Пак интерес към ваксините: Над 3 200 се ваксинираха срещу COVID-19 за 3 дни

Най-малкият ваксиниран е 12-годишен, а най-възрастният - 95-годишен
30 сеп 2023 07:20, Красимир Ангелов
182
Пак интерес към ваксините: Над 3 200 се ваксинираха срещу COVID-19 за 3 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 3 200 души са си поставили от новите варианти ваксини срещу COVID-19 за три дни. Ваксините, които са насочени срещу подвариант XBB 1.5 на Омикрон, се поставят на всеки желаещ в страната от сряда – 27 септември, отчитат от Министерството на здравеопазването.

През първия ден се ваксинираха 793 души, през втория – 1040, а в петък ваксини си поставиха над 1400 души.

Най-много са имунизираните във възрастовата група 70-79 г., общо 1230 души. Най-малкият ваксиниран е 12-годишен, а най-възрастният 95-годишен.

Още по темата
През петъчния ден най-много дози са приложени от Столична РЗИ – 667, следвани от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ – 384 и РЗИ-Пловдив – 375.

Желаещите да се имунизират могат да направят това при общопрактикуващия лекар, в РЗИ или в пунктовете за имунизация, посочени на сайтовете на съответната здравна инспекция.

До момента извън кабинетите на РЗИ, ваксини са поставяни в амбулаториите на 14 общопрактикуващи лекари, както и в „Пирогов“, МБАЛ „Лозенец“, МЦ „Хера“, МЦ „Рамус“, МДЦ „Имани“, МДЦ „Кристал“, ДКЦ V Варна „Св. Екатерина“, ДКЦ „Св. Клементина“ Варна, МЦ „Младост“ Варна, МЦ „Медикус“ – Пловдив, МБАЛ „Св. Панталеймон“ – Плевен, МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен, МЦ 1 Русе, МЦ „Артро“ – Гоце Делчев, МБАЛ „Юлия Вревска“ – Бяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднъж боци боц - цял живот страх да не умрете внезапно хахах
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези родители са за съд, дето дупчат 12 годишно.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това са безработни и безполезни лентяи, дето по цял ден гледат тв и се облъчват.Аз сега разбирам че имало пак ковид и ваксини.
128
0
 
1
 
! Отговори
Тон преди 11 месеца
За ваксините едно е ясно, починал внезапно!
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Divide....скрий си промития мозък някъде и не му давай да разсъждава. Ваксините са чиста отрова и никога няма да си ги сложа а и много мои роднини също.Въобще не ми пука за твоите страхова.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано да няма скръбна вест за 12 год. Внезапно починал по неясни причини
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Divide et impera 138. А ако имаме адекватни доказателства? :)
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В публикуваните документи, които Пфайзер искаше да засекрети за 75 години има предостатъчно доказателства, че т. нар. ваксини нито са ефективни нито безопасни.Но всеки, който иска, може да си ги приложи. Това, което сам си направиш и цяло село да се събере, не може да ти направи.
123
12
 
1
 
! Отговори
Divide et impera преди 11 месеца
Всички вие, които отказахте да се ваксинирате и критикувате безопасността и ефективността на ваксините, без да имате адекватни доказателства, не бива да забравяте, че отказвайки доказани и клинично одобрени ваксини, вие застрашихте не само своя живот и живота на свои близки, но и живота на много хора, като подкопахте стадния имунитет и позволихте на заразата да се разпространи.
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От къде идва думата Ковит? През 13 век п. н. ера сме имали инвазия от Етиопия по Балканите от Данайците.. Те са дошли с Каменен Гроб с десет Божи Заповеди как да се управлява. Този каменен гроб са го наричали Кивод! и те управялват света до ден днешен, чрез най - различни религии и цялата докторска система е подчинена на тях, за да се вливат парите в тях. Само сменете двете букви "И" и "О" и от Кивод се получава думата за боцкане Ковид!
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 11 месеца
Още помня първата партида ваксини, дето Боче я навия в камиони с кренвирши. По-добро показно не можеше да направи. Е, има си хора, които обичат кренвирши, де. :)
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А защо не пиете срещу не добри бактерии и измислени вируси "Сребърна Вода"? Във вода слагаш една сребърна монета и на следващият ден я пиеш! Защо медиците = дофторите не продават "Сребърни Чаши" в които да си наливате чиста водица и да пиете "Чиста Сребърна Водица"? Защо едно време в Църквите Бог ни е давал за "Здраве", да си пиеме "Сребърна Водица" в Сребърна Чаша?
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ми ...какво да Ви кажа... Ми... щом искате да (М)(р)(е)(т)(е) се Ваксинирайте!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ми... какво да Ви кажа.... Ми.... щом искате да "***" се Ваксинирайте!
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Напротив, и против "истинските" ваксини сме вече твърдо! Защото са произвеждани, рекламирани и пробутвани от същите, които сега произвеждат, рекламират и пробутват експерименталките. Вие имате ли още доверие на тези мизантропи? Защото аз не!
116
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
До Беновска пипа ---- Слушай, ве тъпaн - на листовките на сегашните "ваксини" пише, че още са в клинични изпитания и се прилагат само на лица над 18 години. Горе пише, че бил ваксиниран 12-годишен. Значи ваксинират деца и се хвалят. Никой не е против истинските ваксини, ама кат нямаш акъл, няма как да разбереш, баси "интелигента".
115
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да,сложих си 5 бустер и противогрипна ваксина,чудесно се чувствам,а ти как си,ядеш ли чесън пиеш ли огнена вода...пий пий..ще ти помогне.
114
3
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 11 месеца
Боцкате Ли Бустерчета?!
113
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От Възраждане всички депутати се бяха ваксинирали, но това не им попречи да водят антиваксърските протести и истерии! Който иска нека да си слага ваксина. Това е негово право. Който не иска ваксина също е в правото си. Няма нужда от истерии. И да напомним - Къстадин се вози на американска кола, на колата на Хенри Форд, който известно време е бил симпатизант на Хитлер!
112
13
 
2
 
! Отговори
Беновска пипа преди 11 месеца
Все пак има интелигентни хора в тази държава. Нека антиваксърите да прочетат малко и ще разберат каква е ролята на ваксините в оцеляването на човешкия вид. Да прочетат малко за вариолата, за Едуард Дженър, за Дниел Бернули, ...