Окончателно: Отпадна карантината за болни от коронавирус

Контактните лица също няма да бъдат изолирани
57
Окончателно: Отпадна карантината за болни от коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравето, с които отпада карантината за болни от коронавирус. Контактните лица също няма да бъдат изолирани повече.

С поправките в закона се изключва COVID-19 от обхвата на особено опасните инфекции. Промените бяха приети единодушно.

Цончо Ганев от „Възраждане“ коментира, че като цяло мерките по време на пандемията не са били добри.

"Правителството на Борисов тогава забрани на хората, които живеят в София да се качват на Витоша, изтърбушихте пейките в парковете, забранихте на хората да ходят без маски по улиците и налагахте глоби. Само че хората не искаха такива мерки и това даде своя дан в правителството на Кирил Петков, последваха протести и кабинетът падна", коментира той.

"Тогава имаше българи, които идваха от чужбина да си купят "зелен сертификат" и се стигна дотам, че се заговори в Европа да не се признават сертификатите, издадени от България", посочи още Ганев.

Искрен Митев от ПП отсече, че няма смисъл при обсъждането на промените в закона да се припомня ужаса, който преживя целият свят.

"Пандемията беше изключително тежко преживяване на цялото човечество, но темата днес е отпадането на карантината", настоя той.

Андрей Чорбанов от ИТН коментира, че България е похарчила 600 милиона евро за ваксини, които "изсипваме в канала".

"Трябва да се знае кой носи политическата отговорност за тези мерки и похарчени пари", призова той.

Явор Божанков обвини повечето от депутатите от "Възраждане", че са ваксинирани, въпреки че са говорили против имунизацията по време на пандемията

"Днес трябва да сте по-ниски от тревата", обърна се той към тях, а Цончо Ганев му отговори, че той не може да говори за морал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: парламенткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
600 милиона за набързо скалъпени експериментални продукти, дадени на Пфайзер. Но няма 40 млн за детска болница, няма 40 милиона за медицински хеликоптери. За ковьози събираме капачки. Но пък една част от населението се чувства защитена, че се е набола с нещо си.
51
0
 
1
 
! Отговори
домъчнява ми преди 9 месеца
като се сетя как задължаваха хора с тежки заболявания да се ваксинират - иначе им отказваха достъп до болница. Поне 5-6 мои познати набързо си отидоха след бустер. Светла им памет!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Битият-бит, .....
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората ще си го разнасят корида и кой оцелее, оцелее, не че докторите спасиха болните. Възрастните хора които отидоха в болница всички си отидоха, а тези които роднините имаха възможност сами да се борят в къщи, оцеляха. Одарили сме дъното всички са го ударили на печалбарството, като тръгнеш от върха на до долу.
48
0
 
4
 
! Отговори
Херман Гьоринг преди 10 месеца
Най-щастливата новина последните няколко години - Наред с онея пишман лекари дето ослепиха пациента поради некадърност има много пропагандисти и демагози също за газовата камера и за разстрел. Само да ги докопам и да няма свидетели и камери - милост няма да има , бал съм ти и закона, бал съм ти и съд и прокуратура да *** фанат за ./.
47
0
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Сега съвсем ще спрат да се тестват. Хубаво беше с отпуските на докторска бележка.
46
1
 
2
 
! Отговори
Тез пък преди 10 месеца
Заразените, болни почти не е имало.
45
0
 
4
 
! Отговори
До долния преди 10 месеца
Кой е умрял?
44
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лено сеговори сега, но много хора тогава умряха
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво сега?... Значи не е била чак такава чума каквато ни тръбяха по телевизиите?!
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв ужас за всички ковид зомбита които още се крият под килимите от страх да не хванат китайската кихавица.
41
1
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
До Анонимен 33 Това с карантината беше пълна смешка. На дъщеря ми беше излязъл теста в у-ще положителен и уж трябваше всички да си стоим вкъщи като контактни. Оказа се, че името на сина ми изобщо не присъства в РЗИ, а той е неин брат все пак. Всичкото им беше такова (за щастие)
40
0
 
16
 
! Отговори
Котка преди 10 месеца
Язък за всички, дето се пенеха, че като се разхождаме в парка, сме опасни за живота.
39
0
 
16
 
! Отговори
ГУНЮ-ГАНЮ преди 10 месеца
[България е похарчила 600 милиона евро за ваксини, които "изсипваме в канала"]...мисля, че коментарите са излишни...надали има по абдалеста нация от нашата! А, в същото време няма пари за онкоболни и бедстващи хора, които имат нужда от спешни операции и то за поняколко хиляди лева (за тях кинта няма), събират се и капачки за ковьози и линейки....ще има да блеем още на празни ясли, докато не се затрием хептен.
38
0
 
13
 
! Отговори
Става въпрос на НС преди 10 месеца
винаги снимките са с празни столове...
37
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Бюджетът на САЩ е на 96% изчерпан за Украйна. Явно и за ковид. На нас ни отпуснаха само 900к за борба с русофилите, а преди години имахме по няколко милиона на година. Огладняваме, ще вземем да станем четирихилядници, ммка му !
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-голямата измама в историята на човечеството. Да почваме да строим затвори, че няма да има къде да сложим всички участници в представлението.
35
1
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
А статиите за заразените с ковид ще отпаднат ли?
34
1
 
19
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 10 месеца
Спонсорите БигФармаФията,ШиЗиО и Урсулю им спряха кранчето на наштЕ марионетки и псиковидЪ изчезна :) :) :) Напоследък намаляха значително и укропропагандните любовни излияния на ми$$ирките относно контранаступа на Зельоньй ФюрЪр. Парите намаляха,изчерпва се и толера3тията и "солидарността" на евроGейската общност! Господарите си намериха други забавления с Израел и Палестина и забравиха за наштЕ мили пр0дажни лакеи,които толкова старателно облизваха междубузията им...
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
отпадна карантината за корона вируса, но на ресторантьорите данъка им същия като по време на пандемията, та се чудя, да не би да са някакво национално богатство кръчмарите и кръчмите им?...