Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно

Пробивът в Курска област ще разтегли руските сили по целия фронт
Обновена: 25 авг 2024 10:40 | 25 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
478
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Снимка БГНЕС

Пробивът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област може значително да разтегли руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на армията.

Украйна може да започне да връща териториите си още през 2025 година, стига просто да получава достатъчно помощ от Запада, уверени са в редакцията на британския вестник The Telegraph.

Украинският пробив в Курската област е в състояние значително да разтегне руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на ВСУ. Освен това нахлуването поставя под съмнение способността на Русия да започне големи настъпателни операции преди края на годината.

Според The ​​Telegraph Русия ще бъде принудена да избира между гарантиране на сигурността на Курска област и продължаване на настъпателните операции в Донбас, тъй като има малко резервни части, които биха могли да дадат отпор на украинската бронирана техника в Курска област.

Предимството на украинските войски в региона е, че те не трябва да защитават своя родна територия, което означава, че Киев може да избере оптималните места за защита, което ще направи руската контраофанзива изключително скъпа.

Освен това, отбелязва изданието, през цялата война Русия се радваше на сигурност по границата си, което й позволи да изпрати повече войски за боевете в Донбас. Курската операция сега променя ситуацията, принуждавайки Русия да укрепи цялата си граница. Това ще изисква десетки хиляди войници, стотици единици оборудване и съоръжения. Освен това Кремъл ще трябва да прекара месеци в попълване на персонала и снабдяване с провизии.

Украинското нахлуване също внася промени в руските въздушни операции. Хеликоптерите на военните на Москва са уязвими от украинските дронове в Курск, а ударите на украински БпЛА по летища в Западна Русия ограничиха използването на самолети.

"Руските сухопътни и въздушни сили са разтегнати по начин, по който не са били през цялата война. Това ще забави руските операции през следващите няколко месеца – като се има предвид и настъпващите дъждовна есен и студена зима... Това дава Украйна има възможност да възстанови и превъоръжи силите си в периода до пролетта на 2025 година“, пише The Telegraph.

Но западната помощ е от решаващо значение за това и ако бъде осигурена в достатъчни количества, тя може значително да подобри възможностите на Украйна, за да започне да възстановява територията си през 2025 година, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от Свят
Израел нанесе въздушни удари в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Блажени са вярващите, но дали ще са живи украинските.
327
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И тате ще ми купи колело, ама догодина..
326
5
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 3 седмици
Ще си връща територии на куково лято Ако въобще Украйна съществува в този си вид по скоро фашистката хунта
325
0
 
3
 
! Отговори
Да, да. преди 3 седмици
Прочетете в нета от кое оригинално украинско стихотворение е взет укролозунга ,,москаляку на гиляку". Ще бъдете сюрпризирани.
324
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна и Русия трябва отново да се съберат заедно в една държава. За да има мир. Друг път няма вече.
323
5
 
9
 
! Отговори
Не точно преди 3 седмици
Догодина, а друг път
322
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кога ли днес бг ще пише нещо за пресконференцията на Кенеди младши? Там има много интересна част и за Украйна още от 2014 г.
321
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изводът е че ако Украйна загуби войната ще е виновен запада. Как хитро украинците си измиват ръцете, винаги друг трябва да е виновен за техните грешки.
320
4
 
12
 
! Отговори
Тап преди 3 седмици
Тати каза че ще ми купи колело ама друг път.
319
12
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
318
5
 
10
 
! Отговори
дедо поп преди 3 седмици
Догодина Украйна ще започне да си връща територии, ако въобще все още съществува измислената украйна
317
6
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Дори да стане това (което е много съмнително) вече е пирова победа.
316
12
 
7
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
Е нема такъв срам...бях против Путин и нахлуването му в Украйна,но вече ми е жал за човека....моля ви оставете го намира и той душа носи
315
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демек на куково лято.
314
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
с цялата помощ на Запада и Америка - финансова и военна, некадърника Зиленко ливадата, не можа да си върне и едно село, напротив, само разруха и загуби и дългове, докато свят светува , Украиини се провали, пълна трагедия , Русия е безсмъртна , най-силната нация на земното кълбо
313
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Майцепродавците....От НПО-тата не ви ли плащат, да пишете малко по-правдоподобни интелектуални диарии? Явно не плащат добре щом и в неделя не почивате... :D
312
0
 
12
 
! Отговори
До Христо преди 3 седмици
Ми те вече даже не могат да сглобят редовно евроатлантическо правителство да сава помощи и заеми на Украйна, та ги дават разни нелигитимарани случайни хора като Главчев ..За него пък ептен никой не е гласувал!!
311
1
 
9
 
! Отговори
До Христо преди 3 седмици
Ми избирателната активност е 28% - избиратели на Възраждане или други не-евроатлантически партии= горе долу остават 15% за евроатлантиците.Ее аз не твърдя, че тея дето не гласуват 80% са свободни или нормални! Но е факт, че не са дали подкрепата си за помощ за Украйна директно..
310
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 364 "Другите 85% са против или не са гласували! " - така ли? Отде знаеш? Нормалните и свободни хора когато имат мнение или са несъгласни с нещо - действат. Два пъти годишно напоследък имат тази възможност. ПП. НИКОЙ не се интересува, а и не трябва, от ста'д'о д'битък БЕЗ мнение.
309
9
 
4
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
Догодина Зельо президент на Русия и Украйна и Русия една държава,която ще се казва Украйна.