Последен шанс за бягство, Украйна не може да спре руското настъпление срещу Покровск

Те са на няколко километра от центъра на града, съобщава The Washington Post.
25 авг 2024 15:20, Петър Бойчев
310
Последен шанс за бягство, Украйна не може да спре руското настъпление срещу Покровск
Снимка БГНЕС

Руската армия бързо напредва към Покровск, ключов център за доставки на украинските въоръжени сили. Сега тя се намира на няколко километра от центъра на града, което дава възможност да се удари по-голямата част от територията му с артилерия и дронове, съобщава The Washington Post.

Тази офанзива "зашемети“ местните жители, които бързаха да напуснат Покровск. Някои от тях признаха пред изданието, че не могат да разберат защо украинското командване е изтеглило войските от отбранителни позиции, за да нахлуе в Курска област, особено като се има предвид, че източният фронт "отчаяно се нуждае от подкрепа“.

Офицер от въоръжените сили на Украйна с позивна "Барон“, част от която е дислоцирана в Покровск, заяви пред изданието, че не помни толкова интензивни битки от есента на 2022 г. Само през последната седмица неговият отряд е отстъпил около десет километра.

"Те (руските войски) напредват, напредват и напредват“, оплака се "Барон“. Той добави, че на бригадата му липсват хора и техника за контраатака и затова провежда само отбранителни операции около града.

Той, подобно на други украински военни, се надяваше, че нахлуването в Курска област ще отвлече вниманието на руските войски. Но офанзивата на изток само се засили през последните дни. "Ние се борим само за да оцелеем“, отбеляза "Барон“, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: УкрайнаРусияпокровск
Още от НОТИФИКАЦИИ
Робот прави пломби и поставя коронки, пести куп пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакай малко . Последно всу напредват ли или отстъпват ? Съвсем се дезориентирах . Бяха нали заградили руската армия вчера .
145
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Терористичната атака в Курск не залъга никого, макар че журналистите дадоха максимума от себе си да възпроизведат ПР ефект." - на запад всички са възхитени, и вярват че това ще ускори победата над Русия, в Украйна също, и дори в България жълтонасраните паветници са убедени, че сега Украйна ще спечели.
144
26
 
5
 
! Отговори
Демократичен трол преди 3 седмици
Русия да връща крим и да се предава, че както е тръгнало утре курск след това москва.
143
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 157 - Къде му видя безсилието? Че напредва в Украйна, а курските укрохлебарки са затворени и чакат да ги изтребят, щото няма накъде да бягат
142
1
 
17
 
! Отговори
кочината ЕС преди 3 седмици
Слушайте Волгин, редовно пуска видеа и разказва какво се случва в Брюксел и дава отчет какво е станало - там е абсолютен бapдак, ЕК се управлява от болни мозъци - ненормалници и фанатици. И никой до сега не смее, или не иска да го каже открито, Волгин единствен дава точна информация.
141
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БЕЗСИЛИЕТО НА УМИРАЩИЯ КРЕМЪЛСКИ ПЛЪХ.
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ще пратя на късия малко курабийки.
139
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Терористичната атака в Курск не залъга никого, макар че журналистите дадоха максимума от себе си да възпроизведат ПР ефект. Рано или късно обаче руски части ще уважат украинските терористи в Курск.
138
0
 
11
 
! Отговори
Русия преди 3 седмици
Зарънта Днес пиши "Натуту в Москва за 3 дена ", следобед отанцити са ф бягство
137
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Последен шанс за просене. Зеленски запрята ръкави и брои изпросеното. Не му стига. Трябвало им на ден по 135 милиона евро за войната. Финансовият министър на Украйна лично изчислил загубите за ден 135 милиона евро. Повтарям СТО ТРИДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИОНА ЕВРО. Последен шанс - дай, бате оръжие, дай,бате муниции, дай бате самолети,изтребители, ракети, дронове,мронове, даваааааааай! Щото ще даваш после хора (вика ПОДОЛЯК ) Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зелената *** проигра и последния шанс, който му подариха и осигуриха господарите му. Бесни са заради колосалните загуби, обмисля се нов пъклен план за следващата година. Няма да му прощават повече, и без това отдавна не е никакъв президент. Ще качат веднага друг клоун на трона след щатските избори.
135
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Мийнуайл Да бе, хич неможе! Почват да ги зачистват, вече 5500 са загубите на укропитеците, които влязоха с 11600 човека. Едва ли много бандеровци ще напуснат Курск живи.
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Германия пуснали петиция да се търси вина на Зеленски за взрива на Северен поток. Не искали да се пращат помощи на Украйна заради украинските водолази заложили мините на тръбите. Прокуратурата търси водолаз, който се укривал в Полша. Полша казали, че е напуснал Полша и се върнал в Украйна. Това е последен шанс за бягство. Другото е насилствено бягство. Видях жени и деца се качват на влакове, мъжете остават на пирона плачейки. Много голяма мъка има по света.
133
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сутринта имаше мащабно настъпление до 3 дена щяха да са в Москва според пропагандата, сега имало мащабно отстъпление хаха едвам смогвали да бягат
132
2
 
10
 
! Отговори
137+русофоборсуците преди 3 седмици
цъкалници за урк фронт: до137Нямали хора ми елате на нашето Черноморие ще ви дадем хиляди украинци от хотелите за подкрепление
131
15
 
4
 
! Отговори
Мийнуайл преди 3 седмици
В Курск Русия Неможе да спре украинското настъпление
130
3
 
11
 
! Отговори
Русия преди 3 седмици
Зарънта Днес пиши "Натуту в Москва за 3 дена ", следобед отанцити са ф бягство.
129
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямали хора ми елате на нашето Черноморие ще ви дадем хиляди украинци от хотелите за подкрепление
128
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеления още ли не е писнал какви победи жъне?
127
1
 
26
 
! Отговори
до 119 преди 3 седмици
Зелето се подиграваше на Минските споразумения, а Меркел по-късно призна, че Минските споразумения са били за цел да се въоръжи Украйна за 10 години. Само, че Путин не е Горбачов. Горбачов го излъгаха, че НАТО няма да се разраства на Изток и той изтегли 300000 съветски войника от ГДР,за да се обединят с ФРГ и Берлинската стена за това падна. Путин им разбра плана отрано - Минските споразумения са измама и лъжа. Знаел е Зеленски за това се смее в Париж 2019.