Байдън ще иска от Конгреса средства за разработването на нова ваксина срещу COVID-19

Учените отново регистрират вълни на заболяването
26 авг 2023 08:55, Красимир Ангелов
54
Байдън ще иска от Конгреса средства за разработването на нова ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че възнамерява да поиска от Конгреса допълнителни средства за разработването на нова ваксина срещу коронавируса, тъй като учените отново регистрират вълни на заболяването, а броят на хоспитализираните се увеличава, макар с по-бавни темпове отпреди, предаде Асошиейтед прес.

"Подписах предложението, което ще внесем в Конгреса", каза Байдън пред журналисти край езерото Тахо, където е на почивка.

На 11 август Белият дом отправи искане към Конгреса за отпускането на допълнителни 40 милиарда долара, но в документа не се споменаваше нищо за КОВИД-19. Средствата бяха предвидени за предоставяне на нова помощ на Украйна, попълване на федералните фондове на САЩ за бедствия, засилване на контрола по южната граница с Мексико, както и за ограничаване разпространението на смъртоносния наркотик фентанил, отбелязва АП.

Миналата есен правителството на Байдън поиска 9,25 млрд. долара за борба с коронавируса, но Конгресът отхвърли искането.

През последната седмица на юли в САЩ са били хоспитализирани 9056 души, заразени с КОВИД-19, което представлява увеличение с около 12% спрямо предходните седем дни.

Тези числа обаче са далеч по-малки отколкото при предишните пикове. В началото на януари например хоспитализациите на седмична база достигнаха 44 000, а по време на вълната от Омикрон в началото на миналата година бяха регистрирани около 150 000 пациенти, настанени на болнично лечение, припомня АП.

В САЩ вече очакват актуализирани ваксини срещу КОВИД-19, които съдържат една версия на щама Омикрон, наречена XBB.1.5. Това е важна промяна в сравнение с настоящите комбинирани ваксини, които смесват оригиналния щам на коронавируса с най-разпространените варианти на Омикрон от миналата година, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
стрия пак е напълнил преди 1 година
памперса. Добро примерно название на снимката! :):)
7
2
 
36
 
! Отговори
Идат избори преди 1 година
хората трябва да бъдат заключени някак по домовете и да не протестират срещу изборните маанипулации! Какъв по-добър начин от нова пандемия, а?
6
2
 
37
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Байдън ще иска от Конгреса средства за борба срещу БРИКС, който стремително се разширява на всички континенти. Само преди година БРИКС беше клуб на 5 държави, а преди дни се превърна в политическа и икономическа платформа. След една година в Казань, Русия ще се превърне в мощна организация.
5
3
 
35
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Що бе те имат ваксини и за следващата разновидност на ковида само трябва да го пуснат.
4
1
 
40
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 1 година
Спокойно, кухото деденце скоро ще гледа тревата откъм корените.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези пари трябва да пострият един приюти за бездомни хора в градовете.Няма нужда да дава пари за ваксини.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нал старите са връхтъ бе за кво са ви нови ? Всички се набодоха с тях и купуват още за боцкане.
1
1
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 година
Ще Източва Пари за Изборите в САЩ .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА