Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
5
 
! Отговори
Дългата памет преди 10 месеца
До Крайно дразнещиПървата"съдебна реформа"я направи Костов. Е, па! Втората я направи пак човек близък до кръга на Костов. Е, третия път ще успеят ли? Ядец. Помним Иван Григоров как подпираше Костов. После как Костов пострада от същия номер, дето скрои на Царя. Два кръга се борят за прокуратурата. Съда отдавна е превзет от едната. Путин, ББ и ГЕРБ са виновни за дъждовната пролет! Не , че са ангели. Актуалния ултиматум към Гешев не е от ББ и ГЕРБ. Но "мъжът"не смее да му произнесе името.
371
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А в събота защо след като беше поканен Костадинов oт BTV да говори за скандалния запис при Цветанка Ризова 2 часа преди да влезе в студиотo му казаха, че Ленчето Мустакатова ще гостува вместо него? Кажете ве, хамерикански подлoги от BTV?
370
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 420Защо да се подиграва с"народа"? Това заслучава"народа". Проф,Иво Христов за"народа": 80% са деебили. Има го записа на ББ от Бостън, ако не се лъжа. Никъде в него не споменава"лош матреал". Навсякъде около мен пият и карат. Не спазват правилата за движение. Крадат/прибират/от улицата каквото им трява. Плащат си да минат напряко. Крият данъци и осигуровки. И....егати крадливити политици. Е, при такъв"матрела"какви да са политиците? И от Канада си внесохме политици, и то какви!
369
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Асенчо застава и зад това,че са подправени изборите с ала бала.В такъв случай изборите са негитимни и друг трябва да прави правителство."Ала-баланица, турска паница. Ой гиди Асенчо, наш калпазанчо. С пушка на рамо, с дупе насрано.Китка, китка магданоз, кой излезе първи? Тоз!"
368
3
 
22
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
Ти си ясен! Но Денков не разбирам той е човек на просветата с морал него не разбирам. Василев ти и майка си ще продадеш за власт, ти си същият, като оня Руди гелосаният дето ви насади на тоя ..... .
367
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На записите има само едно нередно,това да се уволняват служители незаконно и тук питам,защо не го направят законно?Защо не приемат закон за лустрацията и да стане законно?То голям рев,а когато пРезидента смени шефовете на служби и обласните управители,шефовете на големите полицейски управления,като 90% от назначенията бяха на хора свързани с ДС никой не рева.Боли съгласували с посолства,а когато БСП съгласуваха Радеф за пРезидент директно с руското разузнаване не беше проблем.
366
3
 
10
 
! Отговори
Крайно дразнещи преди 10 месеца
Това са крайно арогантни хора. Разбирам защо от ГЕРБ и останалите партии са изнервени. Вижте, момини сълзи няма. Всички са там да защитават нечии интереси. Но тези с техните 20% искат цялата власт, както беше славчо. Освен това, нямат капацитет. Дори за съдебната реформа, за която вдигнаха много шум, те нямат компететни лица дори да се изкажат от трибуната. Пускат ДБ. т.е. ако има реформа ще е от ГЕРБ и ДБ. Това е все едно на работа да сте най-опитния, но новия колега да е най-нахален и креслив!
365
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ахахахаах...егати мааалоумника. И зад това АЛА БАЛА на Киро *** ли заставаш?
364
1
 
13
 
! Отговори
Краят преди 10 месеца
С тази глупост която сега казва признава че това е той.Нищо не е рязано и преправяно.Просто са си глупавички американски мекерета.Това е.Искаха да овладеят държавата за да крадът на гърба на изстрадалият народец.Както впрочем са всички но тези ги осветлиха.Арест, затвор и може би доверието на хората ще се върне в една малка част.Иначе всички свърши за всички.15 мин е времето за което се гласува продължаване на бюджета.Да спрът да плашат и шантажират хората.Лъжи и измами.И преди е имало ама тия .
363
2
 
22
 
! Отговори
Сам си го каза преди 10 месеца
"Ние имаме 7 (седем) процента !....другото е Ала бала с машините"...?!?
362
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Кирчо Човешко е все пак, пък и Ленчето не е чак такава грозна колкото е изкарвате, нали Линда му е изневерила на Кирчо в Канада :)))
361
1
 
17
 
! Отговори
Кирчо преди 10 месеца
И аз бих застанал зад Лена по всяко време !
360
3
 
9
 
! Отговори
Г-Н Василев преди 10 месеца
Отпадат резервите 70 милиарда на БНБ. Част от резерва отива в ЕЦБ, около 20 милиарда в Б-я. Отпада Валутният БОРД, няма граници за теглене на заеми. Като ЕЦБ повиши лихвите по заемите, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА? Българският народ. В момента ВБорд и златото са гарант за стабилност България. Родителите ни изстрадаха ВБ "Шокова Терапия", а вие ни вкарвате в ДЪЛГОВИ СПИРАЛИ. Цената на ток се повишава, в цял свят зелената енергия пада. КАКВО ПРАВИТЕ С БЪЛГАРИЯ. ИНФЛАЦИЯТА Е БЕЗУМНА между 30 и 70%. По-скъпо от ЕС.
359
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро го подхлъзнаха от ДС, но както го изтъпанчиха от нищото, така и ще отиде в нищото :)))
358
1
 
5
 
! Отговори
Г-н Василев преди 10 месеца
Най-голям интерес за кредитиране на заеми имат немските банки. Подиграха с Гърция, процесът е описан в една от книгите на Варуфакис,икономист в Университета в Есекс, докторска степен. Преподавал е в Кеймбридж, Източна Англия, Глазгоу, Сидни, Атинския. Заемите по ПВУ, вкарването ни в дългове, теглене на заеми с отпадане резерви банки, поемане задължително дългове Италия, Испания, Гърция, Португалия. Цифрово евро, това е ФИНАНСОВ КОЛАПС. Пипате закон БНБ. Няма ДОКУМЕНТ за ФИКСИРАН ОБМЕНЕН КУРС
357
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До На този запис Какво евро, какви пет лева, като ние имаме валутен борд :))) Ние нямаме икономика, че да претендираме за Еврозоната :)))
356
4
 
8
 
! Отговори
На този запис преди 10 месеца
Се говори за въвеждане на "евро", като се пренебрегват критерии за влизане в еврозоната, както несъобразяване със "Закон за Референдум" - лобизъм. Първата ви работа е да проведете референдум, 600 000. Въвеждате евро, цифрово евро, убиЙствено за България, случващото се е "финансов преврат". Ето ви линк с обяснение, какво са цифровите валути Bank for International Settlements head Agustin Carstens. По-интересен e коментарът на швейцарец - под видеото. Четете за ДеСантис и цифров долар Флорида.
355
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЩОМ АСЕНЧО ДЕКЛАРИРА, ЧЕ НЯМА НИТО ЕДНА ДУМА ОТ ТОЗИ ЗАПИС, ЗАД КОЯТО НЕ БИ ЗАСТАНАЛ, ВЯРВАМ МУ. А ДАЛИ ВИЕ МУ ВЯРВАТА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ. НА БЪЛГАРИЯ И Е НУЖНО НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
354
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро избягал в Чужбина след записа, мейби в Канада :)))
353
2
 
24
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Хубаво е , че на нови избори харвадските ментета отичат в канала и ги забравяме