Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир

Войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия
25 сеп 2024 07:00, Александър Попов
262
Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната на Русия ще приключи, не защото някой се е изморил от войната, а защото Уставът на ООН ще проработи, трябва да проработи, каза украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.

"Правото на Украйна да се защитава трябва да победи", заяви Зеленски.

Украинският лидер отбеляза, че всеки ден има ранени или убити украинци, а Русия не дава обяснение защо напада съседна държава. Освен това Москва няма "легитимна причина да прави Иран и Северна Корея съучастници във войната си в Европа".

"Всеки разрушен украински град доказва, че Русия нарушава международното право", добави Зеленски. "Путин наруши толкова много международни закони и правила, че няма да спре сам. Русия може да бъде само принудена да сключи мир", каза още украинският лидер.

Той подчерта, че "войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия".

По думите му всички точки от неговия план за мир са част от Устава на ООН.

"Има само един Устав на ООН, който обединява всички ни. Трябва да обединява всички ни", добави Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от За да се разбираме
Как да помогнете на детето си да се справи с гнева?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
6
 
! Отговори
само питам преди 3 часа
ООН, като дава трибуна на зеленият, знае ли, че в Украйна нямаше избори и този и правителството му са нелегитимни вече 4 месеца! Що за световна организация е тази, която допуска един узурпатор да говори, че даже и да принуждава?
234
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 часа
Зеленски си седи на топло хапва си хубава храна пие си хубаво винце със красива жена, а хората мрът като кучета добре е а?
233
0
 
6
 
! Отговори
Истинският преди 4 часа
Зеленски е в такава паника, че вече му е все едно как изглежда отстрани. Цената за да спаси кожата си е геноцид в/у собственият си народ. Няма прошка за Зелйо.
232
1
 
8
 
! Отговори
Тоо наркоман преди 4 часа
От отдавна вече трябваше да го гръмнат!!! Когато Русия искаше преговори англосаксонските ибрици и надрусания евреин не искаха,можеха да си спестят няколко хиляди жертви и милиарди за оръжия.НО ЗАПАДА Е ТОЗИ КОЙТО ИСКА ВОЙНА!!!!
231
0
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 5 часа
Зеленски жертва украинския народ, за да принуди Русия на мир. Колко удобно за геноцида над собствения си народ-"индианци", които могат да бъдат пожертвани за тест на руските модерни оръжия.
230
0
 
17
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 5 часа
"Като не щеш мира на ти секира".Когато българчетата в Крайна са учили за Цар Крум по история, зеленото Нищожество е било дрогирано и е обстрелвало училищата.Сега се сетило за мир и да поставя и условия отгоре на това !?Слава на Путин !Да живее братска Русия, стожер на мира !
229
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 часа
Мински съглашения- Статутът на Крим ще се обсъжда в бъдеще, Донбас в състава на Украйна с права да си говорят на руски и подобни. Истанбул. Крим руски, Донбас с широка автономия във федерална Украйна. Постоянно условие Украйна извън НАТО. Сегашната ситуация сякаш е много по зле за да се надява Зеленски даже и на старите условия.
228
0
 
23
 
! Отговори
М.Петров преди 6 часа
Зеленски-*** и позьор, който продаде и унищожи Украйна.
227
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 6 часа
Имало едно време Украйна Сащ и НАТО.
226
0
 
23
 
! Отговори
Денков преди 6 часа
Най големият артист ,вместо да е в Украйна само обикаля като просяк света да вкара всички във война,и успява,да напуснат Луганск и Донецк и ще има мир.
225
0
 
37
 
! Отговори
ДаСкопимСулюПаситто преди 7 часа
Е, щом дрогиращото се Нищожество не знае защо Русия трепе киевските фашаги, няма и да разбере.Путин достатъчно беше търпелив.Слава на Путин ! Господ здраве да му дава и да го дари с дълги години живот, и все така бистър разум, и кураж,за да довърши докрай започнатото Свято дело. Само смъртта на киевските фашаги и на техните господари - Световните терористи може да донесе вечен мир на планетата ни.С теб сме Майко Русия! С теб е признателният български народ !
224
0
 
26
 
! Отговори
Петър преди 7 часа
НАРКОМАНСКИ няма да се примири докато Русия не срине Киев с ядрена бомба.
223
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Абе жалък наркоман набий си го тъпата тиква и ти, и краваря , и натовците. Вие сте история и не сте в състояние да искате. Застанете на колене и молете за мир. Не ти стиска щото отиваш на съд и в панделата ***. Свърши се с господството на краварите
222
0
 
32
 
! Отговори
Свинята банкянска преди 7 часа
Стига пари и млади животи заради тоя гном наркоман
221
2
 
9
 
! Отговори
ПУТИН преди 7 часа
АБЕ ТИЯ ОТ УКРАЙНА БИЯТ НЕ ПО ВОЕНЕН НАЧИН, А ЧРЕЗ ЕБ....НЕ НА ИКОНОМИКАТТА МИ СЪС САНКЦИИ. СТРАШНИ ЗА МЕН СА: 1. КИТАЙЦИТЕ- ДАДОХ ИМ ПОД АРЕНДА 30% ОТ ЗЕМЯТА ЗАД УРАЛ ЗА 45 ГОДИНИ. (ВИЕ ТОВА В BG, ЗАБРАНИХ ДА ВИ ГО КАЗВАТ В ПРЕСАТА, НО НЕ УСПЯХ ДА ГО ЗАБРАНЯ В ДР. БИВШИ СОЦ.) И 2. МНОГО ИСКАТ НЯКОИ МОИ ГЕНЕРАЛИ ДА МИ УДАРЯ ТБАЛТИЯТА, ТА .... СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.
220
2
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 8 часа
Изпратете му българската армия ! Нега тя послугуват на западняците
219
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Не си във състояние да преговаряш
218
0
 
36
 
! Отговори
Класика преди 8 часа
Трябва да го арестуват наркомана от Израел който уж е украински гражданин и министър - а дори вече не е легитимен,мандата му изтече!....да го вкарат в психиатрия докато не е предизвикал 3- та световна война,да лекуват от наркомания ,да го тъпчат с лекарства за психо - отклонения ....и след 3 години като се опомни и изтрезнее ,да го съдят като военен престъпник!
217
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Песков- принуждаването на Русия към мир БИ БИЛО ОГРОМНА ГРЕШКА...АЗ ПЪК МИСЛЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ЗЛИНИТЕ КОИТО НАНЕСОХА НА МИРНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА- ТОВА Е РЕЗОННОТО ДРУГОТО Е РЕКЕТ, МУТРАГЕНСТВО И ДА СИ ПРИБЕРАТ 20/35 000 000 РАШКИ ОТ ЕС И САЩ- НЕКА БЛАГОДЕНСТВАТ ПРИ БАЩИЦАТА!
216
4
 
34
 
! Отговори
Справедлив преди 8 часа
Путин не може да бъде принуден за мир. Военните действия ще спрат само ако се изпълнят исканията на Русия , а именно раздяла на Е С с Америка и НАТО. Е С трябва да създаде собствена армия, независима от Изтока и Запада и стане трета неутрална световна сила.