Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
2
 
23
 
! Отговори
Не забравяйте преди 10 месеца
Какво каза Мортен Лунд, съдружника му, който той е измамил. Асен е много умен мошеник. Сега се оказа, че освен това е и национален предател и е извършил държавна измяна. Когато си мошеник никакво престъпление не ти е чуждо. Оказа се че нямат и избиратели и ли те са най-много 10% заблудени и объркани наивници. И как само се кълнеше НИКОГА С ГЕРБ, а сега е в партер с оголен з-к. Ми зе рни душички са тия, всички са за бесилката.
351
3
 
11
 
! Отговори
Фланелка в сащ преди 10 месеца
По-добре руснак, отколкото демократ.
350
14
 
1
 
! Отговори
Архангела преди 10 месеца
Много ясно,че трябва да се изгонят всички шефове на служби нали като дойде служебното правителство и си сложи техни хора.
349
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 393 "Как с такава държава да влезем в ЕС" - в ес си от 16 години бе, про'с'так неграмотен!
348
0
 
25
 
! Отговори
Шрайка преди 10 месеца
Асен Василев: "Законно, НЕЗАКОННО трябва да се изгонят всички шефове на служби. Поне местните избори ще ги правим с НАШЕ МВР." - "На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал."
347
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
90% от матряла гласува да го командват отвън. Тиквата и Шарлатаните изпълняват това желание. Но матрялът е про'с'т да го разбере. Факт.
346
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Записът е поради неопитност на "децата" (както ги нарече Татяна Дончева). Моето убеждение е, че същите биха били и "политиките " на ГЕРБ, ако им падне цялата власт. Помним още добре Борисов и "каквото кажат началниците". Тогава обаче нямаше ковид - далавери, нялаше явното нападение СРЕЩУ Русия, нямаше явната финансова и енергийна яма.
345
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държава няма! Институции няма! Общество няма! Съгласувай и си гледай работата!
344
0
 
14
 
! Отговори
ел преди 10 месеца
Ще застанеш , но единствено ти,чуждо агентче!
343
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като знае колко реално хора, българи са застанали зад формацията им с какви очи, от какъв иска да управлява Асен? С това недоверие към ПП и ДБ с признати няма и 10% от 40% гласували какъв по-точно е мотивът за управление? ДАЛАВЕРА, ПРЕДАТЕЛСТВО, ЗАВИСИМОСТ, АЛЧНОСТ, ПРОДАЖНОСТ? Тези антигерои са се самозапали
342
2
 
3
 
! Отговори
До 391 преди 10 месеца
Отивай, блокирай!
341
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е, кога те хванат по бели *** казваш, че модата е такава !
340
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашите служби са най пробити Нашите бивши доносници и агенти на ДС на служби по високите етажи и министерствата.Как с такава държава да влезем в ЕС.И какво нередно е казал Василев , та чак и ,,сензационно"...Всъщност , за ,,моделът Борисоф" в който живяхме 12 пропилени години, лъжата шестваше безпрепятствено по медии и студиа А истината на последните избори се оказа ,,сензация".Наистина ,,сензация" се вижда за смиреното стадо на българското население ,,Царят е гол".Или , че ченгета направлява дъ
339
2
 
3
 
! Отговори
България преди 10 месеца
Беларус 2
338
4
 
36
 
! Отговори
.. преди 10 месеца
В съседна държава- Гърция , Румъния, Сърбия при такава проява на които и да е политици народа щеше да е блокирал страната и да изхвърлил ***. Тук при нас народа не го вълнува нищо освен ядене, пиене, кръчми и ресторанти. За съжаление - Тотално оскотял народ
337
2
 
16
 
! Отговори
Вече преди 10 месеца
30 години срещу изпълнение на чужди поръчки придобиват правото да крадат и унищожават страната. Не случайно Костов вчера се затърча да ги защитава.
336
3
 
9
 
! Отговори
Тръстика преди 10 месеца
Има много неща, за които могат да му бъдат повдигнати обвинения, като ала бала и назначенията и тогава или трябва да доказва, или да се прави на луд. Но най-важното е навреме да се спре пъкления им план и да не могат повече да крадат.
335
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наглите. Нови серии. Със специалното участие на ДБ и звездите на ЕС.
334
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На политическото гробище веднага ! Веднага след като си излежите присъдите за държавна измяна !
333
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов приключиха с политиката.