Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?

Това сочи ново нидерландско проучване
11 юни 2024 17:00, Нели Христова
259
Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?
Снимка: БГНЕС

Според ново проучване през първите 3 години от пандемията от коронавирус в западните страни са регистрирани повече от три милиона смъртни случая.

Това предполага, че ваксините срещу COVID могат да бъдат отчасти виновни за това, сочи изследването на Vrije Universiteit в Амстердам, публикувано в списание BMJ Public Health по-рано тази седмица.

Между 1 януари 2020 г. и 31 декември 2022 г. в 47 държави са регистрирани общо 3 098 456 прекомерни смъртни случая (Прекомерната смъртност е термин, използван в епидемиологията и общественото здраве, който се отнася до броя на смъртните случаи от всички причини по време на криза над и отвъд това, което бихме очаквали да видим при "нормални" условия.)

Според проучването през първата пълна година на пандемията през 2020 г. са регистрирани 1,03 милиона смъртни случая. През 2021 г., когато са пуснати първите ваксини, са регистрирани над 1,25 млн. прекомерни смъртни случая, а през 2022 г. - когато са отменени ограниченията, свързани с Ковида - са регистрирани над 808 000  смъртни случая, според предварителните данни, цитирани в проучването.

"Извънредната, прекомерната, смъртност остава висока в Западния свят в продължение на три последователни години, въпреки прилагането на мерки за ограничаване на разпространението и ваксините COVID-19", се посочва в изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
22
 
4
 
! Отговори
ГАВРИЛO преди 3 месеца
И как решиха, че е заради ваксините, а не заради постКОВИД?
169
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЩО ТАКА, НАЛИ ВАКСИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД БЯХА МАННАТА НЕБЕСНА,НАПЪЛНО БЕЗВРЕДНА,КОЯТО ЩЕ СПАСИ СВЕТА??? ДОБРЕ,ЧЕ ПОСЛУШАХ ЗДРАВИЯТ СИ РАЗУМ И НЕ СЕ БОЦКАХ,ТА ДА ПИША СЕГА,А НЕ ДА СЪМ СКОРОПОСТИЖНО ПРИ СВЕТИЯ ПЕТЪР!!!...
168
3
 
24
 
! Отговори
Айде сега преди 3 месеца
Прокуратурата да се задейства и всички, дето им правиха реклама, плашиха прозддия народ затваряха ни в локдауни, крещяха като откачени: "Маскитеееее!" - В ЗАТВОРА!Ама първо ще трябва да се сменят всички прокурори и съдии!
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България Бая народ си замина от ковид. Около 40000. Кой умрял, умрял - живите да му мислят.
166
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е първата ваксина от която доказано са починали повече хора отколкото от самата болест. Някои които вярваха в нАуката тя ги понесе към по-добрият свят. Това е сляпата вяра граничеща с религия.
165
5
 
48
 
! Отговори
Чикирики преди 3 месеца
Вчера Върховния Съд на щата Ню Йорк излезе с решение, с което постанови всички уволнени неваксинирани работници да се върнат на работа и да получат всички заплати от уволнението си до сега - защоо напрактика се доказа, че ковид-ваксите са едни нищо и нито предпазват от заразяване, нито от заболяване. Засега са върнати 1700 души, очакват се още хиляди дела и възстановявания на работа.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как да няма вируси бе хора те какви работи откриха освен вирусите например приони или гигантски вируси вие обяснявате как няма вируси...
163
11
 
6
 
! Отговори
бай Гошо преди 3 месеца
Не е верно ,лъжа !!! Кодидя свети маслото на трима млади души умреа в съседнят блок и ни една бабичка от тройно набодените с Шфайзера не умре в квартала!
162
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин се ваксинира щото мислеше че ще порасне ама той пък взема че се смали още повече
161
6
 
20
 
! Отговори
боби преди 3 месеца
До Анонимен 170 ... Ами дааа , имаше хора с други болести , които умряха и ги писаха ковид , и никол не ги лекуваше ,защото така беше по - лесно , и отговорност .... никаква !
160
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен164 Смъртността се дължи на неадекватното ленение,полиран мозък. Почти няма случаи в световен мащаб където хората да умират по домовете си,почти всички мряха в болниците. Твърдението че 98% от починалите са неваксинирани трябва да го докажеш поне с някоя представителна статистика иначе става ,ама тя една жена ми каза.
159
4
 
32
 
! Отговори
Еврогейец преди 3 месеца
Урсула не харесва тая новина.
158
3
 
21
 
! Отговори
Дякона преди 3 месеца
Днес чета, че известен бизнесмен предал Богу дух. На 49г. бил човекът. Не е имал сърдечни проблеми и ... бум - инфаркт ! А, няма да е от Ковид ваксината. Друго ще е , ама немогат още да разберат ...
157
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все още виждам някакви ненормалници които *** 35 градуса навънка ходят с маски
156
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ваксинира се най-глyпавата част от населението които ако им кажеш че трябва да си сложат една торба на главата и така да ходят по улиците ще го направят.
155
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога не съм се ваксинирал с тия кромид отрови даже не съм карал и така наречения коронавирус и не вярвам в съществуването му.
154
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смъртността се дължи на вируса. Хората не успяха да се ваксинират бързо и масово поради технически причини. Ако не бяха ваксините , щеше да има многократно повече починали. За справка-в болниците лежаха неваксинираните. Починалите бяха 98% неваксинираните.
153
2
 
24
 
! Отговори
Бг Вакса преди 3 месеца
Не вярно, тичайте за поредния бустер.
152
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Където глупостта е образец, там разумът е безумие!
151
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вируси няма! Вируси са докторите, измислили че "Точките по повърхността на БАКТЕРИИТЕ са ВИРУС - които, като бактерията навлезе в тялото на животното - ЧОВЕК, започва да произвежда белтъци с които да може да преживее" Млечните БАКТЕРИИ от МЛЯКОТО произвеждат КИСЕЛО МЛЯКО и са добри бактерии! Но Докторите ти вкарват ПРОТЕИНИ произведени от тия ТОЧКИ - наречени ВИРУСИ и лошите бактерии, живеещи в талото ни почват да се размножават и ХОРИЦАТА СА БОЛНИ