Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?

Това сочи ново нидерландско проучване
11 юни 2024 17:00, Нели Христова
259
Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?
Снимка: БГНЕС

Според ново проучване през първите 3 години от пандемията от коронавирус в западните страни са регистрирани повече от три милиона смъртни случая.

Това предполага, че ваксините срещу COVID могат да бъдат отчасти виновни за това, сочи изследването на Vrije Universiteit в Амстердам, публикувано в списание BMJ Public Health по-рано тази седмица.

Между 1 януари 2020 г. и 31 декември 2022 г. в 47 държави са регистрирани общо 3 098 456 прекомерни смъртни случая (Прекомерната смъртност е термин, използван в епидемиологията и общественото здраве, който се отнася до броя на смъртните случаи от всички причини по време на криза над и отвъд това, което бихме очаквали да видим при "нормални" условия.)

Според проучването през първата пълна година на пандемията през 2020 г. са регистрирани 1,03 милиона смъртни случая. През 2021 г., когато са пуснати първите ваксини, са регистрирани над 1,25 млн. прекомерни смъртни случая, а през 2022 г. - когато са отменени ограниченията, свързани с Ковида - са регистрирани над 808 000  смъртни случая, според предварителните данни, цитирани в проучването.

"Извънредната, прекомерната, смъртност остава висока в Западния свят в продължение на три последователни години, въпреки прилагането на мерки за ограничаване на разпространението и ваксините COVID-19", се посочва в изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
18
 
! Отговори
mne преди 3 месеца
В заглавието пише, че ваксините са причина за висока смъртност. В статия никъде не обясняват това твърдение, но пише, че "смъртност остава висока в Западния свят в продължение на три последователни години, въпреки ваксините".И последно?
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде ти е зуУмът на фотоапарата, тоест на Вселената? Вселена Безкрайна, Страстна и Срамна. Крачка напред ... Крачка назад, отговаря прашкаджийката, чаровница. Така е и с здравеопазването. Ту при един па/ра/зит, ту при друг доктор.... па/ра/зит си отваряш Чочарката..... и така докрай, докато има пари!
148
5
 
35
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Добър вечер,това е така, ваксинирани хора изведнъж оп и ритнал камбаната, един от най големите инициатор на ваксинация беше,щтумбарфюрер урсул фон дер смърт,приятелка на гроб, тиквата и други нацисти и бандероФашаги.
147
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали се доказа, че ваксините не спират болния човек да предаде инфекцията на здравия, тоест че те не са ваксини
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Реалиста отдолу е пропуснал бустер. хи хи хи
145
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е кой български премиер ще купи руската ваксина? С Мутафчийски и НОЩ преборихме ковида
144
39
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Глу.пости. Ако не бяха ваксините, смъртните случаи щяха да са много повече.
143
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами може би тази смъртност не е от ковида, а от мерките срещу ковида. Впрочем дълго време медиите обвиняваха Диляна Гайтанджиева, Мангъров, Костадинов, че вярват в теория на конспирацията
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лошо е. Никой не се връща от там, не с пари, а дори и с много пари.
141
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да припомним какво казваше властта на овцете: "ваксините са тествани и безопасни". Кой чакате да им потърси сметка, овце?
140
0
 
39
 
! Отговори
Николай преди 3 месеца
Доктор Менгеле бледнее пред това масово изтрепване на хора. Доброволно.
139
20
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 месеца
До Ха ха ха- Най много ваксинирани на глава от населението имаше в Сърбия - страна населена от умствено и физически непълноценни циганоидни русофили
138
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добро утро!! И сега как ще връщат мъртвите? Кой ще плати обезщетение на близките им за загубения живот?!
137
5
 
39
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Усещате ли, че защитниците на укрофашизма са предимно ваксинирани граждани, които редовно гледат телевизионните новини.
136
2
 
43
 
! Отговори
! преди 3 месеца
Помня когато някой смееше да изкаже различно мнение.....Мале ,мале. То бяха плюни,то беше чудо!Как сме смеели да се противопоставим на един либерал демократ... Как ще противоречим на медицината...И какво стана??? Умориха народа с една настинка. Едни трилиони се развъртяха и шапка на тояга. Ни лук ял ни лук мирисал. И виновни няяяямааааа... Ех колко удобно. А тия дето се пениха най много сега са в миши дупки , но поне гъззовете са им надупчени. Продадени души!
135
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 134. Не плюй по Урсула. Тя не е похарчила парите, а ги е прехвърлила по сметката на съпруга си.
134
4
 
40
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
В момента , в който имаше следния избор : или факсина , или не работиш нещата станаха подозрителни ( и не само) . За съжаление съседите ми ( ваксинирани, около 60 г ) починаха до един. " изненадващо".
133
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да го мислят ваксинираните, дето повярваха на правителството. Четете Оруел. Той го е написал.
132
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добрютро!
131
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом вярваме в науката значи трябва да повярваме в изследването на Vrije Universiteit в Амстердам. Вярата в науката не може да бъде избирателна. Тя е абсолютна.