Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба

В Германия се води дебат за връщане на военната повинност
4 юли 2024 09:15, Елка Василева
81
Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният инспектор на Бундесвера (еквивалент на началник на отбраната, бел.ред.) генерал Карстен Бройер предлага жените да подлежат на наборна военна служба, ако отново бъде въведена, предаде ДПА.

Германия прекрати наборната военна служба през 2011 г., но законите на страната все още позволяват задължителна военна служба в случаите на война или други случаи на напрежение.

Поради пълномащабната руска инвазия на Украйна в Германия започна дебат за връщане на военната повинност. Министърът на отбраната Борис Писториус представи планове за нов модел на военната служба.

Писториус планира да въведе задължителна регистрация, в която младите мъже ще трябва да заявят желанието и способността си да изпълняват военна служба. Младите жени биха могли да го направят доброволно.

Министърът описва идеята като „селективна военна служба“, чиято цел е да позволи на военните да призовават за обучение само „най-способните, най-подходящите и най-мотивираните“.

Новият модел трябва да се състои от шестмесечна основна военна служба с възможност за допълнителна доброволна военна служба до 17 месеца.

Генерал Бройер отбеляза, че Германия е център на Западния отбранителен съюз и че страната се нуждае от над 400 000 временни и професионални войници и резервисти.

За да се отговори на това търсене, са необходими около 100 000 допълнителни резервисти, които първоначално биха могли да бъдат предоставени от новия модел, според Бройер. Той обаче подчерта, че все пак ще са необходими задължителни елементи.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Та относно колхозниците през ВСВ: Във войната участват над 800 хиляди жени.Те са летци, танкисти, зенетчици, картечарки, снайперистки и свързочнички" - Май си играл много Battle Field V (за ***) ...
49
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
И в България трябва да стане така - изравняване на пенсионната възраст и казарма за всички! Все пак и мъжете и жените и млади и стари гласуват за ЕС, НАТО и евроатлантически ценности, които да защитават!
48
3
 
10
 
! Отговори
Равноправие! преди 3 месеца
Като ще я правят задължителна за мъже, да я направят задължителна и за жени. Мъжете да не са по-долни хора да ходят да блъскат 1 година залудо, докато жените ходят студентки и живеят цивилно. Всички заедно в казарма. Да има служба и за жени.
47
3
 
9
 
! Отговори
до До Абе преди 3 месеца
"До Абе кво се пените беНапротив ти демонстрираш" - ТОВА, КОЕТО АЗ ДЕМОНТРИРАМ, Е, ЧЕ ХОРАТА(МЛАДИТЕ) НЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В НИКАКВИ ВОЙНИ. НЕ СА И РОДЕНИ ЗА ДА ВОЮВАТ. И подкрепям ето това изказване, направено малко по-назад в коментарите тук: "Това са нови и коренно различни времена , макар че войните явно се завръщат, малко млади хора ще жертват живота си за тоя дето духа"
46
1
 
5
 
! Отговори
До 40 и преди 3 месеца
другите еднокнижници. Ех, ако бяхме чели малко повече...Та относно колхозниците през ВСВ: Във войната участват над 800 хиляди жени.Те са летци, танкисти, зенетчици, картечарки, снайперистки и свързочничкит.е не само помощен персонал ами са се били и директно на фронта наравно с мъжете. Наградени са с ордени и медали около 150 хиляди жени, а 90 жени са Герои на СССР.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Абе кво се пените беНапротив ти демонстрираш озлобеност, както много простотия! Ако наистина мразиш жените ще ги пратиш на фронта за пушечно месо, ако си истински мъж ще поемеш отговорност, ще проявиш мъжеството и ще се противопоставиш на това жените да воюват вместо нас. Когато става дума за сериозни неща като война, болните амбиции на феминистките трябва да се игнорират и да се мисли разумно - 99% от случаите жената не може да е пълноценен войник!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"С правата вървят и задълженията." - ЕТО ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА БЕЗСМИСЛЕНО БЪЛВАНЕ, БЕ. КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ДАЛИ СА МЪЖЕ ИЛИ ЖЕНИ, СЛЕД КАТО СА НЕГОДНИ ЗА СЛУЖБА, ОСВЕН ЧЕ И НЕ ИСКАТ СЛУЖБИ, ВОЙНИ и така нататък, БЕ!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми те и сега си служат в армията. Например оператор на контролно табло на система за конвертиране на енергия на подводница.Има си чин мисля че беше лейтенант на български. Тоя кво не си знае войниците ли?
42
3
 
7
 
! Отговори
Подкрепям преди 3 месеца
С правата вървят и задълженията.
41
4
 
2
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 месеца
Да събират пенсионерите,не само карти да играят и бира да пият
40
4
 
5
 
! Отговори
Абе кво се пените бе преди 3 месеца
Наистина от плювните ви по жените няма смисъл, освен че така си изливате личната озлобеност, че не ви връзват... и то не само сек.су.ално, а и по принцип за каквото и да било вече. НАЛИ В ГЕРМАНИЯ ЛЕГАЛИЗИРАХА ТРЕВАТА, БЕ! КАКВА СЛУЖБА, БЕ. КАКВА АРМИЯ, БЕ! ЛИШЕНИТЕ СТЕ ОТ ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕТЕ ТОТАЛНО, БЕ. МЕЧТИТЕ ВИ НЯМА ДА СЕ СБЪДНАТ, БЕ.
39
1
 
9
 
! Отговори
и 2 световни войни преди 3 месеца
жени са били на женски позиции . Санитари , болногледачи , в пощата , а на фронта бойците са били мъже . Ако се обърнат нещата няма да стане по силна армията . Меркел не ми се вижда кат пълководец . Аналена да я викат запас , ама ползата ще е никаква .
38
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една армия в която се допускат жени и гейове е обречена на провал! Войната е мъжка работа, така е било, така и ще бъде. Нежните душички като чуят един изстрел и ще избягат. Да не говорим за онези особени дни от месеца в които жените се държат неадекватно.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Дойчланд скоро се очкава чистка чисткаааа ... ахаххахаахах
36
1
 
15
 
! Отговори
Неизпаднал германец преди 3 месеца
Щом толкова много се гърми за равни права, че даже някои се оказаха по-равни от други и непрекъснато се свети на главите на собствениците на фирми, какъв бил процентът на жените във всяка една д.упка, значи че от това произтичат и равни задължения! Ако нещо стане задължително за едни (в случая казармата), тя трябва да е задълбителна за всички!
35
3
 
8
 
! Отговори
Справедливо преди 3 месеца
И без това в Германия жените са много повече "мъже" от мъжете!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами защо не от тая новата младеж? Ааа, викаш те вече имат оръжия ..
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 30 Мен не, но брат ми беше малтретиран 3 седмици всеки ден и накрая се самоуби.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО на швабите не им ли стига, големи военолюбци, чак и жените. С кой че се бият, с рашките ли.:))
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да могат да накарат мюсулманките да влязат в казармата.