Путин с указ за борба срещу фалшификация на историята от Запада

Той нареди широкомащабна образователна програма
9 май 2024 02:00, Анисия Иванова
132
Путин с указ за борба срещу фалшификация на историята от Запада
Снимка: БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който нареди организирането на широкомащабна образователна програма за борба с фалшифицирането на историята, което според него е организирано от Запада, предаде ТАСС.

Съгласно документ, наречен Основите на държавната политика на Руската федерация в областта на историческото образование, държавните поръчки за създаване на историческо кино и литература, контролът върху съдържанието на компютърните игри и подкрепата за борбата срещу фалшифицирането на историята вече са включени в задачите на държавната политика в областта на историческото образование.

"Задачите са насърчаване на историческата просвета - чрез създаване и излъчване (разпространение) на местни исторически филми; създаване на механизми за държавен и обществен контрол върху съществуващия пазар на компютърни игри с цел изключване на безконтролното разпространение на цифрови продукти, които създават изкривена представа за събитията от националната и световната история, както и за мястото и ролята на Русия в света", се казва в документа.

В него се твърди също, че „колективният Запад използва фалшификацията на историята като оръжие в информационната война, насочена към разрушаване на целостта на руското общество и държава".

За да се противодейства на рисковете, "е необходимо да се предприемат координирани, всеобхватни и мащабни усилия за организиране и осигуряване на системна и мащабна работа в областта на историческата просвета, образованието и науката", пише още в президентския указ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от Русия
Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
0
 
! Отговори
Диляна Иванова-Станч преди 1 седмица
Диляна Стефанова Иванова-СтанчеваНе уважавам Путин, той е ***.Все пак в политиката бивало бивало ама и *** да ги има.Страшно голяма простащина е да се избива цял народзаради слава. Все пак аз съм качество и Ви казвам на всички,че този мъж не е с всичкия си.
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е македонец!Ясно ли ви е ?
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Министерство на истината добре че този път сме от другата страна на оградата.
117
0
 
5
 
! Отговори
Брех! преди 1 седмица
До Боби "Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а грамотността дойде при нас от македонската земя" , това са думите , но не ми се разрешава да ви пусна препратка!
116
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Хехе, руската тъпoрация уверено върви по стъпките на СССР и то по Сталинско време. Горкия им народ, един път не случиха на управник. Даже статистически погледнато е невероятно да са такива кутсузлии, явно са си мазохисти.
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ферма за животни" на Оруел. Ако някой не я е чел, да я прочете - ето това се случва в САЩ и колониите им в Европа от ВСВ досега, а американците и колониалните народи като българския викат в захлас: четири крака - да, два крака - не!
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ферма за животни" на Оруел. Ако някой не я е чел, да я прочете - ето това се случва в русия в момента, а руснаците викат в захлас: четири крака - да, два крака - не!
113
5
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 1 седмица
Историята е история,а че запада само лъже и маже в стил гийпарад няма спор,само ако погледнете уикипедията 50% е лъжа,но обслужва господарите си.Тия с жълто на устата си я вземат за истина и драскат нонстоп,а не се замислят кой я пише.И мразят комунизма щото тогава нямаше дрога кражби и т.н. просто им изнася свободията под логото демокрация.
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има една тема-табу за Запада - Лайпцигският процес. Много лоша тема за Запада, защото е първата фашистка атака срещу демокрацията и първата антифашистка борба. Дори не смеят да го оплюят, както те си знаят. Едва показват Ван Дер Любе и закриват темата. Страх ги тресе.
111
3
 
6
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 седмица
пУТИН, ще те рендосат на червения площад.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западните документални филми са пропаганда и манипулирана история. Лъжата им лесно се открива, защото противоречи на фактите.
109
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Брех! Точния цитат е: "Славянската писменост дойде от сегашната македонска земя." Съжалявам но най-важното е да се проверява какво и кой е казал на неговия език. Не някакъв нескопосан превод...
108
1
 
7
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 1 седмица
Лъжеца вика дръжте лъжеца
107
0
 
7
 
! Отговори
Брех! преди 1 седмица
"Указ за борба срещу фалшификация на историята!". А това какво е бе ка.***:"Славянската писменост дойде от македонската земя.". Не може да излезе от устите ви е , че църковно-славянския е старобългарски език и как може малка България да даде писменост, език пък и религия на могъща и необятна Русия! Така ли се борите срещу фалшификациите? Да не отваряме темата за Македония!
106
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Тоест 1. Жуков е ПРАВ за ленд лиз, но невярно го цитират. Жуков има предвид основно ленд лиз пристигащ 1941-1942 основно от Великобритания. Тогава всяка пратка е била на цената на златото защото СССР индустия не е работела премествайки се зад Урал. 2. Лъвския пай на ленд лиз идва след Курската битка където е счупен гръбнака на Вермахта - танковите войски. Чак тогава СССР армия има излишък от самолети и оръжие за създаване на изтребители "Ловци" и Гвардейски армии 120% комплектация
105
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Това трябваше отдавна да се приложи в България, но нашите политици нямят чувсво, че са българи !
104
2
 
4
 
! Отговори
Трябва преди 1 седмица
Да го преведем и гласуваме в НС.
103
2
 
9
 
! Отговори
Велес преди 1 седмица
Да пребъде във вековете 09.05.1944 деня на победата над хитлерофашистките орди! Слава на хората желаещи мир на планетата!
102
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Четири години война, а крепостните 80 години след това продължават да циклят на нея! Европа се обедини, и се чудят как да си запазят мира, а Кремъл се чуди, в коя съседна държава да нахлуят, да пуснат пълчищата си да грабят и да убиват, или ако може поне един нов Голодомор да спретнат?! Тоя КГБ-ски Мутант, директно ги върна в средата на миналият век? А и за Петър Първи им говори?
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А у нас що няма?!? Или така ни е по-удобно заради Турското Присъствие и "четите нанасяли терористични атаки към заможното население..."