–еал ћадрид е цар на »спани€ за 36-ти път

Ѕарселона загуби от ∆ирона с 4:2
4 май 2024 22:36, Ќели ’ристова
10
–еал ћадрид е цар на »спани€ за 36-ти път
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

∆ирона направи знаменит обрат за 4:2 над Ѕарселона и корон€са –еал ћадрид с 36-та титла на »спани€. ¬ каталунското дерби на Ћа Ћига хората на Ўави ≈рнандес повеждаха два пъти в резултата след голове на јндреас  ристенсен (3) и –оберт Ћевандовски (45 дузпа), но домакините показаха характер и стигнаха до успеха след попадени€ на јртьом ƒовбик (4), ћигел √утиерес (67) и дубъл на резервата ѕорту (65, 75), пишат от Gol.bg

“ака четири кръга преди кра€ на сезона –еал ћадрид е недостижим на върха. „ ралете“ имат 87 точки. ∆ирона вече е на втора позици€ със 74, а Ѕарселона е трети със 73.

ƒвубо€т започна по мечтан начин за Ѕарселона и след само 3 минути игра хората на Ўави вече водеха в резултата. ямал намери в наказателното поле јндреас  ристенсен, който си укроти топката на гърди и веднага след това от воле € прати в далечни€ ъгъл – 1:0 за Ѕарса.

ќтговорът на ∆ирона бе бърз и буквално в следващата атака резултатът беше изравнен. »ван ћартин намери по прекрасен начин в наказателното поле јртьом ƒовбик, който с глава не остави шансове на “ер —теген – 1:1.

ѕоследваха силни минути на Ѕарса, в които √юндоган удари греда след удар с глава, а ‘ермин и ямал също имаха своите шансове. ¬ добавеното време на първата част ямал беше фаулиран в наказателното поле на ∆ирона. ѕървоначално реферът не вид€ ситуаци€та, но след намесата на ¬ј– стана €сно, че нарушението действително е вътре. –оберт Ћевандовски изпълни категорично дузпата и направи 2:1.

¬ началото на второто полувреме отново Ѕарса диктуваше събити€та, като особено активен на фланга бе Ћамин ямал. √асанига обаче се намеси добре след удар на Ћевандовски, а  ансело стрел€ неточно.

“ака се стигна до 65-та минута, когато  ристенсен върна една топка към вратар€ си, но т€ беше пресечена от ƒовбик. ”краинецът намери на стрелкова позици€ резервата ѕорту, който с лекота направи 2:2. Ќападател€т се бе по€вил на терена секунди по-рано.

Ѕуквално в следващата атака ∆ирона вкара трети гол. —лед разбъркване в наказателното поле ѕорту намери ћигел √утиерес, чийто удар се отклони в т€лото на  унде и излъга “ер —теген – 3:2 за ∆ирона.

“ова обаче не бе всичко. ¬ 75-та минута ѕорту реализира четвърти гол за домакините и то какъв. —авио пусна далечен пас към ѕорту, който намери из€щно топката от въздуха и € оплете в мрежата зад “ер —теген за 4:2. ¬ добавеното време на срещата ∆ирона бе близо до пети гол. ƒовбик отново бе намерен на стрелкова позици€ и намери добре топката, за да преодолее вратар€ на Ѕарса. ќт голлини€та обаче  унде усп€ да изчисти. ћалко след това “ер —теген направи ново блест€що спас€ване.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
цар крал все та€
5
1
 
3
 
! ќтговори
Ѕарса преди 2 месеца
¬ Ѕарса има само един играч който е на ниво Ћевандовски. ¬сички други са пълнеж, който и да махнат н€ма да збъркат.
4
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“урчина јрда ’юлет на 18 години със —уперкупата на »спани€, титлата на »спани€ и скоро със Ўампионската лига. √олеми€ *** —тоичков на колко ги спечели тези с Ѕарселона?
3
0
 
4
 
! ќтговори
¬асилев преди 2 месеца
¬ кралство »спани€ може да бъдеш крал,а не цар.—читам,по моето скромно мнение,че това е правилно.
2
4
 
6
 
! ќтговори
 раллллл преди 2 месеца
Ќе цар!. ћного ниско ниво много копаете дъното нормално когато е държава такава и псевдо журналистиката
1
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 рал, а не цар ...