Спортният министър скочи на БФС: Настоявам да има публика

"Не знам с какъв акъл забраняваш на феновете да гледат националния отбор на живо"
Обновена: 10 ное 2023 20:15 | 10 ное 2023 20:00, Красимир Ангелов
16
Спортният министър скочи на БФС: Настоявам да има публика

"Настоявам БФС да намери решение на казуса с мача между България и Унгария", обяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който гостува в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той бе категоричен, че европейската квалификация на националите с унгарците на 16 ноември, която бе преместена в Пловдив и пред празни трибуни след скандално решение на БФС, трябва да се проведе пред публика.

Още по темата
"Ако вие сте добър управник, няма причина да се налагат такива мерки. Целият феномен футбол се крепи на неразривната връзка между клубове и фенове. Не знам с какъв акъл забраняваш на феновете да гледат националния отбор на живо. БФС трябва да намери решение на този казус – ние правим среща следващия вторник от 15:00 часа. Министерството работи в законова рамка.

Поканили сме двете заинтересовани страни – едната е БФС, другата са изключените клубове. Да се опитаме да влезем в диалог, защото в момента такъв не може да бъде осъществен. Ако някоя от страните не приеме тази среща, това за мен би било безотговорно“, коментира Илиев предстоящата среща във вторник в ММС, на която са поканени представители на БФС и на изключените от централата клубове след конгреса на Димитър Бербатов.

Спортният министър предупреди, че всяка намеса на държавата би била неправомерна в решаване на такива проблеми.

"Аз настоявам хората да не бъдат ограничавани, не може да се затварят стадиони – трибуните са направени за тези привърженици. Вместо да се чудим как да се напълнят трибуните, ние гледаме как да ги затворим. Държим да се намери решение на този въпрос. Двете страни трябва да седнат и да разговарят. Всяка намеса на държавата би била неправомерна в решаване на такива проблеми, това се прави от хората, които практикуват тези спортове. Когато има такива проблеми, най-вероятно БФС има известна вина. Тези, които сме навън, единствено страдаме от лошите ни резултати. Няма българин, който да не го боли от тези представяния. Спомнете си златните ни години през 90-те. Не можем така да продължаваме. Стадионите трябва да се пълнят, а не да се затварят", каза още той и продължи:

"За съжаление, тези срещи преминават в дух на неотстъпление. И двете страни търсят лостове и механизми за постигане на целите си (б.ред – Борислав Михайлов и Димитър Бербатов). За това инициираме такава среща. Със сигурност е така – унгарската държава не е доволна от това решение, категорично е против преместването и провеждането без фенове. Настоявам Българският футболен съюз да намери решение на този проблем. Със сигурност бих отишъл на този мач", посочи Илиев.

Спортният министър говори и за подготовката на атлетите ни за Олимпийските игри в Париж следващото лято.

"Мисля, че върви по възможно най-добрия начин. Това, което направихме с моя екип, е да подсигурим подготовките на всички федерации. Българските атлети няма да имат никакво прекъсване в подготовката си за Париж 2024. Променихме отношението към паралимпийците – те вече не са втора категория хора. Осигурихме награди за младите ни състезатели, които носят успехи на световни и европейски първенства. Те ще получат премии за класирания от 1-во до 8-мо място. Губехме досега състезатели, само защото държавата ги тупа по рамото и им казва „браво“. За нас това е огромна гордост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мисля, че този министър може да се справи с всички федерация, само по-дълго време му е необходимо.
10
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Първи Частен Футболен Съюз.Такова нещо има само в България,и то благодарение на ненаситни и г.лу.пави псевдо ръководители,които може и да бяха добри футболисти,но нямат идея как се ръководи и развива футбол.
9
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
До Пипи Абе Пипи, стадионите не са на Перукан бе кухо! Националния стадион е на държавата! Все едно някой да ти каже, че не можеш да каниш гости у вас. Кухар!
8
11
 
2
 
! Отговори
Пипи преди 5 месеца
Шофьорът министър да си знае гьола. Не може да се меси в работата на независима от държавата институция.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Престъпление е да се забранява на зрителите да гледат срещата.
6
1
 
13
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
*** държавата дето не може да се справи с двамата плешиви некадърници в Бфс.Колко време продължават вече провалите и резилите на плешивия алкохолик с перуката?Двама плешиви наглеци,абсолютни безсрамници и некадърници.Докъде се докараха сами-да забраняват мач на националния отбор?Добре,този мач ще мине,ами следващия?Къде ще се играе,за да се скрият двамата престъпници от феновете?
5
6
 
8
 
! Отговори
Издънкова преди 5 месеца
Публиката скоро ще е на площада че да се махате всички окупатори от краварското посолство .
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре държавата да се намеси и да разкара отпадъка, и да ни изключат от международни събития все тая, ние никъде не участваме заради тия
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дори ортакът му Сираков вече се отрече от перуката. Колкото по-бързо се махне той и аверите му от БФС, толкова по-добре и за футбола, и за феновете.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БФC ga ce paзnepyчи!
1
8
 
2
 
! Отговори
Скаличката преди 5 месеца
По телевизията пише: "Филмът не се препоръчва за лица под 12 години." Щях да се спукам от смях. Че какви лица са тия под 12 години?? Не са лица, а още не са даже и г*зове. Та те са под 12 години - още не са съвсем хора, защото още нямат акъл колкото хора. Направо още ми е смешно, като се сетя. Кой ги измисля такива??