Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката

Това е необяснимо!, възропта адвокатът му
21 яну 2010 14:25,
116
Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд постанови наново задържане под стража за Красимир Маринов – Големия Маргин, по обвинението за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Освен Маринов, в ареста остават и другите обвиняеми – Милен Алексиев и Стефан Бонев – Сако.

На 17 януари Софийският градски съд освободи Маринов и Алексиев срещу „подписка“, а на Стефан Бонев наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Магистратите гледаха мерките им при закрити врати.

На излизане от залата адвокатът на Големия Маргин – Трендафил Трендафилов, не пожела да коментира мярката на клиента си с думите:

"Това е необяснимо!"

Адвокатът на Сако – Марин Марковски, каза, че по делото не са използвани специални разузнавателни средства (СРС-та), а прокуратурата се е позовала на показанията на четирима анонимни свидетели, на двама обвиняеми по същото дело, както и на Тихомир Георгиев, известен с прозвищата си Тишо, Боксьора и Доктора.

Георгиев е свидетел срещу Големия Маргин и по обвинението за подбудителство към убийството на Боби Цанков.

По този повод Марковски нарече Тишо дежурен свидетел на прокуратурата и отсече, че днешното решение на магистратите е незаконно.

„Умните прокурори аплодират правилните актове на съда, а неправилните не ги коментират",  така градският прокурор на София Николай Кокинов коментира развоя на събитията.

Според Кокинов аргументите на прокуратурата били убедителни и при гледането на мярката от градския съд в неделя, но председателят на съдебния състав тогава ги разчел по различен начин.

Градският прокурор уточни, че са разпитани още свидетели, които не са членове не групата, а по делото са приложени СРС - нещо, което беше отречено от адвокат Марковски.

Кокинов отрече Тихомир Георгиев да е сключвал споразумение с прокуратурата срещу показанията си.

Запитан защо Тишо сам е поискал да остане в ареста, градският прокурор отговори: „Не съм му родител, нито настойник, може би му харесва“.

Николай Кокинов каза, че очаква още арести във връзка с групата за наркоразпространение.

Според събраните доказателства Николай Маринов – Малкия Маргин, не е участвал в престъпната схема.

Малкия Маргин все още се издирва във връзка с убийството на Боби Цанков, каза градският прокурор, без да уточни дали действията по залавянето му са на територията на страната, или и извън нея.

Dnes.bg припомня, че на 14 януари Софийският апелативен съд постанови най-леката мярка за неотклонение "подписка“ на Красимир Маринов – Големия Маргин, по другото му обвинение – подбудителство на убийството на Боби Цанков.

Още по темата

Въпреки това той не напусна ареста, а бе задържан за 72 часа по ново обвинение – за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

"Стефан Бонев – Сако, се явява като изпълнителен директор, а Красимир Маринов е бил лидер и ръководител на тази група“, заяви тогава градският прокурор на София Николай Кокинов.

На 17 януари обаче Софийският градски съд освободи Големия Маргин срещу „подписка“ с мотива, че няма достатъчно доказателства за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
security преди 14 години
tez stanaha ve4e sme6ni ve puskat go pak go pribirat ostavete 4oveka da si har4i kintite i da si jivei jivota xaxax
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този пък само го разкарват : влез...излез... и после,защо имал дископатия. ами,простудихте човека. утре ще го пуснете,защото е хремав. тогава защо изобщо го викате?
10
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
комунисти,комсомолци,пионеееери от един и същи строй.
9
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
ОГРАНИЧЕН СИ ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ МОЗЪК,КАКВО ПО КОФТИ ОТ ТОВА???Може би мнението на хората...сам прецени.
8
0
 
0
 
! Отговори
Човек от народа преди 14 години
Няма такъв цирк просто ... ! Ууууу !
7
0
 
0
 
! Отговори
Читателя преди 14 години
*** такъв, има си закони, като са такива тарикати, да ги осъдят по тях. А не после тая проста селска мутра да осъди държавата да му плаща обезщетения в Страсбург... Щото тва няма да го плащат ББ и ЦЦ, а аз и ти, *** плиткоумниците, ***
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ky-ky ky-ky
5
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
НЯМА НЕОБЯСНИМО,КАКВО ИСКАТЕ ДА ВИ НОСЯТ НА РЪЦЕ КАТО КОМУНИСТИТЕ???СКАПАНИ ***.ПОСТОЯНЕН ТОРЕМОЗ.ТОРМОЗ ДОКАТО УМРАТ ОТ НЕРВИ,КАКВО ДА ГИ ГАЛЯТ,КОМУНИСТИТЕ ДОСТАТЪЧНО ГИ ЦЕЛУВАХА И ГАЛИХА,ЗА ДА ИМ ПЛАЩАТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ КАМПАНИИ.МАРГИНИ,ТОРМОЗ ДО ГРОБ.ТОВА ДА ЧАКАТ,КАТО СА ГОЛЕМИ БАНДИТИ ДА СЕ ПРИГОТВЯТ ЗА ГОЛЯМ ГАДЕН ТОРМОЗ.СЕРГЕЙ ДА ИЗЛЕЗЕ ДА ГИ ЗАЩИТИ,ИЛИ ЩЕ ГО ИЗПЕЯТ.СМАЧКАЙ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СПОНСОРИ,20 ГОДИНИ ТЕ МАЧКАХА НАРОДА.
4
0
 
0
 
! Отговори
прокурора Колев преди 14 години
леле тоя как ще осъди държавата в ЕСПЧ! а защо не изчезна досега някъде, просто не мога да си обясня.
3
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Abe tia stanaha smeshni veche s tia Margini.Vlizat izlizat .Glupaci.
2
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
advokatska darjava, deto zakonite sa izfabrikuvani s hiliadi vgradeni vratichki. igrem si na hvashtane i puishtane
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
zabavil se e prevodut na parite