Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката

Това е необяснимо!, възропта адвокатът му
21 яну 2010 14:25,
116
Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд постанови наново задържане под стража за Красимир Маринов – Големия Маргин, по обвинението за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Освен Маринов, в ареста остават и другите обвиняеми – Милен Алексиев и Стефан Бонев – Сако.

На 17 януари Софийският градски съд освободи Маринов и Алексиев срещу „подписка“, а на Стефан Бонев наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Магистратите гледаха мерките им при закрити врати.

На излизане от залата адвокатът на Големия Маргин – Трендафил Трендафилов, не пожела да коментира мярката на клиента си с думите:

"Това е необяснимо!"

Адвокатът на Сако – Марин Марковски, каза, че по делото не са използвани специални разузнавателни средства (СРС-та), а прокуратурата се е позовала на показанията на четирима анонимни свидетели, на двама обвиняеми по същото дело, както и на Тихомир Георгиев, известен с прозвищата си Тишо, Боксьора и Доктора.

Георгиев е свидетел срещу Големия Маргин и по обвинението за подбудителство към убийството на Боби Цанков.

По този повод Марковски нарече Тишо дежурен свидетел на прокуратурата и отсече, че днешното решение на магистратите е незаконно.

„Умните прокурори аплодират правилните актове на съда, а неправилните не ги коментират",  така градският прокурор на София Николай Кокинов коментира развоя на събитията.

Според Кокинов аргументите на прокуратурата били убедителни и при гледането на мярката от градския съд в неделя, но председателят на съдебния състав тогава ги разчел по различен начин.

Градският прокурор уточни, че са разпитани още свидетели, които не са членове не групата, а по делото са приложени СРС - нещо, което беше отречено от адвокат Марковски.

Кокинов отрече Тихомир Георгиев да е сключвал споразумение с прокуратурата срещу показанията си.

Запитан защо Тишо сам е поискал да остане в ареста, градският прокурор отговори: „Не съм му родител, нито настойник, може би му харесва“.

Николай Кокинов каза, че очаква още арести във връзка с групата за наркоразпространение.

Според събраните доказателства Николай Маринов – Малкия Маргин, не е участвал в престъпната схема.

Малкия Маргин все още се издирва във връзка с убийството на Боби Цанков, каза градският прокурор, без да уточни дали действията по залавянето му са на територията на страната, или и извън нея.

Dnes.bg припомня, че на 14 януари Софийският апелативен съд постанови най-леката мярка за неотклонение "подписка“ на Красимир Маринов – Големия Маргин, по другото му обвинение – подбудителство на убийството на Боби Цанков.

Още по темата

Въпреки това той не напусна ареста, а бе задържан за 72 часа по ново обвинение – за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

"Стефан Бонев – Сако, се явява като изпълнителен директор, а Красимир Маринов е бил лидер и ръководител на тази група“, заяви тогава градският прокурор на София Николай Кокинов.

На 17 януари обаче Софийският градски съд освободи Големия Маргин срещу „подписка“ с мотива, че няма достатъчно доказателства за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голям цирк,ще ни се смеят яко от Брюксел.....време е май да има нова конституция иначе ще има много време да си пишем томове за такива подобни хора...
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
AKO VKARA MURGINA DA AMA DEJURNIA MARGIN NI PISNA
70
0
 
0
 
! Отговори
aleksandar. преди 14 години
mihov,oniya mazniya nali kazvashe,che v b.g. niyamalo mafia,a kakvo izleze,vseki 5 e bandit.
69
0
 
0
 
! Отговори
ххххххххххххх преди 14 години
По- спокойно, мисли за здравето си. Като гледам как се палиш май Маргина те е настъпил някъде по мазолчето:). ".ПОСТОЯНЕН ТОРЕМОЗ" хубаво, ама това освен да пълни вестниците и да отклонява вниманието за друго не става. Като му гледаха мярката за Цанков всички медии отразяваха това, а не протестът за увекичените цени. А мене като човек с 460 лева заплата и две деца това ме вълнува, а не цирка с Маргините. Те са от едно котило с Бойко и са се разбрали -като сгафи ББ прибира КМ и всички гледат шоу.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам дали ще съберат доказателства и ще го тикнат в панделата, ама си е добре да го пускат и пак да си го прибират регулярно. Може да се помисли да има малко екстри-примерно да го прибират посред нощ по пижама ,да му вързват очите и да го карат из половин софия пеша, а ката го пуснат по три пъти на ден да ходи да се подписва в районното и т н
67
0
 
0
 
! Отговори
do n 57 преди 14 години
pich ti vervash li si
66
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
По подозрения, недоказани обвинения и скалъпени свидетелски показания могат да тикнат в затвора или да задържат по всяко време всеки един от нас ... В случая всички мислим, че въпросните хора са престъпници, но едва ли някой от нас може неопровержимо да го докаже.
65
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Тишо дежурен свидетел на прокуратурата, Марковски дежурен адвокат на айдуците...
64
0
 
1
 
! Отговори
colobur преди 14 години
Малиии,аз пък вместо Маргина,прочетох МУРГИНА! Още вярвам в дядо Коледа май...
63
0
 
0
 
! Отговори
статистика преди 14 години
Пак прибраха Маргина заради статистиката, за да кажат, че сега мутрите на свобода са само 299!
62
0
 
0
 
! Отговори
прибери - пусни преди 14 години
Пак прибраха Маргина за да го пуснат скоро отново на свобода!
61
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Имаше един Ершан Рашид /РОКО/ не знам дали правилно му изписвам името ... та този РОКО, много по смотан от Маргините Осъди България т.е. НАС да му плащаме компенсации заради законите нарушени от ПОЛИЦИЯТА. Мисля, че Маргините ако пожелаят безпроблемно ще постигнат даже по-добри финансови резултати. Когато престъпник наруши закона - следва да лежи в затвора. А когато полицай или прокурор или какъвто и да е чиновник стори същото - плащаме всички НИЕ!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
stiga s tia margini i nagli i kvi li ne SAPO4NETE DA RABOTITE DARJAVATA E V ZASTOI lo6 pr s tia banditi ne ni interesuvat . abe gramnete gi i da se preklu4va
59
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 14 години
До всички които плюят съда.Драги, има закони в тая държава. И това, че някой е обвинен не значи че е виновен! Законите са ни стари, и такива мизерни адвокати като Марковски и още 5-6 като него дето цоцат от престъпниците - ами много ясно, че ще донесат от 9 кладенеца вода, за да докажат, че .. доказателства няма.. ето, дотук ни докараха 20 години демокрация...Видно е, че е така, но не и доказуемо, по законите на държавата
58
0
 
0
 
! Отговори
Фен преди 14 години
Браво!
57
0
 
0
 
! Отговори
обяснение преди 14 години
има логично обяснение. Пуснали са го за малко с надеждата да се свърже с брат си и така да открият и другия Маргин. Явно Бойко и Цветанов сериозно са се захванали за работа да окошарят тези 300 ***, които мутризират обществото.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А Мургина що не е при маргина ?
55
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Гърч на бандитите,гърч.Сергей се правеше,че мутрите не съществуват.Да,да ама не.Вън ,вътре,пък ако имат наглостта да съдят БГ ,ама Европа не вярва на сълзи.Стиска ли им на маргините на си покажат ***...гъ...
54
0
 
0
 
! Отговори
ha, преди 14 години
Eee, ne sa snesli dostatachno. Kato snesat povechko, shte gi pusnat. ..ama i tia visokopostaveni pravosadni gospoda kak ne razbraha, che krizata si e kriza i tia e validna za vsichki..
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде пак...