Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
32
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 10 месеца
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, тоя си направи сепуко.. има чл. 97, който казва, че се наказва онзи, който поставя себе си в услуга на чужди служби с 20 години затвор 😉
11
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само така.Дръж си на думата и не се огъвай,че гербавите ще ви подхлъзнат премиера у без да се усетите ще си сложат Гаргамел.
10
2
 
21
 
! Отговори
власилев преди 10 месеца
Вашата икономическа философия е: да го дохат бедните, обърна се Асен Василев към ГЕРБ
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шпионски материали се продават в интернет
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е нали точно това е проблемът!
7
3
 
61
 
! Отговори
Нагъл преди 10 месеца
Лъжец и доказан измамник. Кажи за какво бяха задържали твоят човек в 6-то. Най за нерегламентирано ползване на атрибути на НСО. Да каже и кой му ги е дал. А викът ти е на долнопробна мутра. Отврат!
6
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОТРЕС - че и нагли!
5
9
 
70
 
! Отговори
Бгг преди 10 месеца
Национални предатели. Само народен съд ще ви оправи.
4
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички комунисти в държавата срещу ПП.
3
8
 
56
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Значи си единствено за затвора, нагъл и циничен К.***! Заедно с наглото и цинично Кире!
2
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се прай на ударен бе.
1
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а в затвора би ли отишал за тях?