—јў проучват дали »зраел използва »» във войната в √аза

“ова било правено за идентифициране на цели за бомбардиране
5 апр 2024 09:05, ≈лка ¬асилева
27
—јў проучват дали »зраел използва »» във войната в √аза
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

—јў проучват публикаци€ в медии, според ко€то израелските военни са използвали изкуствен интелект (»»), за да идентифицират цели за бомбардировки в √аза, съобщи говорител€т на Ѕели€ дом по въпросите на националната сигурност ƒжон  ърби пред Cи ≈н ≈н, предаде –ойтерс.

ќще по темата
 ърби за€ви, че —јў не са проверили съдържанието на публикаци€та в списание +972 и Local Call в ср€да. ¬ не€ са цитирани служители на израелското разузнаване, участващи в програма, известна като "Ћавандула".

»зраелските сили за отбрана в из€влени€ за медиите вчера отрекоха, че изкуствени€т интелект е бил използван за идентифициране на заподозрени екстремисти и цели.

¬ публикаци€та се казва, че израелската арми€ е маркирала десетки хил€ди жители на √аза като заподозрени за убийство, използвайки »» с малко човешки контрол.

¬ интервюто за —и ≈н ≈н  ърби беше попитан и за публикаци€ на Axios, че израелското военно правителство е одобрило отвар€не на гранични€ пункт ≈рец с √аза, за да се позволи влизането на повече хуманитарна помощ.

 ърби за€ви, че ако това е в€рно, отвар€нето на пропускателни€ пункт ще е "добре дошло" и "със сигурност е в съответствие" с това, което премиерът  на »зраел Ѕен€мин Ќетан€ху е казал пред президента на —јў ƒжо Ѕайдън в разговора им в четвъртък. (Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


27
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
19
0
 
0
 
! ќтговори
–осен —имеонов преди 1 месец
ƒо 137 октомври, ти чуваш ли се? “ова беше организирано от сащ и и—раел нападение, подобно на 11 септември. ѕалестинците търп€т 75 години ти€ навлеци ционисти, които са мразени навс€къде (и с право) и са гонени отвс€къде. ѕалестина € има отпреди –имската импери€, но ти н€ма как да го знаеш това, защото за това се чете. ¬ момента евреите избиват мирно население. ƒа, в ѕалестина има мирно население. ѕалестински журналист стана мъж на 2023 г. на списание GQ!!! Ѕойкот на и—раел, «ара, ћакдоналдс.
18
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
–азбира се,че използват »» даже за разпалване на вражди в интернет между различни държави.ѕитайте ёвал Ќоа ’арари.
17
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» какво ако са използвали? “ой нали за това е създаден, за да се използва?
16
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо —алмон≈Ћ ј "които сл€по в€рват на всичко,което им спусне ‘јў по същи€ начин,както преди 90-та се в€рваше сл€по в непогрешимостта на ————–." - “ова са децата на същите, които преди 89-а са в€рвали на ———–. Ќай-големите "демократи" днес са наследниците на най-големите "комунисти" преди 89-а. “ова са този *** хора, които познаваме като нагаждачи. ”тре тези същите (или техните деца/внуци) ще велича€т  итай, ако попаднем по н€какъв начин в зоната на вли€ние на  итай. ‘урнаджийски лопати... :)
15
1
 
0
 
! ќтговори
≈Ћ» преди 1 месец
ѕјЋ≈—“»Ќ÷»“≈ —≈ ƒЏ–∆ј“ јЌ“» „ќ¬≈Ў » ,Ќќ «јўќ »«–ј≈Ћ Ќ≈ —ѕ»–ј ќ√ЏЌя,»ћј –≈«ќЋё÷»я Ќј —Џ¬≈“ј «ј —»√”–Ќќ—“ "Ќ≈«јЅј¬Ќќ —ѕ»–јЌ≈ Ќј ќ√ЏЌя ќ“ —“–јЌј“ј »«–ј≈Ћ", Ќќ “≈«» –≈Ў≈Ќ» Ќј ѕ≈“ яƒ–≈Ќ» ƒЏ–∆ј¬» —ј ƒ–ЏЌ ƒ–ЏЌ,Ќ»“ќ —≈¬≈–Ќј  ќ–≈я Ќ»“ќ »«–ј≈Ћ √» «ј„»“ј
14
2
 
0
 
! ќтговори
—алмон≈Ћ ј преди 1 месец
јма в≈рно ни см€тат за лавандули с та€ "новина",даже и името на "програмата" е Ћавандула...(без)–одните ми$$ирки ни заливат 24/7 с важни,ексклузивни,сензационни новини от любими€ си  раваршингтЏн. «а огромно съжаление има доста гладкомозъчни жълтопаветни умнокресливи,които сл€по в€рват на всичко,което им спусне ‘јў по същи€ начин,както преди 90-та се в€рваше сл€по в непогрешимостта на ————–. ƒано н€кой ден народа се събуди,преди да е твърде късно!
13
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј коги ти€ мили мирни хора от √аза викаха јлахуакбар и скачаха като шебееци по улиците на 7 октомври, всичко беше точно. —ега, когато си понесоха пълните последстви€ от безмерната си наглостт и простоти€€ стана ќлеле- малеле помагайте. Ѕеше €сно, че »зраел ще ги смаже, но €вно са се над€вали да ореват света и да им дадат държава. ќстаналите смели муслими и те си си тра€т и са ги оставили да се оправ€т.
12
1
 
5
 
! ќтговори
ƒо ”жас преди 1 месец
Ќе са съучастници —јў - първи организатори на войната са. » на всички такива войни по света от стотина години насам.
11
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—м€х гол€м! „е нали »зраел са изпълнителен отр€д на —јў в Ѕлизки€ »зток. Ќе само, че шефовете им зад океана са на€сно,а и самите те го организират. ѕоредни пошли циркове, на които и децата не в€рват вече.
10
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јрабите в √аза не са излезли от каменната ера, държат се като пещерно диво племе, живеещо в палатки. ≈, сега наистина са в канализаци€та и по палатки. Ќе може президентът им јбас да излиза публично да об€сн€ва, че в бъдещата ѕалестина н€ма м€сто за христи€ни и евреи. ј това е 'умерени€т' политици к. «ащо чакат да ги гал€т с перце, а те да взрив€ват и убиват?
9
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈дини€т от двамата лидери на ’амас живее в “урци€ и оттам раздава заповеди за кланета и атентати, под покровителството и с благослови€та на ≈рдоган. » кой тогава е виновен за касапниците? ћоже би Ѕайдън или ѕутин?
8
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а близо 6 месеца, 'газарите' един протест не направиха, ама ни един не излезе да каже, че горенето на живи бебета и груповите изнасилвани€ са нещо лошо. —амо зна€т да искат, а глупавите европейци плащат, ли плащат. »збраното от самите т€х правителство об€ви война, да го смен€т или да си берат плодовете със здраве.
7
2
 
7
 
! ќтговори
”жас преди 1 месец
—јў са съучастници и в тази касапница.
6
2
 
6
 
! ќтговори
¬еселинъ 7112136860 преди 1 месец
¬ √аза глад н€ма.Ќавс€къде в ю-тюб и въобще в нета ще намерите видео материали за всекидневни спускани€ с едни перни парашути на ўатската арми€ провизии като за двеста √ази. ѕомощи се прехвърл€т и от ≈гипет.»зраел също вкарва помощи..ѕроблемът е,че ромите палестинци друго освен да €дат и фекалират не могат. Ќахлуването в –афах е неизбежно,защото има тунели между √аза и ≈гипет ,през които освен храна влиза и въоръжение. ѕредполагам,че последни€т тунел за унищожение е ќќЌ-√аза.јко ме разбирате.
5
5
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акъв цирк... англо-саксонците са тумора на човечеството... ѕреди дни одобриха рекорден пакет военна помощ за »зраел, а пред камерите реват за спиране на огън€ и за жертвите. ¬ъв flightradar24 се вижда как преди всеки масиран удар в небето край √аза кражат американски и британски самолети за далечна радиолокаци€, които насочват и координират ударите... ¬еликобритани€ не спира да достав€ оръжи€ на »зраел, а със същите оръжи€ загиват британци, работещи в √аза.
4
8
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел ме кеф€т как мачкат така се прави твърдо и решително да зна€т чаршафите кой държи пръчката.
3
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јбе те€ в √аза нали още ноември имаха гориво за н€колко дни максимално? »ли намериха складовете на ’амас и нещата се оправиха?  аквото повикало, такова се обадило. —лед нахлуване в чужда държава и иизбиване на над хил€да човека, какво очакват, че евреие ще им прост€т. јко б€ха прочели за ’олокоста, за олимпиадата в ћюнхен, щ€ха да зна€т с какво се захващат.
2
6
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√аза е почти разрушена, над 30 000 загинаха, а те сега проучвали, като преди това им дадоха бомби и разни други оръжи€. Ќ€ма друга такава позорна политика, ко€то този път доведе и до геноцид, гарниран с военни и хуманитарни престъплени€.
1
5
 
6
 
! ќтговори
айде, номера! преди 1 месец
»дат избори, затова байгъновата администраци€ се опитва да ухажва прохамаските избиратели. »наче »зраел - ’америка са хвани едини€, удари други€.