Доказано – ваксините не причиняват аутизъм

Изследвани са над 650 000 деца в Дания
Обновена: 7 мар 2019 08:01 | 7 мар 2019 07:13,
130
Доказано – ваксините не причиняват аутизъм
Снимка: Reuters

Ваксините не причиняват аутизъм, включително тази срещу морбили, заушка и рубеола (MMR). Това е заключението на едно от най-мащабните изследвания по темата, съобщава АФП.

Още по темата

То е направено от института “Статенс Серум” в Дания и университета в Копенхаген. Екипът проследил повече от 650 хиляди деца в Дания, родени от 1999 до края на 2010 г.

Състоянието им било следено от раждането до края на проучването през 2013 г. Учените сравнявали данните за състоянието на ваксинираните и неваксинираните деца и не открили никаква разлика, пише БТА.

6517 деца били диагностицирани с аутизъм по време на изучавания период. Нямало обаче никакви индикации, че предимно ваксинираните деца развиват аутизъм. Учените заключават, че ваксините не увеличават риска и към децата, които може да са уязвими към заболяването заради други фактори.

Те не откриват и ръст на заболяванията от аутизъм след ваксинация.

Това е второ такова мащабно изследване. Предишното покри 537 хиляди датски деца и приключи през 2002 г. Изводите бяха същите - няма връзка между ваксинирането на децата с MMR и аутизма. Учените цитират още 10 изследвания върху ваксините в различни страни със същия резултат.

Междувременно американският Сенат призова за борба с дезинформацията за ваксините. Причината е разразилата се в последните седмици епидемия от морбили в САЩ, която засегна 11 щата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
21
 
23
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Това 2019 година да има епидемии от почти забравени във времето болести е тъжно.Наистина да вземат да направят 2-3 града във тайгата тип антиваксур-еко-био-гъзи и който иска да ходи да яде дренки и коренчетата. Да вие на пълна луна и т.н.Тея родители са за затвора - ако живееш в общество се ваксинираш - край няма опцияСъщото и за докторите издаващо фалшиви бележки за ваксинациите
12
14
 
6
 
! Отговори
До Истината преди 5 години
Всеки учен, умни.ко е нечий служител/частен или държавен/ и получава съответното финансиране за да работи. Разликата със шарлатаните обаче е , че работи по методика, която всеки може да провери и евентуално да отхвърли или потвърди.Ако не си съгласен с резултатите на това проучване, то заеми се да ги повториш и провериш.
11
3
 
25
 
! Отговори
Смях на порции преди 5 години
Т.нар. "институт" Statens Serum Institut (SSI) има филиал, който произвежда ваксини - AJ Vaccines
10
10
 
24
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
"Учените" къде намериха 650 000 "неваксинирани" деца в Дания?
9
14
 
15
 
! Отговори
Истината? преди 5 години
"...С други думи, въпросният институт е нещо като това, което са д-р Ангел Кунчев и ваксино гестапото му в България. Изследователите от датския институт са точно толкова учени, колкото фармацевтичните пионки в CDC, СЗО и други регионални и световни пропагандни среди..."
8
9
 
30
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Не може да бъде вярно! Четох във фейсбук, че ваксините причиняват аутизъм! В бгмама пише същото, така че не може да е истина!
7
12
 
14
 
! Отговори
до д-р Гилотен преди 5 години
Браво д-р Гилотен! Позовавате се на информация от много "надежден" "сигурен" и "световно известен" сайт. Еее няма как да не е истина! Като се вземе предвид и ретроградния Меркурий...А пък учените, дето са проследили 650 хил. деца в продължение на 15 год, само са си губили времето. Нали?
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените сравнявали данните за състоянието на ваксинираните и неваксинираните деца и не открили никаква разлика--------В Дания няма неваксинирани деца, така че не е ясно какво са сравнявали.И морбилито, което се появи в 11 щата на САЩ, а и тук-там в България пак ли от лаборатория го пуснаха?
5
8
 
18
 
! Отговори
Истината? преди 5 години
"...Датските учени всъщност са служители на Statens Serum Institut (SSI). Нека думата институт не ви заблуждава, както е заблудила автора на новината във нюз.бг. Никак не става дума за независим научен институт или институт към някой университет..."
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно е как 20 годишно изследване приключва точно когато в Европа се наблюдава спад на ваксинациите.
3
28
 
33
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Моите деца са защитени. Антиваксърите да треперят за техните! Полиомиелитът осакатява и в последствие убива. Паротитът кастрира. Дифтерията, тетанусът, коклюшът, морбилито също вземат жертви. Рубеолата кара майките да раждат увредени деца... Вярвайте на лъжите за вредата от ваксините, щом сте готови да поемете този риск за децата си. Неваксинирани деца обаче нямат място в градините и училищата.
2
10
 
12
 
! Отговори
Моркоф преди 5 години
А,дали е така, кой ще ми каже....Васил Найденов
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При гербавите са причинили.