Доказано – ваксините не причиняват аутизъм

Изследвани са над 650 000 деца в Дания
Обновена: 7 мар 2019 08:01 | 7 мар 2019 07:13,
130
Доказано – ваксините не причиняват аутизъм
Снимка: Reuters

Ваксините не причиняват аутизъм, включително тази срещу морбили, заушка и рубеола (MMR). Това е заключението на едно от най-мащабните изследвания по темата, съобщава АФП.

Още по темата

То е направено от института “Статенс Серум” в Дания и университета в Копенхаген. Екипът проследил повече от 650 хиляди деца в Дания, родени от 1999 до края на 2010 г.

Състоянието им било следено от раждането до края на проучването през 2013 г. Учените сравнявали данните за състоянието на ваксинираните и неваксинираните деца и не открили никаква разлика, пише БТА.

6517 деца били диагностицирани с аутизъм по време на изучавания период. Нямало обаче никакви индикации, че предимно ваксинираните деца развиват аутизъм. Учените заключават, че ваксините не увеличават риска и към децата, които може да са уязвими към заболяването заради други фактори.

Те не откриват и ръст на заболяванията от аутизъм след ваксинация.

Това е второ такова мащабно изследване. Предишното покри 537 хиляди датски деца и приключи през 2002 г. Изводите бяха същите - няма връзка между ваксинирането на децата с MMR и аутизма. Учените цитират още 10 изследвания върху ваксините в различни страни със същия резултат.

Междувременно американският Сенат призова за борба с дезинформацията за ваксините. Причината е разразилата се в последните седмици епидемия от морбили в САЩ, която засегна 11 щата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
18
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Е, фармацевтиката е фабрика за печалби и всеки, който изкаже съмнения по въпроса бива отстрелян, както направиха с Андрю Уейкфийлд и неговата теория за MMR и последиците от нея.
72
1
 
5
 
! Отговори
до Фармацевт преди 5 години
Сигурен ли си? В интернет съм чел, че на някой някъде някой си нещо му е станало от това. Пък и аз от химия и биология не разбирам, ама така като им гледам състава на тези ваксини желязото май идва в повече :)))
71
3
 
22
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Ваксините и противозачатъчните имат една единствена цел!
70
2
 
19
 
! Отговори
elisk преди 5 години
На дъщеря ми и беше поставена тривалентната ваксина. Веднага след нея се разболя от заушка в много тежка форма, половината и лице изчезна, температура от 40 градуса три дни, беше полужива. След около седмица излезе статия във вестник, че ваксините са от Турция и с изтекъл срок на годност. Когато дойде време за реваксинация се оказа, че нямала антитела, държавата те принуждава да ходиш по комисии и не можеш да не се ваксинираш. Личната лекарка сама отказа да сложи ваксината.
69
4
 
18
 
! Отговори
До 4 ДртПрч преди 5 години
Е нали твоите са ваксинирани и защитени, какво ти пречат другите?Ваксината ти да не е менте? Или ти си менте?
68
16
 
13
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
1 ваксините са безопасни 2 химическите лекарства са добри 3 антиваксърите са за разтрел 4 хомеопатията е шарлатания 5 билките действат, но не толкова колкото химията 6 фармацията е спадател на човечеството
67
3
 
10
 
! Отговори
До Boto преди 5 години
Сложи си няколко допълнителни ваксини за всеки случай.
66
0
 
0
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
До BotoОк, извинявай. Значи сме на едно мнение.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе не знам вече, Росен Плевнелиев няма морбили, изглежда ваксиниран. Започвам да си мисля, че все пак ваксините причиняват тежък аутизъм.
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ ваксините не са задължителни в 47 от 50 щата. Сигурно и те са слабоумни. Оказа се че една болница, какъвто е случая тук, може да изпонатръшка маса народ.
63
8
 
15
 
! Отговори
Внимавайте преди 5 години
Четете внимателно!Има вредни добавки във "ваксините" - живак, тимеросал, формалдехид и др. невротоксини. Точно те причиняват аутизъм, стерилитет и дори рак. Слагат се там за ограничаване на човешката популация, предимно най-нежеланата - Африка и третия свят.Не са виновни ваксините, а "ваксините"!
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава която учи децата, че мъжки и женски пол е право на избор и на всички в детската градина и училищата им казват ТО, а не тя и той защото е подсъдимо, не би трябвало да съществува, камо ли да прави изследвания на подрастващите, които да имат тежест. С други думи... джендърите да си се джендосват!
61
15
 
4
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Моя коментар е по повод споделеното мнение:Държавно проучване: Заразата с морбили се пренася от ваксинираниАко се проследят коментарите ми ще се види, че смятам антиваксърите по опасни от терористите и смятам, че не само са за затвора с трябва да се тричат...
60
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който поръчва изследването, поръчва и резултатите от него. Стара истина.
59
3
 
3
 
! Отговори
До Край 65 преди 5 години
Аутизма е състояние, а не болест. От написаното от теб предположение, обаче става категорично ясно, какво е СЛАБОУМЕН!
58
10
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
До BotoА ти можеш ли да ми покажеш, каквото и да е научно изледване доказващо, че васкините причиняват аутизъм? Мисли бе човек!
57
8
 
3
 
! Отговори
Boto преди 5 години
А може ли това изследване от правителство ли какво ли да ми го покажеш на техния сайт?Значи те са платили за него, направи ли са го к са го качили на никому незнаен сайт?Абе мислете бе хора....
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С модерната думичка аутизъм кръстиха цял спектър от умствени отклонения които си ги е имало винаги. Не само, смъртността при децата е била ужасяваща само до преди 60-70 години, а преди 100 дори не е имало антибиотици. При смъртност от 50% и нагоре, за това са раждали по 7-8 деца...сега смъртността е в границите на хилядна от процента, а болестите са добре квалифицирани и подредени, ако това можеше да се направи и преди 200 щяхте да имате същите резултати за аутизъм, за това сочат всички изслед
55
4
 
7
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ваксините за за простолюдието да не избухват епидемии и евентуално да се разболее някой от богоизбраните
54
17
 
6
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Мхмх, като се замисля ваксините можеби наистина причиняват тежки, мозъчни увреждания. Това би обяснило поведението на болшинството антиваксъри, които са били васкинирани в детството си не по тяхно желание.