Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60

При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален
22 май 2024 11:45, Петър Бойчев
124
Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60
Снимка БГНЕС

Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч. Така коментира пътният експерт Ивайло Желязков фаталната катастрофа с автомобил на НСО с Кирил Петков край Аксаково. При нея загина 60-годишен мъж.

"Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО бе карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв жесток сблъсък", каза експертът пред NOVA.

Още по темата
"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг", коментира още той.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

"Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До АксаковоТова се вижда и от записите на камерите. Аудито е чакало на главния път да завие към Аксаково и оня го натриса." ------------ Обаче как вътрешният министър Калин Стоянов излезе веднага и каза, че единственото неоспоримо, което се знае със сигурност, е, че цивилната кола не е спряла на знак стоп. С такъв министър как да не си сигурен, че МВР те пази от джигитите на пътя?
53
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НСО трябва да са без бронирани коли, като нас обикновенни коли и да видим така ли ще гонят по пътищата и да притискат. Тези бронирани коли са от нашите пари . НСО без бронирани коли .
52
20
 
3
 
! Отговори
НСО преди 1 месец
До Аксаково Инструкциите ни в НСО са такива. Караме в ляво и при опасност в ляво бутаме.Този какво е правил, че не е освободил лентата за кола на НСО?
51
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не излезе бетоновоз от големите? Къде са строителите на съвременна България?
50
0
 
51
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Ние си знаем, че НСО карат със 140км/ч по средата на подобни улички. Само чакахме кога и официалните органи ще го разберат ;)
49
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пожелаем на НСО следващият път трактор с плуг, та да им дойде акъла. Ама да не се надяваме прекалено много. Историята сочи, че акъл не идва с времето.
48
3
 
34
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Васи и каръка, толкоз ли не можа да излезе един Камаз от Аксаково... Още да празнува Народа Български... ===)))
47
0
 
23
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
И сега какво? Бадева ли го асфалтираха този участък? Този експерт не знае ли на кого е колата и кой се е возил в нея, че пише такива неща?
46
4
 
25
 
! Отговори
СДС времето е наше преди 1 месец
Искахте Банани -сега яжте!
45
0
 
37
 
! Отговори
От автомивката преди 1 месец
До АксаковоТова се вижда и от записите на камерите. Аудито е чакало на главния път да завие към Аксаково и оня го натриса.
44
2
 
48
 
! Отговори
СЕГА Е 2024Г преди 1 месец
След 35 г така наречената "Демокрация" виждаме как пред очите на целият български народ--бе прясно асфалтирано 10-20 м мястото на загиналият гражданин--за да се заличи всичко--за да няма разследване --за да умре в историята този обикновен гражданин-- Чудя се ако ТАКА БЪРЗО АСФАЛТИРАХА ВСИЧКИ ДУПКИ В БЪЛГАРИЯ -ТЕЗИ ОРГАНИ ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ? ЗНАЧИ КОГАТО ПАЗИМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ -АСФАЛТИРАМЕ ЗА 1 ЧАС--АМА ДА ЗАПЪЛНИМ ДУПКИТЕ ГО ПРАВИМ С ГОДИНИ? ДА ВИ- Е,,БА -И ДЕМОКРАЦИЯТА !!!
43
0
 
35
 
! Отговори
И още нещо преди 1 месец
Кортежа или побе първата кола е извадила късмет, че от отбивката не е излизал камион. При такъв челен удар на Фолксвагена, с такава скорост, един нямаше да остане жив в колата. Сега благодарение на това, че са се ударили в лека кола, много по-лека и малка, са живи!
42
1
 
35
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Не знам по "навигация", но "експерта" да чете ППЗДП - при табела за населено място и едновременно кръстовище няма как ограничението да е 90, защото е максимум 60 км/ч! А така като гледам снимки от катастрофата, нищо чудно аудито въобще да не е завивало, а карало насраща, но автомобилът на НСО, както обикновено - по средата на платното! Асфалтирането "удобно" унищожи уликите за установяването посоката на движение!
41
0
 
36
 
! Отговори
Аксаково преди 1 месец
Удърът е бил първо отпред в ляво и на двете коли. После потърпевшата се завърта и оня от НСО го избутва до канавката. Нещо не се връзва с официалната версия. Колите са били една срещу друга, като по-леката е била спряна.
40
10
 
2
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
Тука всеки експерт бе... аз казвам 200, щото баце ни такова с 200 :)Сега вижте в тубата клипчета от матушката, при 70-80км/ч какви щети има по колите. После вижте и със 130,150 - аудито щеше да е на две части.п.п. стрелката остава на място в момента на удара, но той обикновено е с по-ниска скорост (ако все пак е натиснал сВирачките)
39
0
 
21
 
! Отговори
До кога преди 1 месец
Отстраняват отговарни за пътната обстановка в района ако се отстраняват значе имат нещоне изрядно или прибрано така защо тези хора не лежат по затвори както и Шумахер от НСО,загубена държава сме и тяма дя се оправим
38
0
 
43
 
! Отговори
Добър Ден преди 1 месец
". . .При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален. . ." А добър ден! И не самок, че нямаше да е фатален, а изобщо нямаше да има ПТП, защото кортежа щеше да се размине с аудито без никакъв проблем. Дори и да била ситуацията инцидентна и рискова е щял да спре или много лесно да избегне удара. Единствената причина за трагедията е, силно превишената скорост на кортежа! И е крайно време да спрат да се опитват с някакви нелепи обяснения да замажат вината на кортежа!
37
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия НСО и другите ибрици са такива, гонят тия коли сякаш са въздесъщи. Някакви *** със скромен стаж зад волана и най-вече в живота са велики
36
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за внушението, че "старите" зимни гуми имат отношение към ПТП с летален край, на експерта бих му отнел правото да пише експертизи!!!
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ако съм на работа мястото на Семерджиев след тоя случай на ще се поискам амнистия?!? Така де - и двамата са летяли с джиповете, и двамата са убили човек, и двамата са престъпници само че единия е с пагон и със законно право да убива!!!! Поне Кире да беше пykнал, че да има някаква фaйдa за народа...