Американските танкове Abrams "лесна мишена" в Украйна

Руските дронове се справяли с бронята му
Обновена: 19 юли 2024 13:54 | 19 юли 2024 07:40, Петър Бойчев
60
Американските танкове Abrams "лесна мишена" в Украйна
Снимка БГНЕС

Американските танкове Abrams не са готови за бойните условия в Украйна. Това е така, защото Русия използва различни методи за унищожаване на тези високотехнологични бронирани машини, пише Business Insider.

В интервю за изданието танкист на украинските въоръжени сили с позивна "Закон“ призна, че руските дронове остават "огромна заплаха“ за Abrams. Дори оборудването за радиоелектронна борба, монтирано на него, не може да защити бронираните машини от атаки.

Според украинеца обаче БПЛА не са единствената опасност, пред която е изправена американската бронетехника. Abrams са "лесна мишена" за оръжия, които често се използват в битка, включително противотанкови ракети и ракетни установки.

"Закон“ отбелязва, че американските машини са способни да "издържат на удар“. В същото време той подчерта, че танковете имат остра нужда от повишена защита, по-специално динамични системи като ARAT-1 или съветския аналог "Контакт-1“, пише Фокус.

Друг проблем остава броят на танковете. САЩ са доставили само 31 Abrams на украинските въоръжени сили, от които поне десет вече са унищожени, така че те не могат да бъдат използвани като танкове за пробив, но играят поддържаща роля за подкрепа и укрепване на отбранителните позиции, посочва Business Insider.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МОЯТ ПРИЯТЕЛ ЗАКОН ОТ 47 МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА НА УВС КАЗА, ЧЕ ОТ ПОЛУЧЕНИТЕ 31 M1A1 ABRAMS ПРЕЗ МИНАЛАТА ЕСЕН, 10 СА ЗАГИНАЛИ В БОЯ, А ОСТАНАЛИТЕ 21 НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРОБИВ, А ЗА ПОДКРЕПА НА ПОЗИЦИИТЕ, ПОРАДИ НЕДОСТАТЪЧНАТА ИМ ЗАЩИТЕНОСТ, КАТО НА РУСКАТА СИСТЕМА Contact-1, КОЯТО МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВА ОТ ЕКСПЛОЗИИ...
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почнаха извиненията - ама те са на по 45 години, ама руснаците използват дронове Ей смешници, медиите ви промиха спихнатите мозъчета. Идва Видовден!
31
5
 
33
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Когато пуснеш танковете срещу камилари по джапанки с АК47 си ербап, но срещу руснаците е друго. Ейбръмс гори много добре.
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът е същия като на Леопарда - голям купол (заради 4тия член на екипажа) с тънък ламаринен покрив. Особено уязвими са резервоарите и склада за снарядите. Версията дадена на Украйна е от 2016г - не е най-новата техника, но е по-нова от повечето руски танкове в зоната.
29
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"...съветския аналог "Контакт-1..." /// На тоя "непробиваем" съветски аналог Джавелините му разказаха играта. :):):)
28
3
 
4
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Новия Баланс е същата купчина желязо като стария.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ясно колка са здрави или слаби американските танкове. Вероятно са здрави. Но факт е, че без особени участия, 10-на от 30-тината са вън от играта. Площтта им е практически 2 пъти по-голяма от т72, лесно се открива, лесно се уцелва, по-трудно се защитава. Явно танковете и от двете страни в тази война страдат от невъзможност за адаптация към новите условия. Решението обаче е повече танкове и най-вече повече дронове.
26
8
 
38
 
! Отговори
Там преди 1 месец
Машините който България ще купи от сащ, са най големите ***..ци и най бързо унищожимите в Украйна.
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минус на танковете че са много скъпи и са трудно маневрени в сравнение с дроиновете. Те са за битки само срещу други танкове и войници, но срещу дронове и самолети нямат шанс.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И дроновете може да бъдат убити от други дронове. Колко летат по-ниско толко са по уязвими и за гранатомети.
23
4
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 месец
В тази война, всички танкове имат големи проблеми. Обучени геймъри с дрон за няколко хиляди може лесно да унищожи танк струваш милиони. Бронята на танковет от горе и от зад е значително по-слаба и това ги прави много уязвими от подобни оръжие. Гордостта на Путин, руският танк т-90м гори, като факла, когато руснаците го използват в атакуващи действия. В момента всички ползват РЕБ, за да намалят ударите от дрони, но вече започват да се появяват дрони с АИ, които ще направят РЕБ-а безполезен.
22
11
 
29
 
! Отговори
Предатели преди 1 месец
Не забравяйте че България ще купи от сащ техника която гори бързо и лесно в Украйна, нашите вижда това но пак ще я купят ,скъпо и пре скъпо.
21
17
 
44
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Развалихте деня на евроатлантиците с тази новина. Като гледам как се гърчат в коментарите, имайте малко милост - петък е и те душица носят, макар и миша.
20
18
 
29
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Един Руски, дрон Ланцет за 500$ унищожава натовски танк за 5 млн.$ и даже по скъпи.И кой е победителя?!
19
20
 
24
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
За 1000 км фронтова линия, били унищожили ...10 танка ? Много ,бе?
18
11
 
22
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Окраинците като са такива специалисти да вземат те да направят по добър танк
17
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ейбрмсите се справят отлично, като се има предвид, че едва ли не ги използваха да навлизат сами в най-горещите точки на практика без никаква поддръжка.
16
4
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
До Тошо, Днес свирят на Руски тромпет, а Зеленски днес ще свири на тромпета на Тръмп. Днес ще си говорят по телефона.
15
10
 
24
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Руснаците се молят за супер западна техника. Премията за Леопард 1 милион рубли, за Абрамс 6 милиона, за Ф-16 - 16 милиона. Някой ще си оправи положението.
14
10
 
34
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Всички западни танкове и техника гори като кибрит в Украйна,това е факт.