Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката

Това е необяснимо!, възропта адвокатът му
21 яну 2010 14:25,
116
Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд постанови наново задържане под стража за Красимир Маринов – Големия Маргин, по обвинението за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Освен Маринов, в ареста остават и другите обвиняеми – Милен Алексиев и Стефан Бонев – Сако.

На 17 януари Софийският градски съд освободи Маринов и Алексиев срещу „подписка“, а на Стефан Бонев наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Магистратите гледаха мерките им при закрити врати.

На излизане от залата адвокатът на Големия Маргин – Трендафил Трендафилов, не пожела да коментира мярката на клиента си с думите:

"Това е необяснимо!"

Адвокатът на Сако – Марин Марковски, каза, че по делото не са използвани специални разузнавателни средства (СРС-та), а прокуратурата се е позовала на показанията на четирима анонимни свидетели, на двама обвиняеми по същото дело, както и на Тихомир Георгиев, известен с прозвищата си Тишо, Боксьора и Доктора.

Георгиев е свидетел срещу Големия Маргин и по обвинението за подбудителство към убийството на Боби Цанков.

По този повод Марковски нарече Тишо дежурен свидетел на прокуратурата и отсече, че днешното решение на магистратите е незаконно.

„Умните прокурори аплодират правилните актове на съда, а неправилните не ги коментират",  така градският прокурор на София Николай Кокинов коментира развоя на събитията.

Според Кокинов аргументите на прокуратурата били убедителни и при гледането на мярката от градския съд в неделя, но председателят на съдебния състав тогава ги разчел по различен начин.

Градският прокурор уточни, че са разпитани още свидетели, които не са членове не групата, а по делото са приложени СРС - нещо, което беше отречено от адвокат Марковски.

Кокинов отрече Тихомир Георгиев да е сключвал споразумение с прокуратурата срещу показанията си.

Запитан защо Тишо сам е поискал да остане в ареста, градският прокурор отговори: „Не съм му родител, нито настойник, може би му харесва“.

Николай Кокинов каза, че очаква още арести във връзка с групата за наркоразпространение.

Според събраните доказателства Николай Маринов – Малкия Маргин, не е участвал в престъпната схема.

Малкия Маргин все още се издирва във връзка с убийството на Боби Цанков, каза градският прокурор, без да уточни дали действията по залавянето му са на територията на страната, или и извън нея.

Dnes.bg припомня, че на 14 януари Софийският апелативен съд постанови най-леката мярка за неотклонение "подписка“ на Красимир Маринов – Големия Маргин, по другото му обвинение – подбудителство на убийството на Боби Цанков.

Още по темата

Въпреки това той не напусна ареста, а бе задържан за 72 часа по ново обвинение – за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

"Стефан Бонев – Сако, се явява като изпълнителен директор, а Красимир Маринов е бил лидер и ръководител на тази група“, заяви тогава градският прокурор на София Николай Кокинов.

На 17 януари обаче Софийският градски съд освободи Големия Маргин срещу „подписка“ с мотива, че няма достатъчно доказателства за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Ама си *** комунист.
31
0
 
0
 
! Отговори
Тошко преди 14 години
Някой беше писал,че Маргините и другите от балета ще осъдят държавата в Страсбург,а смеят ли да си изложат кирливите ризи там,нали европа,ще осъди България за това,че са навън.Видяхте ли какво се случи със Желева,Европа изпадна в истерия щом чу за ***.На групировките им е време да се разгрупировчат,годноста им изтече.
30
0
 
0
 
! Отговори
raiko преди 14 години
boris velchev da arestuva advokatite mu, i te sa mafioti.
29
0
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 14 години
Za spravka Kolumbia ne tragna sreshtu nego tragna CIA, v kolumbia kokain e imalo i shte ima, samo 4e triabva da se ot4ita na USA ina4e idvat raketite. I v bg e imalo i shte ima samo 4e kato se smeniat pravitelstva se smeniat i tezi koito gi prodavat!
28
0
 
0
 
! Отговори
до ba6gad преди 14 години
Много си прав - комунисти, комсомолци, пионери в единен строй. А строят се предвожда от "бившия" член на БКП, въпитаника на милиционерското училище в Симеоново и бодигард на Тодор Живков и Симеон Царя, "бившата" мутра Бойко, знаменосец пък му е синът на шофьора на Григор Шопов - Цецко. В ролята на Райна княгиня ще влезе дебелестата Фидосова, резервен вариант - Цецка. Смях!
27
0
 
0
 
! Отговори
razgradski pop преди 14 години
neobyasnimo e tova koeto pravi bulgarskata sadebna sistema..vsa6tnost vseki znae vsi4ko..eto, vidyahte 4e daje Evropa znae mnogo dobre koy, za6to i kak darpa kontsite v Bulgaria.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това ми прилича на възвратно-постъпателни движения на съда към Маргина :-)))
25
0
 
0
 
! Отговори
ЦИРК до дупка ! преди 14 години
Димки и пушилки - това искат зрителите на Цирка и ББ и ЦЦ им го дават в изобилие. Ама тоя смешен PR вече взе да се изтърква. Добре че са Маргините, за да се имитира дейност на службите.
24
0
 
0
 
! Отговори
сю преди 14 години
Ако държавата реши да тръгне срещу най силната групировка,без значение колко е скапана дъжавата ще я разбие.Справка: "Ескубар и Колумбия"
23
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Обаче не ви ли кефи МВР как почва да го тормози и разиграва гадно на "*** си, доди си" както този гнусен *** тровеше нервите и тормози хора години наред
22
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Както беше казал някой в коментара си под безбройните "нвини" за тоя ***:Влезе-излезе, влезе-илезе, ама да не вземе да свърши!
21
0
 
0
 
! Отговори
Тоньо преди 14 години
Да го очорят,ама не полицайчета.Да го очорят неговите хора,всички мутри за дълго по затворите,да излезе в Европа,да видим колко ще го търпят там,смрадливци гнусни.
20
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
до 14 Не ме съжалявай,да не съм умрял.Освен това ,аз изказвам моето мнение,ако не си съгласен не ме интересува.Моето мнение се основава на знанията с които разполагам и съм придобил по време на работата си.Ти на какво разчиташ...?
19
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Влез - Излез!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ох, ще ме уморят от смях :))))това ако е държава...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
очорят-хаххахахахахахахахахахахахахха-брутален си,къртиш гранитни мивки направо
16
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Гърч на бандитите,вън,вътре докато му се пръсне сърцето от нерви.Колко човека погуби?Браво на полиция,прокуратура,сега да видим съда кога ще се задейства?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да го "очорят" , най-добрия за всички вариант ми се вижда
14
0
 
0
 
! Отговори
до ba6gad преди 14 години
Имаш самочувствието на човек, който е много в час с нещата, но си толкова далеч от истината за живота в България, че просто те съжалявам ! На такива като теб просто е излишно да се обяснява кой - кой е в тази държава ! *** !
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Are stiga ni zanimavaite s tiq carvulu ve4e