Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света

И британските богаташи търсят там убежище за своите активи
Обновена: 13 юни 2024 15:03 | 13 юни 2024 14:43, Анисия Иванова
51
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света
Снимка: Pixabay

През последните няколко години Абу Даби се превърна в притегателно място за най-богатите хора в света. Техният брой скоро може да бъде увеличен от британските богаташи, които търсят убежище за своите активи.

Според запознати финансовият център на емирството получава множество запитвания от Обединеното кралство, където управляващите консерватори отмениха преференциалния данъчен режим за лица, които не са регистрирани в страната. Опозиционната Лейбъристка партия обеща да отиде още по-далеч, ако спечели очаквано изборите, насрочени за 4 юли.

Свободната зона на Абу Даби - Abu Dhabi Global Market - вече работи по пакет от стимули, включително подкрепа за начина на живот и визи, за да привлече професионалисти в областта на финансите, съобщи Bloomberg News.

През последните седмици представители са провели срещи в Лондон с някои от тези лица, твърдят запознати, които отказват да назоват имената си, тъй като информацията е поверителна. Абу Даби не се стреми да привлича единствено лица, които не са данъчно задължени, а целта е да се обяснят ползите от преместването на по-широк кръг заможни британски граждани, казва един от хората.

„Абу Даби продължава да привлича лица с висока нетна стойност от цял свят“, заяви говорител на свободната зона. „ADGM е разработил стабилна регулаторна рамка и екосистема с прогресивни разпоредби, основани на прякото прилагане на английското обичайно право, което допълнително засилва привлекателността на столицата на ОАЕ.“

Информацията на емирството идва, след като канцлерът на Обединеното кралство Джереми Хънт очерта плановете си за преразглеждане на системата за преференциално данъчно третиране на нерезиденти - богати чужденци, живеещи в страната, известни още като „non-doms“. Лейбъристът Киър Стармър обеща да затвори допълнителни „вратички“.

Абу Даби вече е популярен сред милиардерите. Много от тях са привлечени от предпазните мерки на града за ограждане на активите от чуждестранни юрисдикции, от неговите държавни инвестиционни фондове, които контролират над 1,5 трилиона долара, както и от мрежата от договори за избягване на двойното данъчно облагане на Обединените арабски емирства.

Най-богатият човек в криптовалутата Чангпенг „CZ“ Джао, индийското семейство Адани, милиардерът от хеджфонд Рей Далио и руският стоманодобивен магнат Владимир Лисин са сред десетките лица с висока нетна стойност, които са създали дружества със специална цел там, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Други предимства като необлагаем доход, слънчево време и часова зона, която позволява на работниците да работят в Азия, Европа и САЩ, също помагат на града и съседния Дубай да привличат хора и фирми от Лондон, Хонконг и Сингапур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Страната
Бургас ще прави първата енергийна общност в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
доказан факт! преди 1 седмица
От както свят светува, най-големите причинители на мизерии са наглосаксите. Явно и богатите ги усещат така нещата.
13
0
 
2
 
! Отговори
като гледат кражбата преди 1 седмица
на руските активи - спасяват се! Оправдано е!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
стига сти лагали бугатите хора са в турция, никой бугат не ходи в франция, убединените арапски имирства, гърция, италия, саш, ипония бугатите ходят в турция ердуан го каза
11
0
 
4
 
! Отговори
anon преди 1 седмица
И другата причина да се трупат там - няма екстрадация.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Василев ги завлече и тех с КТБ дължи 2 милярда на фонда на Оман и Абу Хали а Пеевски не си върна заема на КТБ и забогатя.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с най великата демокрация? Магнит за създания от джунглите
8
0
 
2
 
! Отговори
Смятай преди 1 седмица
Кви моделки има там да се предлагат...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Там е петрола на Али баба и златото и много ясно.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бг какво търси в ЕС тогава. Ето там трябва да влезнем за да сме богати.
5
5
 
6
 
! Отговори
Рахел преди 1 седмица
Вие бедните ще бачкате за нас. Има две касти на тоя свят - на хамстерчетата в аквариума, които си мислят, че са свободни понеже е стъклен и се вижда навън и на тия, които ви пускаме морковчета от време на време за да имате стимул да въртите колелото. 62869
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи там е новата адресна регистрация на Тулупа,Шиши и Доган ?
3
0
 
4
 
! Отговори
Познавам един преди 1 седмица
Който си паркира две коли за един милион пред тях и той не е от бедните
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що не кажете единствената причина за която се трупат там? Не плащат данъци.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние, бедните, що да правим