та да покрият поредната изцепка на Киро,като всички другизаписи,ала балаА какво стана с фалшификациите на Лена? Кога ще има осъден от тези мошеници..всичко се замита под килима
55
3
 
35
 
! Отговори
Жеко куршума преди 1 месец
А драйвъра? Отстранен ли е? Направо пишете, че колата на загиналия неправомерно се е движила настрани с жестока скорост и ударила зверски колата на НСО.