На фона на COVID вълната: Португалия отваря най-големия си ваксинационен център

87% от населението е ваксинирано, но рязко се увеличи броя на новозаразените
1 дек 2021 08:35, Петя Славова
56
На фона на COVID вълната: Португалия отваря най-големия си ваксинационен център
Снимка: БГНЕС

Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона на вълната от нови случаи на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Португалия, която ваксинира 87 процента от населението си, регистрира рязко увеличаване на дневния брой на заразените с вируса през последния месец.

Още по темата

Новият ваксинационен център ще разполага с капацитета да ваксинира по шест хиляди души на ден, а в случай на необходимост - и по девет хиляди.

"Този ваксинационен център ще е уникален в страната", заяви високопоставен представител на градските власти на Лисабон.

Португалските здравни власти поставят бустерни дози от ваксини срещу ковид на хора над 65 години и на представителите на уязвимите групи, като се надяват до края на януари подсилващи дози да са получили една четвърт от португалците, отбелязва БТА, позовавайки се на Ройтерс.

За да се пребори с най-скорошната вълна от ковид, португалското правителство въведе отново задължително носене на маски в обществените места на закрито и препоръча служителите да работят дистанционно, когато това е възможно.

Освен това всички пътници, които се прибират със самолет в Португалия, следва да имат отрицателен тест за ковид, независимо от това дали са ваксинирани или не.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗа миналата седмица, в Португалия умрелите от Ковид са толкова, колкото у нас вчера.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мож да бъде, случаите им идват сигурно от тези 13% невакснати бебета и малки деца, ваксайте ваксайте на ковито *** никак не му пречите!!
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях, вакснати ама хвърчат случейте нагоре, и никой не дава логично обяснение, само ще ти кажат , ваксинирай се за твое добро е, а и предпазваш другите.Абе смешници , вземете се гръмнете с тия вакси.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първите 4 установени случая на Омикон в ЮАР са на хора които са били ваксинирани.При тях е установен за пръв път новия щам.Карали са го лекоТова са данни от Световните медии.Всякакви заключения и обобщения биха били прибързани,както за статуса на заболелите,така и за протичането на заболяването
40
0
 
0
 
! Отговори
Охо Бохо преди 2 години
До 26 У нас кови дойде през ФЕВРУАРИ 2020, а първия случай бе в началото на март. И аз съм антивакс, на немога тъй хубаво като теб.
39
0
 
1
 
! Отговори
Там едно преди 2 години
Тук друго. Ако направят център, в който дават пари за нормално съществуване, ще има много потребители. Примерно-заплата 1000 лева, Европа казва, че трябват 2000 за достоен живот и там дават още 1000. Или краднал си милион, идват и ти го взимат. И т. н. Ко ни топли този център в Португалия, не се сещам. Но, разследващата журналистика тук изкачва нови върхове.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарах ковид още март месец миналата година.Този март всички около мене бяха болни,на мен само ми драскаше гърлото и ми течеше носа 3 дена.20 дни по-късно измерих антителата,бяха много високо количество.Тоест пак се срещнах с болестта ,но я изкарах почти неусетно.Така че имунитетът при изкаралите го може би е доста дълготраен
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо така бе? Нали преди 20 дена казахте, че няма вече кого да ваксинирате, защото 98% били имунизирани. Сега кой е виновен? Двата процента неваксинирани или може би птиците. Летят си където искат и пренасят заразата сигурно. Палячовци!
36
2
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
а го кажи този учебник, че до сега никой не успява
35
0
 
7
 
! Отговори
334 преди 2 години
Петя, "рязко се увеличи брояТ на новозаразените". Научи къде и кога се използва пълният член/за граматическия член става дума, не за нещо друго/.
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се прави ваксинация по време на пандемия вирусите мутират.Това е учебникарско правило в медицината.А защо не се спазва,нека всеки сам си направи изводите.Явно идеята е друга,изобщо не е да се пресече пандемията,напротив
33
1
 
3
 
! Отговори
до Жираф преди 2 години
само че тази бройка 11000 за 21 ва е формирана в периода януари май, в началото на ваксинацията. Що не погледнеш от май до декември как се изменя смъртността им, между 8 и 38 дневно. То си има инфо само че четеш и тъкмиш както ти е угодно а не сравняваш от какви нива почват 300 дневно февруари и 11 ноември 21ва. Общодостъпни факти.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксините полза няма, но тя надвишава вредата, поне така казват.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па!!! Ще гасят пожар с нафта?!?
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само хората настъпват мотиката по няколко пъти, а сме били най-умните на Земята.
29
1
 
31
 
! Отговори
Венци плешивия преди 2 години
До вчера ги даваха португалците за пример, както и всички западни държави...70..80..90..100 процента ваксани и вече живота бил по старому....клаус швааб го каза, живота вече няма да е както преди, новия ред настъпва
28
3
 
28
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
До до 17 - какво слабоумните промити мозъци на ковиваксаните не могат - да сравняват информация. Примерно - Португалия - починали от ковинастинка 2020 - 7000, почивали от ковинастинка 2021 - 11 000. Е, бива си ги наксините, подобрението е голямо. Сипи по един бустер.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порденото доказателство, че ваксините не действат по предназначение!
26
1
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Докога ще пишете за тези пропаднали държави ? Така ли ви нареждат от герб да стресирате постоянно хората с ковидарски новини ?айсектир бе
25
11
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
какъвто и анализ да ти правя, разликата не е в проценти а в пъти по голяма смъртността. колкото и да ни е проблемно здравеопазването за да има 11 пъти разлика в смъртността ще кажеш че ние сме в 15 ти век. Не си мисли че в Португалия е някакво уникално здравеопазване, средно европайско е.А и лесно се сравнява смъртността им преди и след ваксинацията в Февруари 300 дневно декември 11. Кое се е променило в здравеопазването им. Само % ваксинирани.