Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
2
 
5
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 10 месеца
НА ЗАПИСА ПОЧТИ ВСИЧКО Е НЕРЕДНО И БЕЗОБРАЗНО. НЕСПИРНО ОЛИГАРХОТРОЛОВЕТЕ ЗАМАЗВАТ ЛНОТО А ТО САМО ПОВЕЧЕ МИРИШЕЕЕ
391
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бой!!!
390
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЕНКОВ КАК СТАНА АКАДЕМИК?ЗАРАДИ НЕПОТО ЛИ АААА?
389
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ЗАД ДУМИТЕ ЩЕ УВОЛНИМ 500 ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА... що ще ги уволнявате да не би за да вкарате нпомафията в училищата?АМА НАРОДА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО УЛИЦИТЕ И КОЛКОТО ЛИБЕРАЛНОТОТАЛИТАРНИТЕ МЕДИИ НА ОЛИГАРХИЙКАТА ВИ ДА ПИЩЯЯТ ЗА ДА ЗАБЛУЖДАВАТ ХОРАТА КРАЯ ВИ СЕ ВИДИ.
388
2
 
6
 
! Отговори
ЕВАЛАРКАТА преди 10 месеца
значи заставаш И зад думите на АКАДЕМИЧНИЯ ГЕНИЙ ДЕНКОВ - КОРУПЦИЯТА НЯМА ДА НИ Е ПРИОРИТЕТ?!Е ЧЕ КАК ЩЕ ТИ Е ПРИОРИТЕТПРИОРИТЕТ Е ДА СЕ СЪСИПЕ ПРОКУРАТУРАТА...
387
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 10 месеца
Хората гласуваха за ПП а получиха ВГЗ
386
1
 
26
 
! Отговори
Във затвора преди 10 месеца
Национален предател. Безродник. Гнус ме е от цялото П.П. вече. По добре се махайте доброволно че иначе ние ще дойдем да ви махнем. Мястото ви е във затвора най малко.
385
3
 
4
 
! Отговори
До Не се и съмнявам преди 10 месеца
Няма да са наемници. Целта е да се изпратят 30хил. войници, а толкова наемници трудно ще се съберат, като се вижда колко бързо заминават на оня свят. Закона за наборници и запасни беше набързо и на тъмно променен, така че да могат да бъдат мобилизирани на практика всички мъже годни да носят оръжие. В момента армията е 13хил., които ако се изпратят на фронта до месец два няма да ги има. Останалите идват от мобилизация, такава като в Украйна с лов на мъжете по улиците. Незнам и тогава ако си траем
384
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ !
383
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавната измяна вече се счита за геройство от рази rнycна иZмeт! На въжето!
382
2
 
14
 
! Отговори
Мъдрец преди 10 месеца
И най-умния е малко ***!Самопризнания за държавна измяна....Най-вероятно е на кайшка от ФАЩ с различните си сексуални предпочитания. Завърнат в България за да обслужва техни интереси...
381
1
 
10
 
! Отговори
Спасител на плажа преди 10 месеца
Ако ви изгонят от ппидб Аз. Ще ви взема на работа. Имам нужда от шамандури
380
3
 
17
 
! Отговори
Не се и съмняваме преди 10 месеца
Не се и съмняваме че Киро и Асен застават зад всичко казано в записа. Да се знае: който гласува за ПП-ДБ (а и за ГЕРБ) получава правителство от американското посолство. Направят ли правителство (вече имат разрешение за това) еднаот първите им задачи ще бъде да изпратят наемници в Украйна.
379
19
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Хахахаа, другари стига ревахте. Ще има правителство и гонене до дупка на руските шпиони от службите и надолу по веригата. България в НАТО, ЕС, Шенген, Еврозоната.
378
2
 
15
 
! Отговори
Унизително преди 10 месеца
Бога ми, отношенията със СССР се възпроизвеждат с новите ни уж съюзници. Да пази Господ!И пак управляващата каста открито се кълне в преданост към чуждия господар.
377
3
 
32
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
Чудя се дали Асенчо осъзнава, че това което казва е самопризнание за планирано престъпление по служба, което при определени обстоятелства може да се разглежда и като национално предателство? Даже Тиквун Банкянски никога не посмя да каже публично, че му стискат т.оп.ките от Козяк.
376
2
 
17
 
! Отговори
Леле, леле преди 10 месеца
Най-смешните включвания бяха на онзи сабрутев. Два пъти се пусна. Единият път каза, че мутрата на Бойко е почти размазана в асфалта. А втория път, че е за импийчмънт на Радев. Голям го извади, но Кирчо го кротна малко и той върна; А, добре. Имах чувството, че са на бири пред блока.
375
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вижте днешния брой на в-к 'Труд' - 'Труд нюз публикува скандални извадки': няма никакви преговори между ПГр на ПП и ГЕРБ, а за такива между Коко Петков,Ас.Василев, акад.Денков с Б.Борисов и М.Габриел от ГЕРБ. Чист пазарлък , все едно роми от махлата се пазарят за цената на една продавана кокошка. Да се омерзи човек от такова ниско, направо махленско ниво на пазарлъка. И тези хора ще управляват България!
374
12
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 425 преди 10 месеца
Ха де??! Много точни въпроси директно в целта, ама няма кой да даде отговорите. Не можеше да измислят по-скалъпен скандал слугите на руска хранилка !
373
2
 
24
 
! Отговори
д-р Радева преди 10 месеца
Баце ти скъса хълката, Асене! Доста дълго ще боли и ще изпаднеш от борда на следващите избори.