Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му

Пред 2023 година партията трудно сабирала средства за кампанията си
Обновена: 21 май 2024 07:18 | 21 май 2024 07:00, Нели Христова
446
Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му
Снимка: БГНЕС

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все пак има снимки! Разследването и меренето започва на място и веднага , не след пет дни! Но за всеки случай....,така се прави!
311
8
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
Големите"балъци"на"Афера"отново неосъзнати!Как ще се оправите бе като са ви повели като мечки на синджир из"махалите"и танцувате под"музиката"на"Афера",врачуващи психолози и мутри-политици ? Значи списъкът"Магнитски"не е верен,затова и Пеевски и Тиквата са с имунитет към НС,но платената поръчкова"Афера"казва истината и контролира съзнанието на неосъзнатите?Значи скоро ще излезе,че Горанов не е получил подкуп от 70 млн.лв.за да забрави едни 700 млн.лв.данъци на Божков които вие платихте неосъзнат
310
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До 272 Що се отнася до "местни дерибеи" това те издаде. Предположението, че място, в което са замесени НСО, висши политически фигури, военна прокуратура и т.н. може да бъде "обработвано от "местни дерибеи" е смехотворно и несериозно.
309
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ното един път във Варна неможе да се преасвалтира без разрешението на кмета и Областния съвет.
308
4
 
9
 
! Отговори
Пудела преди 3 месеца
За някои торби,а за пудела само пачки.
307
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кмета на на Варна е разрешил преасвалтирането на пътя в Аксаково. А кмета на Варна е от......ПП-ДБ. Главчев неможе да се меси в местното управление на Варна. Той само е разпоредил проверка кой и защо е поръчал преасвалтирането на пътя.
306
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До 272 "Главчев е разпоредил да се асфалтира участъка" ДС не е толкова глупаво. Той е казал на подопечните му, да "се погрижат да си свършат професионално задълженията". В НИКОЙ ДРУГ сценарии няма как място на поетнциално престъпление просто да бъде "заличено" без знаннието на високопоставени лица. Това не ти е някаква селска комедия, в която някой просто "решава" че ще асфалтира, качва се на машината, обажда се на "приятели" с валяк и асфалтовоз и започват ....
305
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скандално и без никаква видима причина, освен да се прикрият следи, бе асфалтиран пътя на мястото на катастрофата в района на Аксаково, където преди дни джип на НСО с Кирил Петков уби мъж, а съпругата му е в изключително тежко състояние.
304
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като събират пари за предизборна кампания, защо не са го обявили в профилите си със сметки за дарения? Защо не са сложили кутии в магазини и супери? Защо кандидат депутатите им не обикалятт с ксичка в ръка по улиците ритмично подрънкващи с нея? Нали всичко трябваше да е открито и прозрачно. Поне в САЩ така събират средств кандидат губернаторите. Нали ПП-ДБ имат милиони привърженици. Всеки по 2-3 лева да даде ето ти ги 5 милиона поне.
303
5
 
11
 
! Отговори
272 преди 3 месеца
До Факт Остава да напишеш, че Главчев е разпоредил да се асфалтира участъка, където кола на НСО возеща К. Петков уби българин, и да прикрие следите уличаващи лидера на ПП в убийство??? Защо, нали твърдиш, че Главчев работи за Герб и ДПС???? Или, Главчев работи за ПП/ДБ??? Това звучи несериозно. Няма как премиера да знае, че местни дерибеи планират да унищожат улики от ПТП и ще асфалтират участъка, където е станало ПТП-то...
302
0
 
6
 
! Отговори
ТОРБИ С КЕШ преди 3 месеца
Така Сметната Палата дава субсидиите на партиите - в чували. За да могат да дават банкноти и да купуват гласове в ромските махали и селата.
301
5
 
12
 
! Отговори
Пачки, кюлчета преди 3 месеца
ГЕРБУНУГИ, ИМА ЛИ КЮЛЧЕТА? ПАЧКИ ПО 500 ЕВРО?
300
6
 
12
 
! Отговори
Нищо Скандално преди 3 месеца
Обикновена среща, на която решават как ще разпределят пари за предизборната си кампания.
299
2
 
8
 
! Отговори
"запис" преди 3 месеца
Този "запис" да не е правен с фенерчето на Нокия?
298
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората събират кинти за кампания, това го прави всяка партия, ама само на ПП вадят записи.
297
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До 272 "Няма как премиер да знае какво правят измамници и престъпници в държавата" Грешен отговор. Явно не знаеш как функционира администрацията. Още когато стана инцидента Главчев ЛИЧНО е бил осведомен от шефа на АПИ за всичко около ситуацията, както и от шефа на НСО за известната информация. Това не ти е научнофантастичесн филм , в кйто можеш да си "въобразиш" какъвто сценарии ти хрумне, както правиш в момента. Случая е с особено голямо обществено значение, там работят постоянно следователи.
296
4
 
10
 
! Отговори
Хахахах преди 3 месеца
Това не ми се стори скандално изобщо - пробвайте да ги запишете как cepaт?
295
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ало Бобоков...Киро съм...
294
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 292 "Никой няма да разследва ПП-ДБ за нищо. Нито прокуратурата, нито НАП искат да бъдат обявени за политическа бухалка на ГЕРБ срещу тяхните опоненти на изборите" Абсолютна глупост. Ако има данни за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ това не може да бъде НИКАКВО оправдание, особено в правова държава. Май няКОЙ е в комбина с ПП, или пък това е чиста компроматна акция.
293
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
пените ли се пените ли се гербероиди хахахахахахах