Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината

Не се очаква скоро Киев да овладее инициативата
26 май 2024 11:02, Петър Бойчев
233
Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината
Снимка БГНЕС

Украйна е заплашена от "големи" териториални загуби до края на годината - според медиен доклад, толкова песимистични са настоящите разузнавателни доклади, пише Die Welt.

Новата, песимистична картина на ситуацията от западните разузнавателни служби относно войната в Украйна е приета отчасти с одобрение, отчасти със скептицизъм от германските депутати.

В оценката, с която разполага вестникът Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, се посочва, че "общата картина" за Украйна в момента се "помрачава" в резултат на руското превъзходство.

Родерих Кисеветер (Християндемократически съюз), заместник-председател на парламентарната комисия за контрол на разузнавателните служби, потвърждава, че Украйна има проблеми с боеприпасите и мобилизацията.

Той обаче заявява също така, че в момента се "разпространяват песимистични картини на ситуацията", очевидно с цел "да се внуши, че положението е безнадеждно и че военната подкрепа вече не е от полза". Целта е "фино, но жестоко" да се окаже натиск върху Киев да "отстъпи територия", предава Фокус.

В оценката на разузнаването се посочва, че не се очаква Киев да успее да "превземе инициативата“ през 2024 г. До края на годината Украйна вероятно ще претърпи "значително по-големи териториални загуби", отколкото през месеците след януари.

Руснаците използват артилерия много по-интензивно от украинците и най-вече Русия може "повече да компенсира" загубите си. Киев, от друга страна, не е в състояние да призове достатъчен брой нови войници "за компенсиране на загубите и създаване на резерви". Новите правила за мобилизация "ще влязат в сила едва в края на лятото", тъй като наборниците трябва първо да преминат обучение.

Според тази оценка очакваната загуба на територия от страна на Украйна е следствие от настоящата "отбранителна ориентация на украинските въоръжени сили и свързаното с това удължаване на бойните действия". Украйна иска да "запази персонал" и в момента "печели време, като се отказва от територия". Киев се надява, че това ще му даде "време да мобилизира и възстанови собствения си военно-промишлен комплекс. Въпреки това руските въздушни удари по военно-промишления комплекс могат да се превърнат в проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
26
 
! Отговори
САЩ пося смърт преди 4 месеца
А ЕСЕС налива бензин в котела, където умират стотици хиляди. Няма как 15 млн. руснаци да станат англосаксонски роби, не се правете на неандерталци, няма как да сте толкова неграмотни, за да не знаете базови факти. Десетгодишната гражданска война я запали ЦРУ. Правото на самоопределение е основно човешко право. Щом 1/3 от украинското население се чувства руско и иска да си е с Русия, така да бъде. Другите 2/3, като толкова държат, да коленичат пред САЩ и точка. Нови граници и най-сетне мир
104
34
 
2
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 4 месеца
Дори и да има победа за русия тя ще е пирова. Само ще отложи края на рашката империя и свързаните режими с по няколко години.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма такова нещо, Украйна печели. Превзе Санкт Петербург и Волгоград, сега е пред Владивосток.
102
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна нямаше да загуби нищо, ако спазваше Минските споразумения които се оказаха една голяма измама на западняците спрямо Русия.
101
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 4 месеца
Украинците вече се предават на фронта, може да не е масово, но има предостатъчно такива случаи. Чуждите наемници свършиха, защото на никой не му се мре. Така че сблъсъка с реалността е неизбежен. Украинските войски ще загубят почва и предполагам че на доста места ще се предадат. Русия може бързо да прикючи всичко, но им трябва мобилизация, която няма как да се случи. Чакаме Тръмп за мир. В момента възходът на десните партии в ЕС се обяснява с войната, а никой не споменава имигрантите и т.н..
100
1
 
19
 
! Отговори
Защо преди 4 месеца
Защо тогава не сключи мир и да запази територии?!
99
37
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Просията досега загуби огромни стратегически активи - огромните запаси от бронетехника, половин милион жива сила, два ауакса с щурмани, два радара за ранно предупреждение, половината Черноморски флот, нефтени рафинерии. На фона на това НАТО не е загубило НИЩО. Ако мислите, че инфлацията в ЕС или разрушенията в Украйна натежават повече и заради тях съпротивата ще спре, значи сте в делюзия.
98
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Невероятно прозрение. Нострадамус пасти да яде. Русия ще вземе Харков и Одеса и още каквото иска, Бай Дън ще се сгромоляса на изборите, ще похарчат Зеления и компания и ще се сгодят накрая Путин и Тръмп.
97
26
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 месеца
*** Когато Врагът Ти Греши - Не Го Прекъсвай *** - Наполеон Бонапарт......Оставете Русия на Спокойствие- Да Затъне с Двата Крака в Гррооба.....Ще се Получи Както в Афганистан- Но Много-Много по Зле.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
96
12
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФ като за начало, пепи, ше е добре да почнат да ви глобяват.
95
22
 
2
 
! Отговори
... преди 4 месеца
хе, запада пак ще трябва да се намеси! Наремето хогато хилер и сталин започнаха ВСВ с нападението си над Полша, запада нищо не направи! И след това съжелява за това! И сега е така!
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ами фашунгите от ФАЩ и ЕСССР ще оставят изпепелена земя на русия, това е истината и ще хрантутят 15на милиона останали укри из украински гета в цяла европа. проблемът е че и на локалните фашунги в дойчистаня почна да им писва и скоро ще стане мазало.
93
7
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФедин път ше те резнем и ше се опикаш, кеворкяне
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен...."Унищожете хомосексуализма и фашизмът ще изчезне" - Максим Горки, 1934г. -----///------ За твое сведение Максим Горки е бил доказано небинарен, а освен това последнте си дни е изживял във Фашистка Италия и даже гробът му е там.
91
0
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 месеца
Да, Тази Статия е от Преди 2 години......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
90
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФ пепи, то тва е целта на статии като тия, да има кво да плюскат прасенцата с килийно дето запинят на матерен език. натегай на коментари, тоя ток нема да се плати сам
89
4
 
13
 
! Отговори
1+1=2 преди 4 месеца
колкото повече помощи за Украйна, толкова повече щети- американският план работи идеално
88
1
 
6
 
! Отговори
Кеворк Пешпиян преди 4 месеца
тая статия на ди велт дето е ползвана за заглавие и подзаглавие от миналата година ли е, че нещо не я откривам
87
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
Явно несбъднатия кеворкян е взел от лелка дебелка ИИто с руските батерии и гледа да не импровизира с турцизмите и балонесите вече. иначе редовната помийка за каскети с килийно - по 1-2 източника за всеки абзац, словоред от мастер йода, речников запас колко спортната страница на 24 часа. кво е работил госин бойчев и що требва да му се води хонорар за съчинението по картинки на ИИ не е много ясно.
86
3
 
12
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
Много трагично взеха да се слагат нещата за НАЦО. Урсула, Столти и дъртия Жозеп ще ходят ли на фронта?