Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света

И британските богаташи търсят там убежище за своите активи
Обновена: 13 юни 2024 15:03 | 13 юни 2024 14:43, Анисия Иванова
51
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света
Снимка: Pixabay

През последните няколко години Абу Даби се превърна в притегателно място за най-богатите хора в света. Техният брой скоро може да бъде увеличен от британските богаташи, които търсят убежище за своите активи.

Според запознати финансовият център на емирството получава множество запитвания от Обединеното кралство, където управляващите консерватори отмениха преференциалния данъчен режим за лица, които не са регистрирани в страната. Опозиционната Лейбъристка партия обеща да отиде още по-далеч, ако спечели очаквано изборите, насрочени за 4 юли.

Свободната зона на Абу Даби - Abu Dhabi Global Market - вече работи по пакет от стимули, включително подкрепа за начина на живот и визи, за да привлече професионалисти в областта на финансите, съобщи Bloomberg News.

През последните седмици представители са провели срещи в Лондон с някои от тези лица, твърдят запознати, които отказват да назоват имената си, тъй като информацията е поверителна. Абу Даби не се стреми да привлича единствено лица, които не са данъчно задължени, а целта е да се обяснят ползите от преместването на по-широк кръг заможни британски граждани, казва един от хората.

„Абу Даби продължава да привлича лица с висока нетна стойност от цял свят“, заяви говорител на свободната зона. „ADGM е разработил стабилна регулаторна рамка и екосистема с прогресивни разпоредби, основани на прякото прилагане на английското обичайно право, което допълнително засилва привлекателността на столицата на ОАЕ.“

Информацията на емирството идва, след като канцлерът на Обединеното кралство Джереми Хънт очерта плановете си за преразглеждане на системата за преференциално данъчно третиране на нерезиденти - богати чужденци, живеещи в страната, известни още като „non-doms“. Лейбъристът Киър Стармър обеща да затвори допълнителни „вратички“.

Абу Даби вече е популярен сред милиардерите. Много от тях са привлечени от предпазните мерки на града за ограждане на активите от чуждестранни юрисдикции, от неговите държавни инвестиционни фондове, които контролират над 1,5 трилиона долара, както и от мрежата от договори за избягване на двойното данъчно облагане на Обединените арабски емирства.

Най-богатият човек в криптовалутата Чангпенг „CZ“ Джао, индийското семейство Адани, милиардерът от хеджфонд Рей Далио и руският стоманодобивен магнат Владимир Лисин са сред десетките лица с висока нетна стойност, които са създали дружества със специална цел там, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Други предимства като необлагаем доход, слънчево време и часова зона, която позволява на работниците да работят в Азия, Европа и САЩ, също помагат на града и съседния Дубай да привличат хора и фирми от Лондон, Хонконг и Сингапур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Страната
Бургас ще прави първата енергийна общност в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пак реклама на си га ни те! Се едно си имаме малко румаля и тук та ще ходя да ги гледам и там.
33
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 4 дни
Зелената хартия не била 150 а 87 рубли което е много разочароващо за хартията защото нататъка почва да се изравнява с рублата.
32
0
 
0
 
! Отговори
шиши преди 4 дни
чувам че можело и да се акка върху бюстовете и лицата на красавици от източна европа и югоизточна азия там. така ли е? на мени и на порко брат златев от ложата само ни се тропа в устичките и искаме и ние да си го изкараме на некого. а и магнитното поле май не било толкова силно там....
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За американската мечта не знам. Ама в русия били гласували само 150 българи. Толкова вярват на русията.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зелената хартия била 150 рубли в москва. Та тъй.
29
2
 
2
 
! Отговори
показателно преди 4 дни
как върви хода на противопоставянето на държавите - печатници срещу държавите - ресурси!
28
1
 
3
 
! Отговори
Гатю преди 4 дни
За руско *** гъдулки дето шабутат $ с Нафта само давам нишан ,какво да пишат в Гуглълта или Яндекс:'List of military installations in Saudi Arabia ,OAE ,Qatar
27
6
 
3
 
! Отговори
или пък защото преди 4 дни
Срока на действие на 50 годишното нефто-доларово съглашение на САЩ със Саудитска Арабия изтече без да се поднови.... А САЩ е във 99% вероятност на скорошен дефлот.... :) преписвам го - кефи ме как ги боли нашите гущерчета.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тез от камилите гледай къде отидоха а ние затворихме четири реактора за да станем ,,евроейци,, а станахме африканци . Е поне Ицето ще шмърка само бело в европарламента .
25
4
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 4 дни
Зелената тоалетна хартия вече е на свободен дрейф!
24
3
 
1
 
! Отговори
Американофилите, преди 4 дни
Ей така по ще го забележите : "The agreement between the U.S. and Saudi Arabia expired on June 9, 2024" :):):)
23
3
 
2
 
! Отговори
запада сърба попара преди 4 дни
ако не бе руски активи краднало - не би чудо видяло!
22
3
 
2
 
! Отговори
Американофилите, преди 4 дни
и двамата - що така се счупи амриканската мечта?
21
0
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 4 дни
Никога не се бях замислял за подобна инвестиция. Интересно :) Бил съм там и знам, че наемите са непосилни за обслужващата класа и се редуват по 2ма да спят на 1 легло в кутийка. 1 работи, а другият- спи. Обикновено таксиджии. После се разменят. Иначе за всякакви образовани кадърни хора там е рай, но не става за живот.
20
0
 
2
 
! Отговори
до1 Ние, бедните, що преди 4 дни
ми както досега ще гласувате винаги за тикван, ще работите да ви взимат 20% данъци за да има за чекмеджетата и това е, ще взимате бързи кредити
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
България за сметка на това е магнита в Света за беполезни т'пунгеррий и старчески идиотлък,
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За богатите не знам, аз съм средна класа и ще споделя какво направих. Работих по проект в Емирствата. На шега взех жилище в Абу Даби и то доста прилично за около 300к евро. Дадох го под наем. Ми то наемът двоен на ипотеката. И така взех още няколко. Скромни жилища говоря. Като тегля чертата, след ипотеки и данъци чисти ми идват 7к евро на месец. Не е много за моите стандарти и доходи, но си е нещо. Просто на мен винаги ще дадат кредит, а на наемателя- не. Вече си избиха инвестицията.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От както свят светува - светът от религии боледува! 15 години Европа плащаше задълженията си към производителите на петрол - Комунистическа Москва и Ислямска Абу Даби! Построиха Златни Дворци на Путин и нови Минарета - Небостъргачи гледащи към Мека!. Аллах Акбар, рече папата и погледна с МекаУсмивка към Мека! И милиардите тръгнаха ту към Ватикана, ту към Москва, ту към Абу Даби, за да славят Сатаната в кревата на Гергана - Гергана Пиле Шарено, Гергана Кротко Агънце от комуна примряло!
16
8
 
1
 
! Отговори
или пък защото преди 4 дни
Срока на действие на 50 годишното нефто-доларово съглашение на САЩ със Саудитска Арабия изтече без да се поднови.... А САЩ е във 99% вероятност на скорошен дефлот....
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ква оставка какой туй нещо