Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60

При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален
22 май 2024 11:45, Петър Бойчев
124
Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60
Снимка БГНЕС

Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч. Така коментира пътният експерт Ивайло Желязков фаталната катастрофа с автомобил на НСО с Кирил Петков край Аксаково. При нея загина 60-годишен мъж.

"Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО бе карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв жесток сблъсък", каза експертът пред NOVA.

Още по темата
"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг", коментира още той.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

"Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
24
 
! Отговори
Ченгесари упикани преди 1 месец
Кого ще лъжете ме НСО карало бавно ?!
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов за едни измислени рисунки го гонят постоянно очернат го организираха платени протести а тези за убийство продължават да лъжат какво е това кой закриля тези убийци и защо
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 11 - Стига спекулира ...
11
3
 
24
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 1 месец
Явно е бързано за прибиране на поредния кеш, щото изборите много наближават, а Пудело-Пачкаджийте върват надоле и им требат още мъни за агитация.
10
30
 
2
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
Ако тоя джип е ударил тая кола странично със 130 щеше да я е разполовил. Преди съм гледал краш тестове със страничен удар. Има ги в ютюб, изгледайте ги, интересно е. Ударят ли те странично дори с 50-60 положението вътре в купето е много тежко. И това говорим за нови автомобили. Ако гумите на леката кола са били стари си представям поне 15-20 годишно возило, което значи, че материалите са захабени. Това със 130 със сигурност не е така, по мое мнение.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има убит български гражданин и КИРО И НСО НЯМАТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗАЩО ТЕЗИ ИЗЛИЗАТ СМЕЯТ СЕ ЛЪЖАТ НАГЛЕЯТ ПИТАМ АЗ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ ЗА КИРО Е НИЩО КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ СПЯТ ЛИ ЗАЩО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редно е Петков да се откаже от предизборната надпревара има починал човек! Но от къде достойнство в този некомпетентен и неадекватен индивид !
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да съдат НСО за поне 100 милиона. Да видим колко е ценен живота в Биджерия
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч." По нагоре по пътя има знак - край на ограничението 60км/ч ,така ,че кое е официалното ?? А това ,че "Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми" как би повлияло на това ,че другия автомобил (на НСО ) го помита с много висока скорост ???
5
2
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
За да няма никакво време за реакция и спирачки, значи скоростта е била изключително висока! А и тия от НСО са обучени и тренирани! И не са виновни изнесените зимни гуми на загиналите шофьор!
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Кирил петков не е разбрал, че се влиза в завоя със 130 :) - Колко осъзнат и възприемчив лидер, а?
3
0
 
28
 
! Отговори
НСО УБИЙЦИ! преди 1 месец
ВРАГОВЕ НА НАРОДА!
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. " - Няма такова нещо "по навигация". Има си закон, знаци, магистрала, междуградски път и прочие.
1
0
 
41
 
! Отговори
Ачо преди 1 месец
По навигация може и 200 да е ограничението. Иначе е 50. Всички разбрахме че НСО е убила човека, сега търсим вол за да намерим телето под него.