Норвежката принцеса и черният шаман се женят на брега на фиорд

Мърта Луиз също е ясновидка и говори с ангели
30 авг 2024 14:57, Петър Бойчев
130
Норвежката принцеса и черният шаман се женят на брега на фиорд
Снимка Инстаграм

Започнаха празненства за сватбата на норвежката принцеса Мърта Луиз и нейния американски партньор, самозваният шаман Дурек Верет. Стотици гости пристигнаха в град Алесунд, в Западна Норвегия, за среща с младоженците.

В петък те ще пътуват по море до живописния град Гейрангер, на брега на фиорд, определен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В сватбената програма се казва, че гостите ще се насладят на „лек обяд на лодката, докато наблюдават величествените планини и водопади“.

След това двойката ще се ожени на частно събитие в събота.

Твърди се, че членове на шведското кралско семейство ще присъстват заедно с различни влиятелни лица в социалните медии и телевизионни личности, включително американската риалити звезда и модел Синтия Бейли.

Според норвежките медии гостите са били помолени да не използват мобилни телефони или камери по време на празненствата и да не публикуват нищо в социалните медии.

52-годишната принцеса Мърта Луиз и 49-годишният Верет обявиха годежа си през 2022 г.

Принцесата – бивша състезателка по езда и най-голямото от двете деца на норвежкия крал Харалд – преди това е била омъжена за покойния писател и художник Ари Бен, от когото има три дъщери – Мод, Лия и Ема. Двамата се разведоха през 2017 г. Бен почина на Коледа 2019 г.

Мърта Луиз отдавна предизвиква противоречия в Норвегия от десетилетия заради вярата си в алтернативната медицина. Тя загуби почетната си титла “Нейно кралско височество” през 2002 г., за да й бъде позволено да започне собствен бизнес.

През 2007 г. тя обяви, че е ясновидка и до 2018 г. ръководи училище, което според нея учи учениците да “създават портали” и да говорят с ангели.

“Имаше много критики през годините, особено като съм духовна – и в Норвегия това е табу“, каза принцесата. Докато Верет казва на сайта си, че е шесто поколение шаман, “слуга на бога и енергиен активист”, който “демистифицира духовността” чрез своите “ учения”, пише Dariknews.bg.

В интервю за списание Vanity Fair той твърди, че е възкръснал от мъртвите и каза, че когато е бил дете, роднина е предсказал, че един ден ще се ожени за принцесата на Норвегия.

Много норвежци все още не са приели напълно Верет. “Те смятат, че той е казал много странни неща и има много културни различия“, каза кралският кореспондент на норвежката NRK TV Кристи Мари Скреде. ”Много хора тук са много критични към това, което г-н Вереъ казва и прави в ролята си на шаман.”

Въпреки духовните вярвания на двойката, сватбената церемония този уикенд ще следва по-традиционен канон, като енорийският свещеник Маргит Ловизе Холте ще проведе церемонията.

Съобщава се, че двойката са купили къща в Норвегия.

Добавя се, че крал Харалд е решил, че принцесата ще запази титлата си, но че Мърта Луиз няма да я използва в бизнеса си. По това време крал Харалд каза пред норвежки репортери, че Верет е „страхотен човек“ и че двамата „се смеят много, дори в този сложен момент. Мисля, че и ние, и той сме придобили по-добро разбиране за какво става въпрос и сме се съгласили да сме на различно мнение.“

В сряда също беше разкрито, че двойката работи с Netflix от една година върху това, което стрийминг гигантът нарече “задълбочен и вълнуващ документален филм за връзката им“.

Принцеса Мърта Луиз е най-голямото дете на крал Харалд и четвърта в линията за наследяване на трона. Нейният по-малък брат, престолонаследникът принц Хокон, ще наследи престола на баща си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от Звезди
Ванеса Хъджинс с изповед за раздялата с Остин Бътлър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И мъжката част да внимава, че тези не подбират!
37
2
 
24
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 2 седмици
Бялата раса в Западна Европа ще изчезне. Виновник- юдейският банкерски комунистически глобализъм.
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И фенчетата на Изpaждане тайно си мечтаят да бъдат обладани от такъв чернокож субект. Достатъчно е да каже, че е русофил-нига и ббц-то веднага ще бъде изцяло поето.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Женската част от шведското кралско семейство да внимава да не ги омае шамана и докато се осефферят да им го нашмулли и на тях!
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Европа се предава, бавно но славно....
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
2BBC в следващата серия от сапунката
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Норвежка принцеса,пък щяло да присъства шведското кралско семейство?Нещо се обърках,ама карай да върви и без това не ме интересуват.
31
14
 
13
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
90% от жените не харесват грамадни пениси... Само казвам. :D
30
0
 
10
 
! Отговори
Негри ебаха викинга преди 2 седмици
Крал Харалд, както винаги, ЕСТЕСТВЕНО!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
когато поиска да се разведе,от вуду магийте ще погине целият кралски двор
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тя не е принцеса. Ренегат е.
27
0
 
14
 
! Отговори
а? преди 2 седмици
на ВВС ми прилича повече работата, но в пъти по-добре от ЛГТБГ извращенията по цялата ойропа.
26
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
на тези за сватбата цветен фотограф няма да им трябва-само черно бели снимки стават
25
7
 
12
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 седмици
Щом се обичат младите, нека се вземат....
24
6
 
20
 
! Отговори
до расиста преди 2 седмици
Е да, но много жени си падат по черни...
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нас българите какво ни интересува това?
22
5
 
11
 
! Отговори
iki преди 2 седмици
Структурата им е такава, че са с много широки и дълбоки xpaлynu. Сособено след едно и повече деца ставатрудно задоволяването им и се хвърлят на разни nuToHu или поне така си го представят. Лошо няма!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А тази принцеса, не могат ли да я отлъчат и изпратят в Африка?
20
1
 
16
 
! Отговори
Нигерийски принц преди 2 седмици
Видяхте ли , че не лъжа, че съм принц , а вие ми слагахте имейлите в папка Спам.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бил съм много пъти в Норвегия. Това точно ми направи впечетление, там масово жените ходят с чернокожи. И Африканци и Индийци. сигорно 70 % от двойките които виждаш по улицата са чернокож и бяла жена.